Obrázky a alt

čím to je, že když mám obrázek a u něho ALT a obrázek se nezobrazí tak se obrázek libovolně roztáhne tak, aby se tam celej popisek vešel? chci mít pevnou šířku i výšku obrázku ať se zobrazí nebo ne.

používám FF,
je to vidět zde: http://tarantino.wz.cz/index.php?odst=links

ale třeba IE to nedělá (teď koukám, že ani Opera), ten prostě dodržuje rozměry....
jak to udělat pro FF?
V Opere 9 je to ok.rekl bych,ze to je zalezitost prohlizece.Zkus nastavit styl v CSS pro ty ikonky(predpokladam, ze o ty jde), treba to ve ff pomuze.
noo, samozřejmě jde o ty ikonky.. takže ty myslíš takhle:

img.trida {width: 88px;
height: 31px;}

- to by mělo fungovat,, nicméně á bych to potřeboval pro úplně všechny obrázky bez velikostního rozdílu. -> prostě jenom

img {neco_kuli_cemu_by_se_dodrzovala_nastavena_velikost: hodnota;}
(myslím, že u všech obrázků mám nastavenou šířku a výšku...)

nebo mám rozměry zapisovat v css?
>> img {neco_kuli_cemu_by_se_dodrzovala_nastavena_velikost: hodnota;}
(myslím, že u všech obrázků mám nastavenou šířku a výšku...)

>> nebo mám rozměry zapisovat v css?

ROFL!
no dobře no... ale nvm, čím to je...
kdybys radši poradil..
Neni to sice rada, ale podle me ale obchazet tohle je naprosto scestne. Ten text, co je v ALT, by se spravne pri vypnutych (resp.nenactenych) obrazcich mel zobrazovat cely, vychazi to z jeho podstaty.Proto mi prijde jako nesmysl snazit se to nejak omezovat. Pokud bys to chtel takhle omezovat, staci, kdyz ALT das nejaky kratsi, dlouhy popis potom treba do TITLE.
nj, ale tak musí snad jít ho nějak odříznout..
zkus to oriznout nozem.to by ti mohlo pomoct.
Popis obrázku by měl být v Title, Alt je zástupný text při nenačtení obrázku. To, že IEXP ho vypisuje v bublině, je jeho věc. Mozilla to nedělá. Ta ovšem dělá jiné věci. Dlouhý popisek Title nezalomí, ale napíše ... a na zbytek kašle. I zarytí czillisti přiznali, že je to bug.