Vice jazyku

Chtel jsem se zeptat,jak se dela vicejazycny web?Jestli je nato nejakej kod napr. php nebo se to normalne prepise a delaj se ty stranky 3krat.Kdyz chci i nemcinu a anglictinu.Dik
myslíš něco jako
<?php echo tlumocnik("ceskastranka.html"); ?>
určitě ne, ale existuji prográmky typu Translator nebo tak, které podle svého slovníku přeloží text(přibližně, nepřeloží dokonale)

každopádně musíš udělat verze pro jednotlivé jazyky, s php stačí mít zvlášť jen texty v jednotlivých jazycích a podle zvoleného jazyka je zobrazit ve stránce
no myslim ted druhy zpusob!samozrejme,ze ty texty prelozeny bych mel dopredu.a nevis kde by se to php dalo sehnat.sam si to zatim asi neudelam.
a to by meli asi vsechny texty bejt ulozeny v nejakym textovym souboru a aby se nahrali do stranek,ne vepsany primo na strance v html kodu co?teda jestli si to pochopil.
pochopil jsi to dobre. Tedy, mas dve normalni moznosti. Obe zacinaji stejne: udelas stranky, ale bez textů. a dal uz se to lisi. Bud tuto stranku zkopirujes trikrat a pokazde doplnis jednu jazykovy ekvivalent k jednotlivym textum na strance, nebo - druha moznost - nechas tuhle kostru, a kazdy text na strance reprezentujes nejakou promennou, jejiz obsah nahrajes pred zobrazenim stranky z nejakeho souboru s prekladem.
Tedy, dva priklady:
1)
cesky.html:
...
Dobre rano.
...

english.html:
...
Good morning.
...

deutsch.html
...
Guten Morgen.
...

2)
jazyk_aj.php
<?php
$dobre_rano = "Good morning.";
?>

jazyk_cz.php
<?php
$dobre_rano = "Dobré ráno.";
?>

jazyk_de.php
<?php
$dobre_rano = "Guten Morgen.";
?>

stranka.php
// volas napriklad: stranka.php?lang=en
<?php
require ("jazyk_$_GET[lang].php");
?>
...
<?php echo $dobre_rano ?>
...
?>

Druha varianta ma tu vyhodu, ze kdyz budes chtit neco predelat, tak staci jednou, nemusis trikrat, pro kazdy jazyk zvlast.
ok super,dik.ja se nato podivam a zkusim to rozchodit.
tak nak nevim porad jak nato.nevis o nejakym clanku nebo tak neco kde by to bylo vysvetleny do podrobna.Ja nic zatim nenasel,dik
posli mi na mail tvoje icq