jak psat web

Ahoj.Zkouším dělat www stránky a používám k tomu poznámkový blok a program NVU a moc se mi to zatím nedaří.Mohli byste mi prosím někdo poradit nějaký programy kde se dají dělat např. rámy a jiné věci aniž bych musel přitom používat html kod?
Děkuji Pavel
no treba FrontPage, ale lepsi je zustat u rucniho psani, tak se aspon html naucis
zaujimave : aniž bych musel přitom používat html kod?
najprf nastuduj www.jakspatwe.cz a potom anfstiv www.pspad.com ;) a problem mas vyrieseny...;) imho robit stranky bez znalosti HTML je dost nemozne :)
>>imho robit stranky bez znalosti HTML je dost nemozne :)
To jsi asi neviděl stránky z Publisheru co? Nebo naskládaný nadpisy a text ve wordu a z toho vytvořenou stránku pomocí Exportovat do HTML. Takový stránky jsou imho vytvořený bez znalosti HTML... Imho se ale Pavel ptal na nějaký WYSIWYG editor ;-), tedy jak už bylo řečeno např. FrontPage
No, zjevně podle některých je možné nejen tvořit web bez znalosti HTML, ale dokonce i za absolutní absence jakéhokoliv zdrojového kódu!
Včera jsem slyšela(četla) úžasnou větu. Co mě na ní fascinuje, je, že jí řekl webmaster. Cituji:
>>Nicméně, zastávám názor, že zdrojový kód stránky nedělá.>>
Konec citátu. :)
Nevím, jak si to přebrat, ale asi tak, že podle autora citátu webové stránky tvoří Bůh.
možná i tak, že je v podstatě jedno,co je ve zdrojovém kódu hlavně když to vypadá na obrazovce hezky, tj. nemusí být třeba validní podle W3C.V nějaké diskusi na internetu byla jednou zmiňována stránka jednoho učitele (a jeho žáci si tam z něho dělali srandu) a ta měla v kódu 14x tag , nejspíš jak postupně generoval kousky, které pak poslepoval, že to na obrazovce vypadalo jako souvislá prezentace. Ale jinak je jasné, že stránky dělá většinou člověk - no a tak má docela ten webmaster pravdu.
Já chápu, že někdo, kdo si chce dělat stránky jen tak pro své známé, nemusí je mít ve validním XHTML (taky troje takový mám), ale nechápu větu, že kód stránky nedělá :) Jako i když si to napíšu třeba ve wordu, kód tam JE a bude :)
zase jsem to podcenil a wz mi tag schramst, má být 14 x tag html
to je něco jako šaty dělají člověka, že.
Nebo spíš kosti dělají člověka... :)
to jsem ještě neslyšel, kdo to řekl?
Já. :)
Mozek dělá člověka. Proto je na světě tolik "lidí" :-))
Laura: Tak ještě jedno přísloví (nebo,co toje):
"Jedna vlaštovka jaro nedělá."
Sám kód by na stránky nestačil - bez něj by to ale nešlo