no co poviete na moju stranku

som zaciatocnik tak kritizujte ako ksete ale k veci. je to moja prva stranka
mno na prvni stranku je imho nadhera, skoro se mi ani nechce verit, ze je to prvotina.

dopln si tam hl. doctype:
http://www.jakpsatweb.cz/doctype.html

a zkus nahradit iframy phpkem(konkretne funkci include):
http://blahapet.wz.cz/index.php?file=524

jinak smekam klobouk
No napovrch, tedy vzhledově, to vypadá vcelku dobře (až na to, že by to chtělo skouknout a spravit i ve Firefixu), ale ten kód je s odpuštěním hrůza. K čemu je tam ten javaskript? Imho k ničemu, pokud je tam kvůli menu, tak to jde snadněji a přehledněji udělat přes css. A to css by taky mohlo být externě. Celý kód by se bez js a s externím css zpřehlednil a hlavně mnohem zkrátil.
Když vlevo dole kliknu na Domeček (vedle kterýho jsou navím zobrazený nějaký znaky, co tam tuším nepatří), tak se mi v prostředním rámu otevře znovu ta stránka i s menu, takže je to stránka ve stránce.
Stránku Úvod bych zobrazovala jako první, místo té News.
Jak už bylo řečeno, doplň doctype a zkus to s tím include, není to těžký. Nevýhody rámů viz http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?44.
Klady:
- unikátní obsah (mám tím na mysli konkétní zaměření webu)
- hezký, svěží design
- přiměřené barevné schéma
- dobře vyřešená WZ rekama úplně dole (mimo vlastní stránky, neruší, ale zobrazuje se)

Zápory
- trošku jiný vzhled ve Firefoxu (ořezaná anketa)
- nelíbí se mi ty čtyři bannery uprostřed. Vyvolávají ve mně pocit, že to je reklamní deska = inzertní server a prchám pryč (já beru reklamu jako nutné zlo a snažím se ji ignorovat), která nemá přímou souvislost s webem. Já osobně bych místo nich dal třeba nějakou ilustrační fotku (např fotku zpěváků nebo nebo nápis zájmový pěvecký kroužek), aby každý na první pohled poznal, čeho se ten web týká.
- Pravý sloupec je podle mě úplně zbytečný, jednak ty dvě blikající "potvory" nahoře a pak ořezané okno s anketou a pak zcela nesouvisející informace o počasí. Když mě zajímá počasí, tak si zajdu na regulérní meteorologický web. Možná by úplně stačil levý sloupec s menu a stávající prostřední spojit s pravým.
- ikonky domečku a hvězdičky v levém sloupci dole mají "zajímavý" efekt ve Firefoxu. I v IE je vidím jako zbytečné. Kdo chce si je dá do oblíbených tak jako tak - připadá mi to jako vnucování.

Neutrální připomínky:
- osobně nemám rád šablony (třeba z Blueboardu): knihu návštěv, fórum, napište nám, anketu. Tyto cizí elementy tvoří přibližně polovinu webu. Tato klišé vidím všude. Ale na začátečníka se to dá tolerovat.
tak ak mam pravdu povedat je to moja prva seriozna stranka. mal som pred tym jednu ale ta fungovala niake dva tyzdne a bola cela framov tak som ju touto nahradil. ale diki za vsetky pripomienky hadam si z nich nieco zoberiem. diki
mam taku blbu otazku, ale ja som zaciatocnik tak mi to prepacte.
Co je to to doctype.html?
uz som to videl na inych strankach ale neviem na co to je mne a ako to tam dat
diki
Doctypem definuješ "formát" dokumentu. Je to jeden řádek, který se dává úplně na začátek html souboru. Podívej se třeba na zdrojový kód této stránky (ve Firefoxu Ctrl+U, v IE Zobrazit | Zdrojový kód).

Odkaz s vysvětlením už tu šel:

http://www.jakpsatweb.cz/doctype.html
ok
uz som to tam dal.
este raz diki