zalamovani?

zajimalo by me jestli lze zaridit, aby se nejake strasne dlouhe slovo.. treba <asdfakhaskdhjfasjkdhfgjshadgfjasgdfjhgasdfjhasdgfjhasgdfjasdhgfasdjhfgasdjfhgasdfja>
zalomilo a neslo dal po cele strance.
Ano, napriklad pomoci PHP funkce wordwrap() - ale jen u řetězců v PHP...
http://www.php.net/manual/cs/function.wordwrap.php
v HTML pomocí nestandardní značky <wbr> nebo entity ­ (nefunguje v FF).
aha.. takze zadna standartni funkce v html pro to neni?
Co to zkusit třeba takhle?

<div style='width:400px; overflow:auto; word-wrap:break-word;'>dlouhyyyyyyyyyyyy text</div>

Já to tak používám (testováno v IE i FF). Jediná nevýhoda je v tom, že musíš pevně určit šiřku divu. Mi toto nevadí.

Taky jsem ve své době laboroval s vložením mezery do dlouhých slov, např. po 30. znaku. Pak se to zalomí samo. V některých případech to lze použít.
u html si to musis ohlidat sam.pokud je text delsi ,nez sirka boxu,ve kterem je zapsan,zalomi se na nejblizsim bilem znaku (mezera,tabulator...) pred jeho hranici,a pokud zadny takovy neexistuje, zalomi se na nejblizsim bilem znaku za hranici elementu.
><div style='width:400px; overflow:auto; word-wrap:break-word;'>dlouhyyyyyyyyyyyy text</div>
..nn.. scrollbar uprostred stranky se mi moc nelibi.. udelam to v php, jak tu uz padlo.. diks
Osobně bych to asi řešil tím <wbr>, podpora této značky je pokud vím dobrá, případně bych to ještě zkombinoval s tou entitou (kterou mi to v předchozím příspěvku sežralo) & shy ;

Pokud to ale můžeš udělat v php, tak to asi bude úplně nejlepší řešení.
Zdroj: http://www.jakpsatweb.cz/clanky/fosilie-wbr.html

(...)
CSS vlastnost word-break

Pro Explorer existuje nestandardní vlastnost word-break s hodnotami normal, keep-all a break-all. Na zalamování celých textů se hodnota break-all vůbec nehodí, protože to láme hlava nehlava i mimo konce slov (určeno tuším pro korejštinu). Pokud ale do takto ostylovaného tagu span umístíte pouze nějaké dlouhé slovo, zalomí se na více řádků podle potřeby. Také nemůžu říci, že bych to doporučoval používat, ale je dobré vědět, že to existuje.

Aktualizace: Mormegil v komentářích zmínil existenci entity ​, která se chová přesně stejně jako tag <wbr>, akorát je podporovaná i v Opeře. Říká se jí Zero width space a dodnes jsem ji neznal. Výborně, můžu tedy ze svého arzenálu možná vypustit další zastaralý tag. (Někomu se ale prý na místě entity zobrazuje čtvereček.)

VelicedlouhéslovoRozdělenéEntitou#8203​VelicedlouhéslovoRozdělenéEntitou#8203​VelicedlouhéslovoRozdělenéEntitou#8203

Problém s entitou ­ je v Safari. Tento Macovský prohlížeč zřejmě vykresluje entitu vždy jako pomlčku, i když se řádek neláme.