Zdravím,
udělal jsem takovou jednoduchou věc, kdy po kliknutí na odkaz se pomocí javascriptu otevře do iframu pod tím odkazem fotka ve větším rozlišení. Nic nového pod sluncem.
Příklad pro pochopení je zde:
http://petr-balej.wz.cz/priklad.html
Když si tu stránku otevřete v IE, pak otevřete pár těch obrázků, a potom dáte tlačítko zpět, tak vás IE přesune na předchozí stránku. Opera a Firefox ale naopak (avšak logicky správně) po vás nejprve jakoby pozavírají ty jednotlivě otevřené iframy a až pak se dostanete na předchozí stránku.
Nemáte někdo tušení, jak zařídit, aby Opera i Firefox dělaly to samé co IE?
Mám takové nejasné tušení, že by to mohlo být nějakým nastavením přímo v těch prohlížečích, jenže to bych ale já u koncového uživatele ovlivnit nemohl...
Pri tvorbe webu bys nemel brat tlacitko Zpet vubec vpotaz. Tlacitko nemusi byt vubec k dispozici a, jak pises, muze se chovat ruzne na ruznych systemech.
a proc zrovna IFRAME? proc tam nedas normalni DIV?
Do divu se mi nikdy do aktuální stránky nenahraje obrázek, nebo se mýlím? Těch fotek na skutečné stránce bude mnohem víc, tímhle dávám čtenáři na výběr podle náhledu, které si chce ve větším rozměru prohlédnout, a tohle nic jiného než iframe nenahradí. Možnost otevírání do nového okna nebo načtení větší fotky na novou stránku nechci dělat, musím mím tu možnost porovnání, má to své důvody, které teď nejsou podstatné. Vím o nevýhodách rámů, ale pro tenhle případ je prostě potřebuji.
Jaktože nemůžu brát tlačítko zpět v potaz? Předpokládám, že u všech browserů je standartně s dalšími použito, takže jej všichni mají a používají, ne?
Petr
ale tlacitko Zpet prece neni soucasti webove stranky... Kdyz pisu knihu, taky nemuzu pocitat s tim, ze knihovna bude mit to a to...
Abych se špatně nevyjádřil, do divu ovšem dát obrázek můžu. Samozřejmě bych mohl dát ty velké obrázky skrýt, a zobrazily by se až přes javascript, ale tu už by musely být načtené zároveň s tou stránkou, což by ale při použití třeba 50 obrázků trvalo dlouho. Iframy jsou tam tedy proto, aby se stránka rychleji celá načetla a datově velké obrázky se tam načítaly až dodatečně.
Ale já myslím tlačítko zpět to, co je součástí prohlížeče.
jj to s tim nacitanim me napadlo az zpetne.
Myslim to tak, ze kvuli tomu, ze tlacitko Zpet je soucasti prohlizece a ne stranky, ze nelze s nim a s jeho nejakou funkci pri tvorbe stranky pocitat. Proto jsem dal prirovnani ke knize a knihovne. Vzhledem k tomu, ze tuto funkci nelze nijak ovlivnit ze stranky (coz je ustredni problem), ani zajistit stejnou funkcnost ve vsech prohlizecich, nechal bych to na tom, aby se iframe skryl stejnym zpusobem, jako zobrazil...
No škoda, co se dá dělat, zatím mě může těšit jen to, že většina lidí má stále IE a to jim to bude dělat jak bych si přál já.
Pak je asi jediná možnost nějak přelstít prohlížeče v tom, aby si nemyslely že se jedná o iframe. Ikdyž to nevím, nevím jestli to vůbec půjde. Ale popřemýšlím o tom.
Donny, dík za reakce a čas mi věnovaný,
Petr