Hodnocení webu

Jestli si pamatujete na mý starý stránky, tak ty jsem psal ve FrontPage. Ale tyhle nový jsem už dělal v poznámkovým bloku, takže je to celý moje práce. prosím, snažte se najít chyby. V html jsem začátečník, tak jak tam děláte tu hezkou grafiku?
ty stránky na začátečníka (v pozn. bloku) nejsou vůbec špatný.
No na můj vkus je to takový moc černobílý, chtělo by to přodat nějaký barvičky, třeba žlutou, oranžovou, nebo jaká se ti líbí.
V kódu hned na začátku chybí definice doctype (hledej na Jakpsatweb) a nebylo by od věci vrhnout se na css. Třeba tohle
<body bgcolor="black" text="white" link="white" vlink="white" alink="white">
máš na každé stránce a přitom bys to mohl mít jen jednou v externím souboru. Více na http://www.jakpsatweb.cz/css/
grafiku delam pomoci css a photoshopu. Nejdrive ale, jak radi Thalia se vrhni do CSS, jinak ti bude ta grafika vytvorena ve photoshopu jaksi k nicemu..
A co s tím DOCTYPE? Na jak psat web se dočtu jak to napsat, ale k čemu to je? Má to vůbec nějakou cenu, nebo to je jenom machrovinka?
!DOCTYPE je zakladny znak validity tvojej stranky.
Ještě vědět co je to validita.
A změnil jsem teda ty barvy, už to není tak černobílý, doufám, že se vám to bude líbit.
je to o neco lepsi.

Validita HTML kódu je vizitkou dobré práce každého tvůrce webových stránek. Nevalidní kód může navíc způsobit mnoho nežádoucích problémů. Zkontrolujte si, zda-li vaše stránky netrpí zbytečnými chybami.
Co je to validátor?

Validátor kontroluje HTML kód vašich stránek a informuje o jednotlivých chybách. Pokud stránky neobsahují žádnou chybu, validátor potvrdí bezchybnost dokumentu a nabídne vám ikonku, kterou můžete umístit na své stránky jako důkaz jejich validity.
Proč je validita důležitá?

Validita webu je základním krokem k jeho dobré funkčnosti. Pokud je váš kód bezchybný podle některého ze standardů, máte jistotu, že případné chyby v zobrazení má na svědomí internetový prohlížeč a ne vy. Validní HTML kód se také snáze edituje, je přehlednější a čistší. Díky všem zmíněným vlastnostem je validita kódu základem dobře přístupných a pro vyhledávače optimalizovaných stránek. Kromě záruky zpětné kompatibility je validita kódu také dobrou vizitkou každého tvůrce webových stránek.
Otestujte si validitu vašich stránek

Do následujícího formuláře vyplňte URL vašich stránek a stiskněte tlačítko "Ověřit".

(z http://www.dobryweb.cz/)
validator na (X)HTML je na http://validator.w3.org/ ,
CSS validator na http://jigsaw.w3.org/css-validator/

k DOCTYPE jeste dodam, ze je to jeden z uplnych zakladu (x)html stranek, stejne jako tagy head, body, meta, a html. Rika to prohlizeci, jakou verzi DTD dotycny ve svem dokumentu pouzil a jak je ma zobrazovat (viz napr. standardni a quirk mod v IE) Nejake podrobnosti jsem o DOCTYPE take nasel na http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html.
Mne osobne by se libilo, kdyby odkazy v menu zmeinili po najeti mysi (:hover) barvu na oranzovou--- ktera tvori ramecek odkazu
btw; myslim ze uz jsem ti to minule rikal, ale mozna by nebylo spatne tvuj "design" trochu zformovat, udelat mu nejake sloupce, ap. napr na http://css.prodava.cz/layouty/vychytany-tri-sloupcovy-liquidni-layout - k cemuz budes potrebovat znat CSS, jak psala Thalia. Tod k tomu prozatim asi vse.