Mozilla interpretuje height jinak než IE a Opera?

http://petr-balej.wz.cz/pokus.html
http://petr-balej.wz.cz/pokus2.html

Většinou se člověk dočte, že height interpretuje "špatně" jen IE a řeší se to podtržítkovým hackem. Jenže nevím proč, ale mě se chová divně právě Mozilla Firefox.
Zobrazíte-li si stránky pokus.html a pokus2.html v IE a Opeře, je vše OK a červené pozadí sedí pod textem, nebo v druhém případě při kratším textu se zarovná na konec body. Jenže v Mozille se v pokus.html červené pozadí (respektive ty divy s červeným pozadím ve kterých je text umístěný) zarovná jen po body, tj. aktuální velikost okna, a co je dole, to už je mimo.
Vlastnost overflow: auto by to sice řešila, ale není moc pěkné, když má člověk 2 rolovací lišty. min-height myslím v tomhle případě také nic neřeší, ani dát to display: block, nevím, je to divné.

Kdyby někdo věděl, v čem tkví problém, budu rád za reakce.

Petr
Petr Balej:
sice si nejsem moc jistý, ale podle mě to špatně vykresluje IE a Opera. Pokud zadáš height:100%, tak to znamená, že ten oddíl bude mít výšku obrazovky. Takže v tomhle se chová správně FF. Teď jde ale o to, co se má stát, když text v oddíle přeteče, to už opravdu nevím, jestli se má správně natáhnout div nebo jestli to má přetéct (IMHO má přetéct).

Řešení toho, co chceš, najdeš u Plaváčka (tedy doufám, že to je v zásadě ono): http://weblog.plavacek.net/2005-02.html#1108716997
Mel sem podobny problem. Dej ty styly do externiho CSS a tam nastav priblizne tak:

div {height: 100%;.....} // pouzije IE

body>#div {height: auto;} //pouzije JEN FF

pro FF.. Pak by se mel ten div ve kterem je ten text natahovat v FF automaticky podle vysky textu (minimlne na celou obrazvku)...
a nebo nastav min-height a max-height .. ale s tim zase blbnou vsechny ostatni
CSS: Událost měsíce — 100% výška a svislé centrování!:
http://www.pixy.cz/pixylophone/2003_11_archiv.html#1069250243
FF to zobrazuje správně... ale já to třeba řešim tak, že dám height: 100%,, a pak třeba divu, v kerym se nachází musim dát pevný rozměry.
Díky moc všem za pomoc, vyzkouším co půjde.

to: Timmy, Můj IE 6.0 a Opera 8.51 to fakt vykreslují jinak,teď jsem se na to díval pro jistotu znovu, tak nevím v čem je problém, ale o to zas tak moc nejde, hlavně když to půjde vyřešit jiným ze zde uvedených způsobů ...