Prosím o zhodnocení - www psího klubu

http://kraop.wz.cz
Vzhled, přehlednost, orientace - z pohledu nového návštěvníka?
Dík.
Na pohled je to takovy obycejny.. a ty barvy se mi moc nelibi, ale k sobe ladi. Ale zase je to podle me prehledny, zatim sem se tam neztratil..

tu reklamu bych doporucil dat nejak tak aby byla po kupe.. a ty ikonky dole mozna do jednoho radku.

>formatovani:
fuj (<BR><BR><BR><BR><BR>)
table layout

Máte-li někdo starší nebo nepříliš obvyklý prohlížeč a tyto stránky se Vám zobrazují špatně, dejte mi prosím vědět..
Mám nepříliš obvyklou (ale rozhodně ne starou) Operu a stránky se mi zobrazují dobře... (nevím jestli je to dobře nebo špatně :D )

Když kliknu na odkaz v Menu, nahoře zmizí

"FCI - Kavkazský pastevecký pes - Jihoruský ovčák - Středoasijský pastevecký pes - Moskevský strážní pes"

a celý to poskočí... celkem mě to ruší, ale asi jsem divnej

Jinak, nepoužíval bych k tomu to bílý pozadí nebo mu dal alespoň rámeček

W3C:

Error Line 330 column 79: there is no attribute "ONLOAD".
Error Line 330 column 122: document type does not allow element "IFRAME" here.
Error Line 332 column 30: document type does not allow element "SCRIPT" here.

se třema chybama docela válíš


není to tabulkový layout, stoupá na ceně :)
časem se jen nauč XHTML, u lidí tvé kvality to rozhodně má cenu
BTW. ten styl bych externě nalinkoval, prohlížeč si ho bude cachovat a stránky se budou rychleji načítat (i když na 1Mbps to nepoznám)
černé písmo v menu v kombinaci s bílím rámečkem okolo se ztrácí.
Dík za připomínky.

Reklama - nutné zlo, Errors W3C jsou bohužel z ní. Jinak ale odkaz na "poskytovatele" webzdarma považuju za slušnost.

"FCI - Kavkazský pastevecký pes ..." - je pouze na titulní stránce, a jako úlitba bohům - vyhledávačům, aby klíčová slova našly hned nahoře...

Pozadí vidíte bílé? Background color je ffffcc - mělo by být světlounce žluté?

Layout tabulkový (i s těmi nešťastnými br) má holt jednu výhodu - že časem může web převzít nějaký mladší člen, kterému bude stačit znát trochu html.

K menu - lepší zřejmě hover zesvětlit v celém obdélníku?

Styl externí jsem zvažovala, ale ve stadiu testování je to takto pohodlnější.
Jasné, už s WZ nějakou dobu nedělám, nedošlo mi, že ta reklama není validní, to je taky dobrý vtip. Válíš ještě více :-)

a co tu větičku dát do

<span style="display: none;"></span>

robot na styly kašle, toho zajímá jen tag (kvůli důležitosti) a obsah

Myslel jsem pozadí takových těch "Pozor" apod...
a co tu větičku dát do <span style="display: none;"></span> - Četla jsem že roboti penalizují za skryté texty, takže si netroufám. Dejme tomu že na skrytí textu pomocí stylu nedojdou dnes - ale někdy za pár jo.

pozadí takových těch "Pozor" apod... - Pravda, s rámečkem bude lepší, dík.
Jirka:
"časem se jen nauč XHTML, u lidí tvé kvality to rozhodně má cenu"
K čemu na této stránce XHTML? K čemu kdekoliv XHTML...? ;-) Rozhodně to nemá cenu.

k webu:
pěkné, líbí se mi to, ten text nahoře bych tam nechal, IMHO tak nějak zapadá do designu. Nepoužíval bych ty nehezké prezentační atributy jako bgcolor apod. Menu patří nejlépe do <menu> a na odstavce používej <p>.
Tag MENU? No nazdar. Proč učíš někoho staré normy, od kterých se upouští? A proč se učit XHTML? Protože web spěje k webům založeným na XML - co nejjednodušší a nečistčí stránky, které není třeba sto let optimalizovat a jsou vhodné pro SEO a SEM, tedy pokud ti to něco říká. A jak tak koukám na tvé projekty, tak ti to určitě něco říká. To je jako když bys před 4 roky doporučoval FrontPage...
2 Jirka:
to je daný něčim jinym. <menu> je pro menu (odkazy) nejvhodnější, resp. nejséměntičtější tag. to, proč se od něho upouští je to, že dtd naprosto nesmyslně zakazuje vnořování menu do menu.
Jirka:
"Tag MENU? No nazdar. Proč učíš někoho staré normy, od kterých se upouští?"
A přemýšlel jsi někdy nad tím, proč se tak děje? Proč konsorcium zavrhlo element <menu>? Nechci slyšet něco jako "však oni k tomu měli důvod". Element <menu> je ze sémantického pohledu jediná správná možnost jak do stránky vložit menu. Kdyby nebyl tenhle element zavržený, nikdo by se ho neštítil a každý by ho s chutí používal ;-).

