Pomozte mi, prosím

Chtěl bych se zeptat a potřeboval bych poradit.
Co je to doctype a jak ho tam mám vložit?
Už jsem zloušel vložit doctype, ale poté mi stránku rozházelo úplně, takže jsem musel začít od znovu.
Prosím, poraďte mi. Děkuji
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

vloz na uplne prvni radek....
Doctype se vkládá na začátek stránky, ještě před značku html. V praxi slouží pouze k přepínání jednotlivých vykreslovacích režimů více tady - http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html. Žádný další praktický důvod mě nenapadá.

Jinak DOCTYPE určuje jakému typu DTD (Document type definition, zatím neřeš co to vlastně znamená) daná stránka odpovídá. V zásadě existuje tak sedm možností, které se běžně používají. Buď XHTML nebo HTML, z nichž každý jazyk ještě má tři verze - frameset, transitional, strict. A poslední sedmá možnost je XHTML 1.1. Nějaký XHTML Basic jsem snad ještě neviděl.

Rozdíl mezi těmi značkami je ten, že některé verze nepovolují používat některé zastaralé (tedy zastaralé podle w3c) značky a atributy. Striktní verze je pochopitelně nejpřísnější, není v ní obsažen třeba <font>, <menu> nebo <strike>, pokud používáš tyto značky, vlož na stránky DOCTYPE s transitional. Poslední verze frameset v sobě zahrnuje ještě rámce.
http://www.wellstyled.com/html-doctype-and-browser-mode.html
ad Timmy: <Doctype... musi byt _uplne_ prvni,co v dokumentu je. Jedina vyjimka je u XML a XHTML, kdy pred doctypem muze (resp. musi) byt <?xml version="1.0" encoding="blablabla"?>.
Donny:
>XHTML, kdy pred doctypem muze (resp. musi) byt <?xml version="1.0" encoding="blablabla"?>
Nemusí, xml deklarace není v XHTML povinná. Ale když ji tam přece jenom někdo dá, tak ano, xml deklarace má být ještě před DOCTYPEm
Prosím.Jsem začátečník a řádek s reklamou mám zadán. Můžete mi někdo prosím prozradit, proč se mi na stránkách,které mám ještě v PC reklama neobjeví? Musím někde stáhnout soubor s reklamou? Chtěl bych se totiž podívat, jak to vypadá(pro případné změny) Díky za odpověď.
Prosím.Jsem začátečník a řádek s reklamou mám zadán. Můžete mi někdo prosím prozradit, proč se mi na stránkách,které mám ještě v PC reklama neobjeví? Musím někde stáhnout soubor s reklamou? Chtěl bych se totiž podívat, jak to vypadá(pro případné změny) Díky za odpověď.
Reklama se vlozi, az nahrajes stranky sem na server. To, cos asi vlozil ty, je jenom komentar - prohlizece to ignoruji a nezobrazuji. Osobne nevidim problem v tom to sem nahrat, podivat se jak to vypada a pak to pripadne zmenit.
Timy:
>Donny:
>>XHTML, kdy pred doctypem muze (resp. musi) byt <?xml version="1.0" encoding="blablabla"?>
>Nemusí, xml deklarace není v XHTML povinná. Ale když ji tam přece jenom někdo dá, tak ano, xml deklarace má být ještě před DOCTYPEm

proto jsem tam napsal "muze (resp. musi)" - "muze" pro XHTML a "musi" pro XML ;)