<b>FAQ, prosim ctete nez nam poslete e-mail</b>

<HTML>
* Proc jste nerekli predem, ze si mame zazalohovat data.

Samozrejme jsme nepocitali s tim, ze to bude bezprostredne nutne.

* Prisli jsme o data ?

Zatim stale mame dostatek duvodu se domnivat, ze nikoliv. Pokud by tomu tak nebylo, neexistovala by zadna nouzova varianta na novem disku, ale vytvoril by se behem nekolika sekund novy system souboru na stejnem poli a jelo by se dal. Vzhledem k tomu, ze existuje vice uzivatelu, kteri by timto zpusobem prisli o data, dokud bude jina moznost, k teto variante nedojde.

* Prisli jsme o obsah databaze ?

Ne, tu lze ziskat bud pres webove rozhrani (mysql.wz.cz) nebo pomoci vzdaleneho klienta primo na port 3306 ziskat v poradku.

* Jak dlouho bude existovat nouzova varianta ?

Dokud neuzavreme zalezitost "Prisli jsme o data?". Doufame, ze to bude behem nekolika dni po obnoveni dat.

* Co se vlastne stalo ?

Z ne-uplne-jasnych pricin byla porusena struktura souboroveho systemu, ktery jsme se pokusili (a pokousime dal) opravit.


ps: prosim, piste do tohoto vlakna jen seriozni dotazy, aby se dozvedet tyto informace i clovek, ktery nechce cist vsechny prispevky
dekuji</HTML>
Co bude se soubory, které jsme nahráli v nouzovém režimu, pokud se Vám povede zachránit data ?
správná otázka?
ja bych mozna navrhoval aby se ty obnovne informace nahraly do nejakeho adresare treba nazvaneho obnova a nchl bych tam nynejsi obsah at si to kazdy srovna sam
Na jak dlouho ještě vidíte opravu DP?
...tak vám asi hlavně držíme palce
držím vám palce, taky dělám správce sítě a vím co je to malér, když zkolabuje server. naštěstí patřím k těm, co technice moc nevěří, takže mám všechno aspoň dvakrát zálohované - sice o nic nepřijdu; i tak bych byl rád, kdyby se vám obnova dat povedla. přeju hodně štěstí.
Budete informovat o zprovoznění uživatele například e-mailem?
Mám otázku.
V nouzovém režimu jsem nahrál index.htm, ale na úvopdní stránce mi naskakuje prázdný list s reklamou.

Samozřejmě také držím palce s daty, já osobně je mám zálohovaná, ale nechtěl bych je znovu nahrávat:))))
Na jak dlouho ještě vidíte opravu,na vašich stránkách je velice důležitá věc držím palce ať je to co nejdříve Jirka
do kundy....ja to nemam zalohovany :-((( uuuhhhh
Nebylo by teda lepší wz.cz zprovoznit hned, když je to možné bez záchrany dat? Při omezení velikosti stránek do 50 MB to zase není až takový problém přehrát, ne?
Pro ty, kteří nemají zálohovaná data:
Na adrese http://www.archive.org zadejte adresu své stránky (nad tlačítkem Take Me Back). Je tu jistá naděje, že server Vaše stránky zálohoval (i když ta kopie nemusí být nejaktuálnější - měli byste pak alespoň něco).
Tak to mám asi taky smůlu .... protože záloha sice je ale kdo ví kde? A na tomhle serveru spravuji pár stránek i pro jiné. No jo ... no , když se sere tak se sere. Hlavně ať se dílo podaří ..... Přeji všem návratnost 100% návratnost dat :)))
Ja jsem opravdu rad, ze WZ existuje a ze funguje tak, jako doposud. Chapu, ze pocitace si ziji svym zivotem. A co se tyka toho zalohovani, vsichni jsme videli film Jachyme, hod ho do stroje, jak tam kazdemu novemu kladou na srdce: NEBER UPLATKY A ZALOHUJ, nebo se z toho zblaznis. Ja jsem nastesti zalohoval v nedeli, takze jsem zatim pred chocholouskem v bezpeci. :-))
takze me by uplne nejvic vyhovovalo obnoveni diskoveho pole a vytvoreni noveho webu - protoze do nouzovych 2 MB se mi ten muj nevejde :o( jenze chapu, ze existuji taci, kteri na webu dynamicky generuji soubory a od tech zalohy nemaji... i kdyz by si je alepson jednou denne mohli mejlem nekam poslat, ne?
Vetko co som malal na stranke mam nastastie aj v pocitaci, akurat by to bolo unavne znova to tam vsetko natahovat. Ale radsej to znova natahovat ako zistit, ze nemam co natahovat. A fakt by ma zaujimalo kedy to bude plne funkcne.
co se týče zálohy tak obsah celého webu mám na lokále v rámci Indoše, ale nechce se mi nahrávat soubory systémem, který byl doteď. Nemůžu na Indoše nainstalovat jiný soft než z CERESu. Neuvažujete o nějakém vylepšení webového rozhraní pro nahrávání dat. Petr
No, po vlastních zkušenostech s kleklým souborovým systémem bych navrhnul, aby si správce stanovil a nám sdělil nějaký termín, do kdy bude zkoušet data zachránit (dejme tomu ještě 2 dny?), a pak by si uživatelé nahráli data znovu. Z mého názoru je asi vidět, že patřím k těm šťastnějším, co mají zálohu :-)