"A proč se učit XHTML? Protože web spěje k webům založeným na XML - co nejjednodušší a nečistčí stránky, které není třeba sto let optimalizovat a jsou vhodné pro SEO a SEM, tedy pokud ti to něco říká."
Co je na XHTML jednoduššího nebo čistšího než na HTML? Proč by měla být XHTML stránka více SEO-friendly než HTML stránka stejné struktury? Jenom proto, že XHTML je moderní? Či proto, že XHTML začíná písmenem "X"? A podívám-li se na W3C, začínám mít při čtení sedmého (!) návrhu XHTML 2.0 pocit, že snad ani nikam nespěje.

"A jak tak koukám na tvé projekty, tak ti to určitě něco říká. To je jako když bys před 4 roky doporučoval FrontPage..."
A jak tak koukám na tvůj projekt, tak patrně ani rozdíly mezi HTML a XHTML vůbec neznáš.
O můj projekt se kruci nestarejte, je dva roky mimo provoz a nedotčený. Teď dělám úplně jiné věci...

Všímáš si jak často používáš kdyby a by?
Jirka:
"Všímáš si jak často používáš kdyby a by?"
Tak často, jak jen je to nutné. Budeš konstruktivně reagovat na můj příspěvek a obhájíš si, že XHTML je vhodnější pro SEO a také že XHTML je čistší než HTML nebo budeš nadále počítat "kdyby" a "by" v mých komentářích?
XHTML (bavím se o Strict, jiný pro mě nemá cenu) konečně zakazuje spustu ohavných atributů a hlavně pak příšerný tagy jako FRAME, IFRAME. Pokud lidi tuto normu budou dodržovat, bude internet o dost lepší - nemyslíš? Rok dělám na redakčáku, jehož výstup je v poho při content-type application/xhtml+xml. Takže vím, jak se zvyšuje SEO-friendly s optimalizací produkovaného kódu. XHTML je cesta směrem ke XML, což je pro mě pádný důvod - když budu googlovat, nezajímá mě, že ta stránka má u elementu jakýsi přežitý topmargin, ale obsah mezi tagy.

A taky myslím na "chudáky" s mobilem - když tambudu házet zbytečný data, mezi něž patří o onen tag <menu>, tak se pěkně prohnou. Sémantika je pěkná věc, ale nesmí se to přehánět. Stejně jako validita a SEO. Důležitá je přístupnost.
Jirka:
"XHTML (bavím se o Strict, jiný pro mě nemá cenu) konečně zakazuje spustu ohavných atributů a hlavně pak příšerný tagy jako FRAME, IFRAME. Pokud lidi tuto normu budou dodržovat, bude internet o dost lepší - nemyslíš?"
Určitě, také nemám rád prezentační atributy. Ale bohužel ty neruší XHTML 1.0 strict, ale již HTML 4.0 strict, budu-li psát v této verzi, budou mé stránky stejně tak hezké, nemyslíš?

"když budu googlovat, nezajímá mě, že ta stránka má u elementu jakýsi přežitý topmargin, ale obsah mezi tagy"
No ano, což ale jenom potvrzuje, že použitý jazyk (HTML x XHTML) na SEO nemá vliv.

"když tambudu házet zbytečný data, mezi něž patří o onen tag <menu>, tak se pěkně prohnou"
Když už musí znát (díky XHTML) dva MIME typy a tudíž dva naprosto rozlišné systémy vykreslování stránky, tak je jeden element nezabije. Navíc XHTML je přeci rozšířitelné a všechny tyhle "deprecated" elementy si klidně mohu zcela legálně do stránky přidat ;-).

"Stejně jako validita a SEO. Důležitá je přístupnost."
A proto hodní webmasteři vyznačí menu elementem <menu> aby bylo všechno jasné a přístupné ;-).
Kéž by se HTML 4.0 strict používalo...
Myslíme si to samé, ale v detailech se neshodneme
Jirka:
Já používám HTML, ale ne strict, páč tam není obsažené právě to <menu>. Ale jinak při validování podle strictu mi to vyhazuje pouze tu jednu chybu ohledně neexistujícího elementu <menu>, takže ona ani ta strictní verze není nutná. Důležité je, že člověk ví, co dělá. Nepotřebuji žádný <!DOCTYPE> ani hrozbu validátoru k tomu, abych napsal pěkný zdroják. Prostě jde o to _chtít_ napsat hezký kód :-).
Jasné, ale nevím jak ty, ale já se k tomuto stavu potřeboval nějak probojovat - zjistit jak ten hezký kód vypadá. Naučení XHTML 1.0 STRICT mi k tomu celkem dost pomohlo... :-)
2 Jirka: neřekl bych, že XHTML strict se dá naučit;;; pač stačí dodržovat pouze jistá pravidla ;-)
Tak ale tohle už je celkem slovíčkaření, nemyslíš?
aaa, dalsi flame o xhtml ;) . ano, je to slovickareni, pridam taky trochu do kotle. Ja jsem se XHTML nikdy neucil, jen jsem se ucil jeho syntax a "slovni zasobu".