Dvousloupcový layout (fixní + pružný sloupec)

Po hodinách zkoušení a prohledávání internetu se zeptám, třeba tady někdo zná nějaké jednoduché řešení co mě nenapadlo :)

Jde nějak udělat dvousloupcový layout (pomocí css) s tím, že levý sloupec je fixní (např. 150px) a pravý vyplňuje zbytek šířky elementu body?

Samozřejmě, základní řešení (které jsem našel na internetu snad dvacetkrát) je s float: left u levého sloupce a margin-left: 160px u pravého sloupce. To funguje super, ale jen do té doby než potřebujete použít element s clear: both uvnitř pravého sloupce (což já potřebuju).

Druhé řešení které nemá problém s clear je použití float: right u pravého sloupce, jenže tam to nefunguje pokud nemá pravý sloupec zadanou šířku. Což odporuje požadavku na pružný sloupec ;)

Třetí řešení pomocí absolutního pozicování přináší zase problém jak ukončit pravý sloupec s koncem stránky vpravo (IE to vyhodí ven).


Třeba je řešení opravdu jednoduché a jsem slepý (taky nejsem nijak zkušený co se css layoutů týká, zatím jsem používal pořád jen jeden, fixní).
Předem dík za podněty či nakopnutí ;)
http://css.interval.cz/clanky/dvousloupcovy-layout-s-plovouci-sirkou-praveho-panelu/
To je ale pořád to nefunkční řešení, podobných layoutů jsem viděl mnoho. Dokonce i přímo na tebou uváděné stránce jsem byl.

Přečti si znovu třetí odstavec ("Samozřejmě, základní řešení ...").
Nefunguje.
Pokud se použije element s clear: both v pravém sloupci, tak se vyčištění provede až pod levý sloupec (samozřejmě aby se to projevilo tak musí být levý sloupec dostatečně dlouhý) a ne pod obtékaný element v pravém sloupci.