Formuláře a tlačítko odeslat

Mám formulář, ve kterém je více tlačítek pro odeslání formuláře. Pokud mám v daný moment kurzor umístěn v nějákém textovém poli a zmáčku ENTER, tak se formulář odešle.
Problém je, že každé mé tlačítko pro odeslání má v sobě nějákou hodnotu a ta hodnota pak ovliňuje celý děj zpracování dat z formuláře.

Potřeboval bych vědět jak nastavit, aby když se zmáčkne ENTER, aby se použilo pro odeslání dat z formuláře tlačítko s hodnotou "vlozData"...?
tipnul bych si, že se odesílá první tlačítko...
JJ tak, tak... pošle to hodnotu tlačítka co je nejvýše od začátku párového tafu <form>. Takže jediné co můžu, tak tam dát ještě jedno tlačítko, které bude úplně nahoře, nebo by to šlo řešit něják elegantněji?
možná vy šlo přes javascript (body onkeypress, event.keyCode) odchytit enter a odeslat formulář....
Přes JavaScript nevím.... ten moc nechci používat..

Každopádně, kdyby to někoho zajímalo, tak jsem to nakonec vyřešil skrytým inputem, který má stejný název jako tlačítko a je hned nahoře formuláře a má mou univerzální hodnotu.
jeste by taky slo dat to tlacitko na zacatek, ale nechat ho i tam, kde je ted. a pak to na zacatku v css schovat. mi se ale jako nejlepsi jevi jenom to dany tlacitko dat jako prvni ze vsech tlacitek ve formu, pokud to ted jde...
No tlacitko nahoru neni moc peknou variantou... ;-)
Je to na inzertni server, kde to nepřipadá moc v úvahu, ale díky za radu. :)
nemusis to tlacitko prece davat uplne nahoru nad formular, aby to tlacitko byla prvni vec ve formulari. staci, kdyz bude to tlacitko pod formularem, ale musi byt prvni ze vsech tlacitek.
(lol, tlacitko :-) (toho si nevsimejte... :-) ))