Odkazy...dilema

Otázka...co je pro uživatele internetu lepší a oblíbenější......odkaz, kdy se změní celá stránka na onu požadovanou.....a nebo odkaz kdy po kliknutí se otevře onen odkaz v novém okně? hmm?
Záleží na situaci. Ale obecně určitě ta první možnost. Představa, že by se mi po každém kliknutí otvíralo nové okno je děsná. Navíc, když chci stránku do nového okna, tak umim kliknout pravým tlačítkem a otevřít to v novém okně.
mám to rád tak, že když to odkazuje někam na jinej server tak by to mělo odkazovat do nového okna, jinak ve stejném..
Já stejně vždycky když si chci původní stránku zachovat klikám prostředním tlačítkem (otevření v nové záložce), takže mi tohle je z pohledu uživatele naprosto jedno ;)
Jinak úplně nejlepší řešení je odlišit nějak odkazy, které se otevírají v novém okně. Některé weby (hlavně ty větší, lepší ;) to mají řešené pomocí malinké ikonky symbolizující okno umístěné vedle textu odkazu. Návštěvník pak jasně ví do čeho jde.

Jinak ale není naprosto jasné jak je původní otázka myšlena, pokud se ptáš jestli je dobré VŠECHNY odkazy na tvém webu (tedy i ty co odkazují jen na jinou sekci tvého webu) vytvořit jako otevírající se v novém okně, pak odpověď je rozhodně NE.

Obecně to bývá tak, že v novém okně se otevírají odkazy vedoucí na jiný web (jak už napsal just-paja) a nebo třeba odkazy které by neměly původní stránku nahradit z nějakého logického důvodu - příklad: složitý formulář přes celou stránku, nahoře je odkaz na stránku obsahující nějaké informace k tomu formuláři či nápovědu. Bylo by dost nepříjemné aby se uživateli formulář tou nápovědou nahradil kdyby ho měl už třeba z půlky vyplněný ;)