Pomoc začátečníkovi - příkaz _ a href=

Mam na strance dva svisle ramce v jednom z nich mam hyperlink, chtel bych aby se pri kliknuti na tento hyperlink zobrazila v obou ramcich nové/jiné obsahy/stranky. Jak na to jde ten odkaz nejak zdvojit pomoci and nebo neco takoveho ? Dekuji
ano, napriklad funkce include, ramce jsou ze stredoveku..
Diky jsem jen amater a proto asi pouzivam stredoveke nastroje. Muzes mi uvest priklad jak se konkretne da include pouzit s ramci ?
http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=2&i=26196&t=26182
Praveze amateri by nemeli se stredovekyma nastrojema vubec zacinat, nicmene oni sami za to nemohou. Za to mohou clanky, ktere nejsou aktualizovane, nebo tyto lidi spatne smerujou. Include se pouziva bez ramcu (praveze aby se ramce nemuseli pouzit), je to soucast skriptovaciho jazyka php, ktere je zde podporovano. V praxi to vypada napriklad tak, ze mas hotovou stranku bez obsahu (napriklad) a obsah misto iframe vlozis takto:

<?
if (File_Exists("obsah/".$strana.".php"))
include("obsah/".$strana.".php");
else
include("obsah/hlavnistrana.php");
ob_end_flush();
?>

-->tam kde chces obsah zobrazit

takze pri odkazu na nejakou stranku pouzijes a href="?strana=mojefotka"

a bude to znamenat to, ze se ti nacte jak sablonova strana (napr. index.php), tak se ti i do ni vlozi strana z adresare obsah a to mojefotka.php.

pokud v parametru "strana" nic nebude, nebo bude neexistujici stranka, odkaze to na "hlavnistrana.php" - coz je v tomto pripade hlavni stranka.

Misto pripon .html, nebo .htm, pak pouzij u vsech techto souboru .php
(u vsech kvuli tomu, ze pak muzes includovat i v includovane strance, atd.

Includovane stranky jiz nemaji zadne oblasti head, meta tagy, nic. Ponevadt se z toho vseho stane jedna kompletni stranka (ne jako u iframu)
Diky.
Ale prece jenom neexistuje nejaký jednoduchý způsob v rámcích ?
rekl bych ze je to stejne jednoduchy zpusob, mozna i jednoduzsi, nez ramy. Jestli nezvladnes ani toto, tak se do stranek snad radeji ani nepoustej, ponevadz si udelas akorad ostudu ;-)
Tondys , co kdyz uz mam funkcni stranky, ktere jsou dost postaveny na ramcich ?
predelat
ahoj mám problém s vytvořením stránek účet už mám ale nevim jak si mám vytvořit stránky když zadám adresu tak se mi objeví jen Chyba 404 - soubor nebyl nalezen prosím pomoc mi nevím já mám vytvořit stránku
lucisek4:
1. viz http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?58
2. příště si založ vlastní téma