Santino Corleone Web - nový!

Tak jsem to celý předělal. /plně jiná struktura, doufám, že si ještě někdo pamatuje, jak to vypadalo před tím (pár měsícema). Je to pořád hrozný, ale lepším se. :-)
Tak mi to prosím zhodnoťte.
Na velkém rozlišení mojí obrazovky mám se širokými odstavci celkem problém (a bude jej mít víc lidí). Dále by se text mohl prokládat obrázky (konkr. v historii), či čímkoliv jiným, aby text nepůsobil příliš jednolitě. K jednolitosti přispívají použité (teda spíše nepoužité) barvy.

Ve fotogalerii jsou nějaké šipčičky doprava a doleva, ale při poklikání nic nedělají. Úmysl? Pokud ano, pointa?

Ještě pořád je nutné na té přehlednosti zapracovat. Co se týče zdrojáku, vypadá v pohodě, ještě z toho oddělat ten frontpage ;)
Ty šipky ve fotogalerii mají posouvat miniatury. Ale fungují jen pokud je jich tam hodně a jsou vyplněné. Když je tam miniatur málo a vejdou se do obrazovky, tak jsou ty šipky prázdný a nefungujou. Mě to funguje v poho, ale nevím jestli to funguje ostatním tak, jak by mělo.
A toho Frontpage se asi nezbavím. to je moje prokletí.
1) Chybí DOCTYPE, viz. http://www.jakpsatweb.cz/doctype.html
2) Bylo by dobré použít bezpatkový font (Verdana, Arial CE)
3) Stránky jsou provedeny velmi jednoduše, nemají žádný layout, zkrátka vše pod sebou.
Dodelal bych nejakou CSS grafiku (v externim souboru) a text bych odsadil od kraje po obou stranach. Stejne tomu ale neco chybi a je to tim, jak rika Blahpet. I kdyz tam bude grafika a odsazeny text, bude se to zdat stejne asi moc jednoduche. Chtelo by to nejak ozivit (neznamena animovane gify, apod.).

Co se tyce zdrojaku:   do tagu <title> vicekrat za sebou nepatri, nepripada ani v uvahu prime formatovani.

Podivej se treba na http://css.e-sign.cz/layouty/vychytany-tri-sloupcovy-liquidni-layout a podle toho si napriklad udelej layout.

Cast CSS das do samostatneho souboru, ktery napriklad bude pojmenovan "styl.css"

V (X)HTML se pak na nej odkazuje:
<link href="styly.css" type="text/css" rel="StyleSheet"/>
--> to se da do casti casti head

...
Po doplneni DOCTYPE, jak pise Blahpet, bych web jeste zkontroloval validatorem na http://validator.w3.org/ , CSS pak validatorem http://jigsaw.w3.org/css-validator/ a opravil pripadne chyby.

Pokud si nevis rady, jak na obrazkove a barevne pozadi, tak obrazkove se dela: background-image:url('obrazek.png'); barevne background-color: #E6EDF3; --> napriklad.

Lepsi je ale pouzit oboje najednou, ponevadz nekdo muze mit deaktivovane obrazky, tudiz je dobre, kdyz se mu misto nej pouzije barva.

Jak celkove na CSS layout jsem psal na http://www.tondys.wz.cz/css.php, coz asi neni uplne profi clanek, ale mohl by ti pomoc.