Ingrid

Mám vloženej na stránkách tag :

<bgsound src="http://www.scorpio.msk.ru/pricols/sound/Celine_Dion_-_My_heart_will_go_on.mp3" loop="-1">


Ale otvírá se to strašně pomalu a dlouho.Nedá se tam zvuk na pozadí vložit nějak jinak?
No jo, ty tu mp3 taháš z nějakého ruského serveru, tak se nediv, že to trvá. WZ má pomalé připojení do zahraničí. Rychlejší by bylo to nahrát na místní server, ale to zase narazíš na autorská práva a až ti na to přijde admin, tak ti smaže celý web.

Řešení:
1. Nedávat na stránky žádné zvuky, protože spousta uživatelů má při surfování puštěnou vlastní hudbu a stránku, která jim ji sestřelí okamžitě zavírají a už se nikdy nevrátí.

2. Když si přece jenom nedáš říct, tak na webu je spousta midi zdarma. Nějaký si najdi a stáhni. Ale i tak viz bod 1.
<HTML>Pozor, hlášení!

Vaše jméno: <b>sem napíšete vaše jméno</b>

Nadpis: <b>sem napíšete nadpis tématu</b>


Opakuji:

Vaše jméno: <b>sem napíšete vaše jméno</b>

Nadpis: <b>sem napíšete nadpis tématu</b>


Jo a na bgsound se vykašli, většina uživatelů to nemá ráda a čím hlasitější a objemnější, tím hůř</HTML>
zbi: <citace> WZ má pomalé připojení do zahraničí.</citace> To je sice pravda, ale zvuk samozřejmě stahuje klient po interpretaci kódu a ne wz. Jinak svatá pravda.

Jen bych dodal, že když už se někdo rozhodne na web hudbu dát, neměl by zapomínat na lidi, kzeří to nposlouchat nechtějí. Je dobré pro ně dostatečně viditelně na web umístit prvek na vypnutí zvuku. A to multiplatformě udělané, žádné IE resp. MS-only javascriptové ovladače.

Když jsem na stránkách narazil na hudbu, byly to většinou stránky hudebních skupin. Obvyklou praxí je dát ukázky své hudby k přehrání jako flash. Tak se snadno umožní hudbu vypnout nějakým flashovým buttonem a navíc má autor své dílo relativně bezpečné.