Jak to zvalidnit?

Použil jsem validator validator.w3.org a ukazal tohle:

http://validator.w3.org/check?url=http%3A%2F%2Fwww.web-tvorba.kvalitne.cz

Nevíte jak to zvalidnit?
víme.

Udělej si pořádek v kódu. máš tam minimálně 2x head, html a tak...
musí to být takhle:
<!DOCTYPE ... >
<html>
<head>
...
</head>
<body>
....
</body>
</html>
a vzhledem k zaměření tvých stránek se nemůžu nezeptat - neměl by sis nejprve tohle ujasnit, a pak teprve nabízet stránky jiným? ;-)
Jako vždycky... Validátor oznámí nesmyslné chyby (dvakrát tag html, který si stejně prohlížeč odmyslí apod.), než aby upozornil třeba na to, že na stránce chybí nadpisy...

Pavel:
Includuje se pouze konkrétní část stránky, ne celá se vším všudy. A skutečně bych doporučil nejdříve nastudovat tvorbu HTML+CSS a pak až nabízet nějaké služby
Pokud vim, tak validátory tu jsou především proto, aby upozornili programátora na chybu.. =|
A hele nejspis vidim vytvor nekoho kdo pouziva navodu na mych strankach... Dokonce to nechal tak jak to je v navodu i s pouzityma barvama.... :)
POkud sis to precetl poradne tak tam je napsane ze ostatni stranky uz neuzavirame do tech tagu <head> <body> .... ale piseme "JAKO" by to tam bylo... ;)
Marcus Flintus:
Validátor je tady od toho, aby zkontroloval, zda je kód v souladu s dtd. Dá se velmi jednoduše oblafnout (jak v HTML, tak v XHTML -- tady ještě snadněji), proto ho beru jako takového milého strejčka rádce. Jinak v souvislosti s HTML bych nemluvil o programátorovi, protože HTML není programovací jazyk.

To, že ve stránce jsou dvě značky html vlastně ani chyba není. Respektive to není chyba, která by měla nějaký vážný důsledek. Můžeme to koneckonců vyzkoušet. Vezmi si nějakou HTML stránku a vlož někam (libovolně) několik značek html a podívej se, jestli se pak stránka někde změnila. Neměla by.
Validator je dobra vec, ale kdyz funguje... Posledni dobou hlasi za chyby i ty, co jsou validni a vzdycky byly - podle me. Myslim, ze driv to za chybu neukazoval.
Joe:
Pokud vím, tak validátor je bezchybný, respektive jsem na žádnou chybu validátoru nenarazil. Nějaký příklad?
ze jsi chybu neobjevil (nebo si to myslis), neni dukaz, ze tam zadna neni
jak davat mp3 zmiho komplu na muj web
Tonik:
Tak mi nějakou řekni. Že si myslíš, že to je chyba validátoru nemusí znamenat, že to skutečně je chyba validátoru ;-). Třeba tam nějaká nakonec opravdu je
2 Timy:
> Jinak v souvislosti s HTML bych nemluvil o programátorovi
- v tom s tebou souhlasim.. asi mi to ujelo O:-)

btw. IMHO nejsou chyby ve validátoru ale spíš se najde pár kravin v dtd. (byť jsem je považoval za bug validátoru)
Marcus Flintus:
>IMHO nejsou chyby ve validátoru ale spíš se najde pár kravin v dtd. (byť jsem je považoval za bug validátoru)
Přesně tak. Validátor by to měl vždycky zvalidovat správně, záleží na tom, jaké dtd mu podstrčíme. Neznám případ, kdy by třeba špatně přečetl dtd a pak špatně validoval.
Tak například validátor ukazuje za chybu, když je v kódu:

