vertikální zarovnání

Ahoj všem,
vertikální centrování - yuhůovo konečné řešení znám, i když jsem ho nikdy v praxi nepoužívala. Nicméně - píše se, že se jedná o vertikální zarovnání prvku s proměnnou výškou v rámci nadřazeného prvku, jehož výška je známa.

Jenže já potřebuju naopak prvek, který má stále stejnou a známou výšku, zarovnat vertikálně na střed prvku s proměnnou výškou (neboli na střed okna prohlížeče). Možná je to triviální, ale nějak mi to nejde, možná v tom jenom hledám zbytečně vědu. Přítel google je bohužel zahlcen odkazy na yuhůa, a to správné řešení tam nemůžu objevit.

Tuším že by to mohlo jít i javascriptem - ani tomu se úplně nebráním, ale moc se mi do toho nechce.

Díky za rady.
jůůů dis.....:))
Délo tos jí teda pomoh...

2dis: tohle by nemohlo být ono? http://vmalek.murphy.cz/
Thalia: díky podívám se. Prozatím jsem to vyřešila jednou odpornou tabulkou s jednou buňkou, která má v css vertikální centrování. Funguje to, ale nemám z toho dobrý pocit.

Snažila jsem se upravit i to yuhůovo řešení na tuto variantu, ve FF to bylo dobrý, ale v IE dole přibyl nehezký kus navíc...
dis: tak jak to dopadlo?
dopadlo to tak, že mě pohltil kapitalismus a nedal mi oddechu, prozatím jsem se tedy spokojila s tím tabulkovým řešením a jen jen budu mít chvilku, tak to vyzkouším :-/
>>> pohltil mě kapitalismus... - tím chceš říct, že tě zavalil penězi? :-)))
Lama: nikoli.. jsem bohužel na straně nebohého vykořisťovaného :-D
I ty, Brute? :-)
no, jak kdy ;-)
position: absolute;
top: 50%;
margin-top: 1/2 výšky prvku;