Menu zůstane,zbitek aktivní...

Mám dotaz,ale nevim jestli mě pochopíte.

Mám stránky a každá má svoje menu atd.Takže kdybych chtěl přidat ikonku,a chtěl bych ji mít na všech stránkách,musel bych ji přidávat na všech 20 stránek.

Ale to já nechci.Chtěl bych mít jedno menu,a vedle toho by se měnil jen obsah stránky a když bych tam chtěl dát ikonku,nemusel bych jí dávat na všech 20 stránek,ale stačilo by to dát jen na tu jednu.Snad jste mě pohchopili ;-)

Prostě nějak takhle:

///////////////////////
u l

Jak se to dá udělat?Nejsou to nějaký ty rámy?
Jde to vůbec udělat v HTML?
hm.. de to ramama, ale ty sou naprd.
pouzij Silu.. a nebo php..
No to si mi pomohl...
Jestli je to menu na každý stránce stejný, můžeš jeho kód hodit do jediného souboru(třeba txt) a pak ho na každý stránce vložit ze souboru. Kód menu pak stačí upravit jen jednou.
Menu se sice načte na každý stránce, ale je větší pořádek v kódu a snadnější aktualizace. (stačí změnit jednou a změní se to všude:))
mjoo.. to sem chtel taky napsat, ale uvedomil sem si, ze by to musel pridat na VSECHNY stranky..
Menu se sice načte na každý stránce, ale je větší pořádek v kódu a snadnější aktualizace. (stačí změnit jednou a změní se to všude:))

>>>

No to právě chci udělat,ale nevim jak.Jak udělám ten rám?
Prostě chci mít jedno menu,a vedle se budou měnit stránky podle toho na co v menu klikne ,ale menu bude pořád stejné.To chci udělat,ale netušim jak.Ani těm rámum nerozumim...
Lepší přidat jedno include a mít vystaráno do budoucna, (ne?), stačí ve všech stránkách smazat kód s menem a ten samý jednou vložit třeba do "menu.txt" a na každou stránku pak na místo, kde byl kód menu napsat <?php include("menu.txt") ?>. Každá stránka by se ovšem musela přejmenovat z .html na .php

Mě to nepřijde tak hrozné.
-------------------------------------------------
Rámy jsou zastaralé...a ošklivé
rámy nedělej,,, udělej to přes php.

celý menu si dej třeba do menu.txt
pak si dej do každý stránky, místo původní textu <?php include("menu.txt"); ?> a stránky přejmenuj z stranka.html na stranka.php. sice ti to příjde zbytečně složitý, ale do budoucna to pak bude dobrý.

ještě pokud chceš ikonku pouze na jedný stránce,,, tak já to dělám tak, že mám pouze index.php a includuju i obsah a to podle proměnný. takže adresa třeba vypadá index.php?odst=obsah ... tak se mi do obsahu načte obsah.php vono to je krapet ještě složitější,,, ale pak si dám jenom podmínku že pokud se proměnná odst == potřebovana stránka -> zobraz ikonu...
A okraje z obrázků taky:(, jinak pěkné stránky:). Jen jsou ve Firefoxu rozházený (nadpisy a tak).
Kukni na me stranky popisuju tam jak na to.... ;)