<hr color="#00FF00">

Osobně si myslim, že to chyba není, ale přesto to ukazuje, že to chyba je :) Protože jak jinak byste u tohohle tagu nastavili barvu?
Je to jeden z mnoha příkladů, co mi validátor ukázal jako chybné...
(Jinak vim, že linka se dá udělat i jinak, ale bylo to jen pro příklad...)
Joe:
To bude asi tím, že to chyba je (alespoň tedy z pohledu specifikací a norem). Element <hr> prostě atribut color mít nemůže. Vidíš ho snad tady někde? http://www.w3.org/TR/html4/present/graphics.html#h-15.3
Nevidim :-), byl to jen priklad a nebyl jsem si u toho tak jistej. Ale pak mi rekni, jak by jsi udelal treba zelenou linku (pomoci HR) tak, aby to bylo validni.
Jinak jsem si 100% jistej ze to hlasilo chyby tam kde nemelo - nebyly to moje stranky a u ceho to hlasilo si uz nepamatuju...
Joe:
> Ale pak mi rekni, jak by jsi udelal treba zelenou linku (pomoci HR) tak, aby to bylo validni.
Tuším, že na vzhled tady máme styly. A abych jenom neprudil: http://www.sovavsiti.cz/css/hr.html

> Jinak jsem si 100% jistej ze to hlasilo chyby tam kde nemelo
Ukaž, dokaž. Znám lidi, kteří si byli 100% jistí, že XHTML ruší prezentační elementy jako třeba <b> nebo <i>. Dokonce bych řekl, že je znám více než dobře.
Timy:

Zkusím to najít, ale nic neslibuju.
Jinak nedá mi to a vrátim se k tý čáře :)
Když napíšu <hr style="background-color:red; color:red;"> tak mi FF neukáže červenou čáru, ale šedivou, když napíšu <hr background-color="red"> tak červená je jenom ve FF a nikde jinde (Opera, IE).
Takže se dá říct, že tag HR je v podstatě k ničemu, protože málokdo si dá na stránky tu čáru s defaultní barvou ==> nevalidita stránek.

Jinak myslel jsem validátor na HTML, v XML se tagy <b>, <i> ... nepouzivaji, tam jde skoro vsechno pres CSS...
Joe:
ad <hr>, neporadím, já jsem to nikdy nestyloval, dělám čáry přes css, všechny <hr> používám výhradně jako oddělovače, kterým dávám visibility:hidden; Hledej další články, pokud ti ten od Marka nestačil

> v XML se tagy <b>, <i> ... nepouzivaji, tam jde skoro vsechno pres CSS...
V XML se používá cokoliv co si nadefinuješ a pokud jsi myslel XHTML tak tam tyhle značky jsou taky. I v XHTML si můžeš vytvořit tabulkový design se všemi formátovacími značkami, které jenom dnešní HTML zná.
obarveni hr: http://tonik.webz.cz/bloceg.php?jak=c&co=05-03-10-00
Aha tak to obarvit jde, jsem nevidel barvu ve FF protoze tam byl ten ramecek a cervena nebyla videt :( Stane se no...
Jinak ja pisu obyc HTML, ale to, ze v XML nebo XHTML se muzou pouzivat tagy <b>... slysim poprvy. Jsem si teda myslel ze treba tucny text se nastavuje jenom stylama (font-weight:bold;) a ne tagem B.
Joe:
> Jinak ja pisu obyc HTML, ale to, ze v XML nebo XHTML se muzou pouzivat tagy <b>... slysim poprvy.
Tak to mě mrzí. Jestli ti někdo říkal, že XHTML neobsahuje elementy <i> nebo <b> tak ti lhal. Jesli ti někdo říkal, že XHTML ruší prezentační elementy, tak ti zase lhal. Jestli ti říkal, že XHTML ruší jakékoliv jiné elementy, tak ti opět lhal. XHTML nic neruší, sémanticky je to stejný jazyk jako HTML. Až XHTML 1.1 zrušilo pár atributů.

A nepleť do toho pořád XML, v XML můžu používat klidně element <timy> (což v XHTML jde vlastně taky).