ZAHADA IE a CSS

Mám takový velmi zvláštní záhadu s CSS stylama a IE.

http://keystone.savana.cz/sablona/

Jestliže se v IE najede na odkaz v menu, tak zmizí bílá 2pixelová čára, která je nad tímto odkazem. Tato chyba se stává pouze když nadefinuji danému odkazu pozadí pří a:hover.

Nevíte někdo jak na to?

Díky
Asi bych zkusil strict doctype
Coze? Proc by na to mel mit vliv doctype?
asi protoze doctype ma vliv na box-model.
A nebo použít _ hack
Dal jsem tam sctrictni doctype, ale chybuje to stale....

pouzit _hack - ale pri definici ceho?
Kaslu na to. IE je proste nejvetsi sr. Vykaslu se na 2pixlovej margin a dam tam border.
IE je celej záhada :) už jenom je záhada, že ho nějakej tým "profi" programátorů dokázal stvořit., ;)
taky se divim....
nedavno vysel IE 7 .. zkousel ho nekdo?
IE 7 je "zatim" pouze v anglictine a nejde nainstalovat na ceske wokna jink sem ho chtel zkusit uz minuly rok... jinak @!#$ IE
just-paja: bohuzel, nejde mi nainstalovat. zkousel jsem jen alfa verzi, ale to bylo neco tak hroznyho...
btw to IE7, docela lol


http://zive.cz/Files/Obrazky/2006/01leden/ie7b2/13.png
ROFL dalsi kvalitni prohlizec z dilny Microsoftu :D
:) cekal sem, ze IE7 bude nejakej pokrok.. .. .. :(
to asi my vsichni...
2 just-paja:
když u mrkvosoftu to bejvá občas i (po)krok zpátky ;-)
mno.. je to prece jenom betaverze.. :|

vcera sem koukal jednou za uhersky stoleti na TV.. byla tam reklama na Microsoft, ze delaj jejich sw bezpecnejsi.. ;)
just-paja - no a není to snad pravda? (bez ironie)
jo.. je.. ale furt se to asi nerovna linuxu..
Kdo by dělal vir na OS, který jednak sám beztak používá a hlavně který má tak 2% uživatelů? Není lepší udělat vir nebo najít díru v systému, který používá naprostá většina uživatelů? Dříve byl také FF "bezpečný" prohlížeč, ale dnes se již objevují první chyby. Proč? Protože se jedná o používaný prohlížeč. Operu prakticky nikdo nepoužívá, proto "neobsahuje" žádné chyby (není nikdo, kdo by je našel).

IE6 je především starý prohlížeč, porovnejte ho s tehdejšími prohlížeči, určitě neměly tak navrch, jako mají teď. IE6 byl vydán v říjnu 2001, tehdejší Opera ještě ani neznala element colgroup nebo atributy accesskey či tabindex, Firefox neexistoval. Od té doby se IE6 prakticky nezměnil, což je bohužel obrovská škoda a IE7 nemůže celý náskok náhle smazat. Například IE4 byl ale ve své době nejlepší prohlížeč, který tehdejší netscape docela převálcoval.

Popisovaného problému jsem si na uvedené stránce nevšiml, takže neporadím.
tohle neni problem, ale debata.. a protoze sem prece nej webzdarmi lama, tak budu radsi nadale pusobit pouze jako pozorovatel.
timy:
> Operu prakticky nikdo nepoužívá

K veci: o co se tvoje domenka opira? O nejake lonske pruzkumy?

>, proto "neobsahuje" žádné chyby (není nikdo, kdo by je našel).

mam pocit, ze mas trosku zkreslenou predstavu o tom, jaka procedura predchazi oznaceni a pripadne napraveni bezpecnostni diry. Ano, jistou cast tvori ty chyby, na ktere se prijde "pozde".

