Zdravím :o)
Prosím o pomoc, zda by mi někdo nepomohl vyřešit problém s validací tohoto odkazu
http://foxcentrum.mysteria.cz/php_moduly/galerie/galerie.php?cesta=/loga-a-pozadi/101x80/lord-of-the-rings
Jde o to, že validátor neustále protestuje proti umístění tagu form, ale já už nevím, co jiného mu mám nabídnout, takže bych byl vděčný za radu ;o)
Zkus nedávat tag form dovnitř tagu <p> a <input> nedávej přímo do <form> ale nejdříve například do divu.
Tom: No teda, a já si furt myslel že mu vadí, že to v něčem nemám a ono naopak, člověk se furt učí! :o) Fakt díky moc, už jsem byl zoufalý ;o)
Toho s tim inputem jsem si byl vědom, ale tohle mi bralo síly :-D
ono je to logicke, element P smi obsahovat pouze inline prvky. A odstavec muze byt v ramci formulare, nikoli formular v ramci odstavce (pouze jeho prvky). Pak uz by to prece nebyl odstavec.
>a <input> nedávej přímo do <form> ale nejdříve například do divu.
ano, to sice neni spatne, ale nedava to smysl. Lepsi by byl mozna fieldset, ne? Pokud by prekazel, da se schovat, ale imho by ho mel obsahovat kazdy formular...
Jo já vím že logičtější je fieldset, jenže - když ho tam nechce tak by ho musel (jak říkáš) shovávat a to už mi jaksi logické nepřipadá.
Kontrétně tohle (že input atd nemůže být přímo ve formu) mi připadá trochu zvláštní požadavek (v HTML to bylo naprosto validní, až v XTHML nikoliv) a osobně bych se vůbec nestyděl za to mít web nevalidní kvůli podobné pitomosti. No a když pro zvalidnění stačí dát tam <div> a </div> tak co řešit že ;)