Ehm - KRITIKA

http://www.myflower.wz.cz/
co na to rikate?
To tu nikdo neni?
to pozadi je "doočířvoucí"
ale to zeleny de..
(a jinak je to table layout..)
hh - doočirvoucí - hezký slovo :-D
hele, MyFlowere, nepatřil tomuhle webu přednedávnem nějakej thread? Oranžová, to je moje....
Jeste ze tam je moznost zmeny barvy, oranzova je opravdu dost agresivni..

Validni stranky NIKDY neudelas kdyz budes pouzivat Frontpage (nebo obecne snad jakykoliv WYSIWYG program).

Nema cenu po dvou hodinach po napsani dotazu uz otravovat stylem "kua tak me to nekdo zhodnotte to tady nikdo necte nebo co?!". To je stejne trapne jako dotazy ve forech s nadpisy typu "POMOOC, prosiiim pomozte, URGENTNI!".

Je potreba byt trochu sebekriticky a pripadnou kritikou se zabyvat apremyslet a neco i treba udelat. Kazdou chvili tu psat znovu "podivejte se me na to znovu" pripadne "hodnotitele" unavi.. vidi ze jejich rady nejak vyznely naprazdno a priste uz radsi nic nepisou. Udelat skarede stranky a pak teda po kritice nahoru pridat text ve stylu "Varovani stranky jsou hnusne, nepiste mi to vim to sam" neni reseni.

Doporucuji zacit psat stranky PORADNE pokud to uz s designem a webem myslis trochu vazne; bez Frontpage a pekne rucne a validne :-) a samozrejme v php...

Udelat kostru stranek a css, php se da pouzit treba jen nejjednodussim moznym zpusobem - a to funkci include na slepovani vic stranek do jedne (tudiz lepsi alternativa ramcu). Nicmene ani existujici redakcni system neni pro nektere veci marny. Osobne se me libi ruzne wiki systemy, treba dokuwiki me prijde fajn kdyz se dobre nastavi a ostyluje...
brozkeff:
>Doporucuji zacit psat stranky PORADNE pokud to uz s designem a webem myslis trochu vazne; bez Frontpage a pekne rucne a validne :-) a samozrejme v php...
Ach ano, nevalidní stránky a stránky, které nejsou v php nemají na webu co dělat, že? Docela se divím, že se Vašem příspěvku nevidím těch pět magických písmenek XHTML.

MyFlower:
- menění stylů bych vrazil spíš do patčiky, plete se to s menu
- ve zdrojáku chybí nadpisy
- na každé stránce má být jiný titulek
- chtělo by to více používat styly než prezentační elementy a atributy
>a samozrejme v php...
proboha co má php spolecnyho s kvalitou stranky ?! Trosku mi to pripomina situaci, kdy dva hrozne chytri kluci se v autobuse hadali, ze FIFA dvatisicebuhvikolik je programovana v php... no ja malem omdlel, kdyz jsem to slysel.
(k té FIFA)
Přičemž každé malé dítě ví, že to v EA dávno dělají psi programátorů přes kopírák pomocí Game Makeru ;)

(ad PHP)
Nejprve bych člověka učil strukturované dokumenty (XHTML), pak teprve programovací jazyk vyšší úrovně (PHP). Jsou to dvě naprosto odlišné věci, PHP nemusí nutně generovat XHTML stránky a XHTML stránky nemusí nutně být validní teprve s použitím PHP.
Nípal: já bych ještě odlišil programovací a skriptovací jazyk... ;)
2 brozkeff:
Heled, nerad bych se hadal, ale i ve WYSIWYG programech se daj delat validni stranky! Ty moje stranky byly puvodne validni, ptze jsem pocital s tim, ze tam ten text budu vkladat pres JS (docoment.write... - tzn. ze bych to nemusel na kazdy strance prepisovat zvlast), ale jak uz to tak chodi plan s JS zkostrotal na nejaky pitomosti, ktera nefungovala (myslim ze to melo neco spolecnyho s CSS, ale nejsem si jistej) a tak me to nastvalo a musel jsem to vsechno okopirovat (in WYSIWYG - CTRL+C & CTRL+V) a kdyz jsem to nahral na web a pustil jsem si W3 validator, tak jsem s hruzou zjistil, ze validita je v hajzlu, ptze jsem v tom kodu, co jsem kopiroval na vsechny stranky udelal nejakou chybu a tudis se tak chyba dostala i na ostatni stranky a... a holt uz nemam naladu to predelavat.... A este jednou zduraznuju - ve WYSIWYGovejch editorech JDOU DELAT VALIDNI STRANKY, ale chce to trochu trpelivosti...

....

Jinak se vsim ostatnim plne souhlasim :-D
jo - vite co mi pripada vtipny? Vsichni tady povidame (povidate) o validite stranek, jak je dulezita, pritom takovy portaly jako
atlas (18 err),
centrum (7 err),
google (50 err),
yahoo (253 err),
praha.cz (556 err).....
maji taky celkem dost chyb a nikoho to neodradi, aby se na ne koukal....
micr.cz (1 err - uzavreny neotevreny tag P)