Kdyz chces rikat, ze IE je stary, tak si uvedom, ze i na IE vychazely servispacky(ktere nemusely nutne opravovat jen bezpecnostni diry), takze to tak uplne pravda neni. Za druhe, proc bych jej mel porovnavat se starymi verzemi prohlizecu?Porovnavam nejnovejsi s nejnovejsim. Pro Microsoft a jeho vyznavace je IE6 holt porad novy a konkurenceschopny mezi novymi prohlizeci. Kdyby tomu bylo jinak, urcite vydaj novejsi.Lidi a penez na to maj dost.

> Například IE4 byl ale ve své době nejlepší prohlížeč, který tehdejší netscape docela převálcoval.

Ano, a Netscape byl zase lepsi v dobach IE3. Dneska (a podle betaverze mluvim i o IE7) je nekolik prohlizecu (tedy dva), ktere jsou mnohem lepsi nez IE. Ale porad ma IE prevahu. Ale neni to proto, ze jsou na nej lide zvykli. Neni to protoze je dobry. Je to proto, protoze je soucasti Windows a lide o moznosti volby prohlizece kolikrat ani nevedi. Pri urovni dnesni vseobecne pocitacove gramotnosti neni cemu se divit. Postaveni Mozilly je dano spjatosti s NN, Opera je neco uplne noveho, co si svou historii teprve buduje (nejde to tak rychle jako v dobach nejvetsiho rozvoje www). Mezi nami, kdyby s windowsy nebyl dodavan IE, ale treba Opera, hadejte, jak by vypadaly zebricky...?

btw
"Zřejmě ideální by bylo, kdyby se Opery zmocnila velká firma, která by využila skvělého původního vývojářského konceptu a dala by programu i pořádný marketingový šťouchanec."-zive.cz . Trosku starsi citat, ale nemam co dodat.
donny:
>K veci: o co se tvoje domenka opira? O nejake lonske pruzkumy?
http://www.lupa.cz/clanky/rust-firefoxu-zpomaluje-opera-zustava-za-ocekavanim/
toplist.cz/global.html
A o co se opíráš ty? O svůj Šestý smysl?

>Opera je neco uplne noveho, co si svou historii teprve buduje
To jsem moc nepochopil. Už z toho principu, že již vychází devátá verze je vidět, že ten prohlížeč už má něco za sebou... Vývoj opery začal někdy v '94. Měla dost času se prosadit. Žádný velký úspěch však zatím nezaznamenala, pokud vím (a IMHO ani nezaznamená, pokud se nestane nějaký zásadní zvrat).

>Je to proto, protoze je soucasti Windows a lide o moznosti volby prohlizece kolikrat ani nevedi.
říkám snad, že to tak není? ;-)

>mam pocit, ze mas trosku zkreslenou predstavu o tom, jaka procedura predchazi oznaceni a pripadne napraveni bezpecnostni diry. Ano, jistou cast tvori ty chyby, na ktere se prijde "pozde".
Tak počkáme, až jednou bude mít Operu alespoň 20% uživatelů, schválně, jestli také bude pořád ještě "tak bezpečná".
> Operu prakticky nikdo nepoužívá
> toplist.cz/global.html
800 000 sessions jen podle TOPlistu... to je prakticky nikdo...
Nejde o muj sesty smysl, spis o to, ze znam cim dal tim vic a vic lidi, co Operu pouzivaj.

Co se tyce pouzivanosti Opery, jasne, na FF nema, ale proc? Ze by byl FF o tolik lepsi? Ja sem firefox pouzival dost dlouhou dobu, pak jsem vyzkousel Operu a uz jsem se ji nepustil. Kdyby mi tehdy o Opere nerekl kamos, mozna bych dodnes byl na FF. Nekomu jinemu vyhovuje vic FF. Ja jsem treba radsi, ze Opera ma M2. Pak takovy sracicky jako widgety mi sou nanic a nikdy to nevyuziju, hlasovy ovladani mozna taky ne, ale jinak ma hodne z toho, co by podle me mit idealni prohlizec mel a nemam duvod ji menit.
Co ty vis, treba Opera zacne obrovskou reklamni kampan a to by procenta zarucene zacly stoupat. Ovsem ne na ukor FF, nybrz naseho stareho znameho...