Pro Petra Lunga: nedal by se i na počítačích ze slavného Indoše pustit alespoň ftp? Ten je snad součástí Win... S pár příkazy (mput...) vystačíte...

Karel
Lidi nechápu, co pořád řešíte, každý kdo trochu dělá s počítači ví, že se zálohy opravdu vyplatí, čili ten, kdo zálohuje denně je vysmátej, něco jako já. Teď jen čekám na úplné zprovoznění, abych mohl vše rozjet. BTW lidi vzpamatujte se, kecy typu nechce se mi to tam znovu nahrávat jsou pěkně trapný. Upload celého webu je velice jednoduchý. Např. když použijete třebas wincmd, tak se stačí připojit přes ftp, hodit F5 a můžete si jít dát třeba kavčo, stránky se vám tam nahrajou samy. Tak to by bylo asi tak vše a adminovi přeji, at se mu brzo podaří uvést tento opravdu skvělý a svými funkcemi ojediněý web do původního a plně funkčního stavu. :o)
Ja bych take uvital nejaky napad, jak uploadovat soubory, jinak nez prez FTP (to mi v novem zamestnani nefunguje) a prez WEB rozhrani je tu na odstrel (teda aspon znovu uploadovat cele stranky), stacilo by, kdyby sli uploadovat ve WEB rozhrani cele adresare, nebo aspon pomoci SHIFT oznacit najednou vice souboru. Diky moc ACEMajky
NO doufam ze se mi muj web neztrati to by byla katastrofa
Ano, já taky držím Mirkovi palce, jen mám taky jeden problém: V nouzovém režimu mi na index.htm najede jen okno s reklamou.... a víc nic. Jinak naštěstí všechny data mám u sebe.
Ještě něco...: Taky jsem v novém zaměstání přišel o možnost FTP, takže Wincmd neuplatním a uploadovat všechny soubory přes web rozhraní pomocí jediné cesty je dosti málo. Je to možné rozšířit? Díky.
Lidi nechápu, co pořád řešíte, každý kdo trochu dělá s počítači ví, že se zálohy opravdu vyplatí, čili ten, kdo zálohuje denně je vysmátej, něco jako já. Teď jen čekám na úplné zprovoznění, abych mohl vše rozjet. BTW lidi vzpamatujte se, kecy typu nechce se mi to tam znovu nahrávat jsou pěkně trapný. Upload celého webu je velice jednoduchý. Např. když použijete třebas wincmd, tak se stačí připojit přes ftp, hodit F5 a můžete si jít dát třeba kavčo, stránky se vám tam nahrajou samy. Tak to by bylo asi tak vše a adminovi přeji, at se mu brzo podaří uvést tento opravdu skvělý a svými funkcemi ojediněý web do původního a plně funkčního stavu. :o)


No, to je sice hezký, já zálohu mám, ale SAKRA nahrávat přes modem znova 50MB dat je nemožný!!! Víš, kolik by na mě ten zkurvenej telecomšit vydělal??? Takovýhle výmluvy nejsou trapný, jelikož MODEMAřů je stále víc než dost !!!
Tak to sjem na tom stejně, mě to dělá to samý