KRITIKA (ano - už zase)

Potreboval bych ohodnotit tuhle stranku:

http://www.ronin-clan.wz.cz/Klan/

dneska jsem to cely predelal a vypada to uuuplne jinak (predtim to bylo takovy to hnedo-oranzovy s framama a dost odpudivym vzhledem)

Byl bych moc rad, kdyby jste se mi na to podivali :-D Jo - predem varuju - stranky NEJSOU validni (nebo si to aspon myslim) a aby jste mohli plne odzkouset vsechno, davam vam k dispozivi i JMÉNO a HESLO do zaheslovaný sekce!

Jméno: member
Heslo: 123654

Takze - predem diky
P.S.: Nemusite mi pripominat, ze se mam naucit PHP a CSS lip a ze se mam naucit spolupraci s databazema - ja to vim a makam na tom! Jinak predem upozornuju: nesetrte me - preci jenom uz web delam par let (oproti zacatkum je tohle uzasna vec, ale tak to bylo asi u kazdyho... -jen tak mimochodem - svuj prvni web jsem delal ve WORDU! a vbypadal fakt hrozne :-)
jo este dodam - kdyby jste nahodou chteli videt puvodni verzi stranek - tak je tady: http://www.ronin-clan.wz.cz/cz/ .... Myslim ze verze 1.0 a 1.1 je asi velkej skok... (doufam ze dobrym smerem)
Proc neodpovidate?
Mam par moznosti:
a) nemate na me naladu
b) nejste tu
c) mam to tak dobry, ze neni co hodnotit
d) mam to tak hrozny, ze neni co hodnotit
e) neco jineho
černé písmo na tmavě šedém pozadí. UUUUUUIIIIIIII.
Černé písmo na ještě tmavším šedém (skoro černém) pozadí. ?!?!?!?!

Uvědom si jednu, možná dvě věci. Ne každej má stejně vyvážený barvy na monitoru jako ty. Druhá věc, mně třeba teď svítí do monitoru světlo, které se mi v něm odráží - nic s tim neudělam a ten text prostě vůbec nevidim. Třetí věc: ne každej dokáže barvy, které jsou takhle podobné, dostatečně odlišit. Zkus si na to koukat ze vzdálenosti 40 cm, když máš pekelně unavený oči...
Diky za kritiku :-D
Asi dam na uvodni stranku napis: "POZOR: na stranky se nekoukejte ze vzdalenisti vyssi nez 40cm, na stranky se nekoukejte unaveni, na stranky senekoukejte, pokud se na monitoru odrazi svetlo, na stranky se pro jistotu nedivejte vubec" :-DDD
To posledni by uplne stacilo... :)
Hmmm, ale este rekni, ze puvodni verze byla lepsi!
(http://www.ronin-clan.wz.cz/cz/)
ok,no asi se na tebe priste vykaslu. Proc vubec o kritiku zadas?Co chces slyset? ze je to dokonale?
Takto malo jasove kontrastni si klidne muzes udelat vzhled svych windows, ale na webovou stranku na kterou se budou koukat i jini nez ty sam to je nepouzitelne a naprosto nevhodne. I ja si musim vypnout styly jako takove abych tam neco precetl. Kdyz uz v sede, tak ten text musi byt min. 50% seda (#777 nebo i svetlejsi), aby to opravdu vetsina lidi rozumne precetla. Stejny problem je obecne u webu treba kdyz odkazy maji stejnou barvu jako normalni text, ani nemaji podtrzeni ap., krome autora na takove strance nikdo nevi kde ty odkazy vlastne jsou a nevi kde kliknout

Ja jsem ted pred par dny taky predelal vzhled sveho blogu (http://malec.borec.cz/weblog) a myslel jsem si jak to je dokonale prehledne i pro noveho navstevnika, a kdyz jsem to na zkousku dal mamince, tak tam hledala dve minuty jak si zobrazit cely clanek (napoveda-staci kliknout na nadpis nebo na ty dve minisipky na konci kazdeho perexu). Coz pro me byl impuls abych i s tim neco udelal (jako ze jsem jeste porad neudelal) - treba ty sipky zvetsim a pridam k nim textik "pokracovani clanku >>"... atd.

Experimenty s ovladanim, barvami a obecne s podobnymi vecmi si delej na mistech ktera vyuzivas JEN TY (tj. vzhled windows). Vsude jinde je nutne byt konzervativnejsi, aby se v tom vyznali i ostatni.
hh, dobre, asik vam budu verit (nic jinyho mi nezbejva :-), ale ja jsem vychazel z toho, ze jsem se na svoje stranky koukla od sebe, vod taty (vedle v mistnosti), vod taty z prace, vod kamarada a ve skole a vsude to vypadalo SKORO stejne (az na to, ze na nejakejch pocitacich ve skole maj porad W95 a 640x480 - takovej muzejní kousek).... Asi to predelam, ale musim si na to najit cas (holt je tu to pololeti a musim este opravovat znamky, abych mel dobrej prumer).... Ale jinak moc díky, ze jste se ozvali - jo a priste budu mit vic trpúelivosti ;-)
>>Proc neodpovidate?
Mam par moznosti:
a) nemate na me naladu
b) nejste tu
c) mam to tak dobry, ze neni co hodnotit
d) mam to tak hrozny, ze neni co hodnotit
e) neco jineho

B