Blkovanie

Cawa lidi, potreboval by som ako urobit aby si nikto nemohol na stránke kliknut pravým tlačítko myši...Ale aby to bolo bez niake javascriptoveho alternu..uz som skusal vela veci ale nechcelo mi to fungovat..pls pomôžte...vopred dekuji ;)
myslím, že blokování tlačítka myši je na nic, tím, že zablokuješ kontextové menu jen uživatele naštveš a zobrazení zdrojového kódu nebo stažení obrázků, na které povedou přímé odkazy stejně nezabráníš. Napiš, na co to chceš,protože abych si nemohl kliknout pravým tlačítkem myší tak to bys mi tu myš musel sebrat
uz mam ten script;) ja to potrebuji kedze som sa stretaval s kopirovanim zdrojoveho kodu, kradnutim obrazkov....
vsechno se to da vochcat ;)
>> uz mam ten script;) ja to potrebuji kedze som sa stretaval s kopirovanim zdrojoveho kodu, kradnutim obrazkov....
na to vubec pravy tlacitko na mysi nepotrebuju. kopirovani zdrojaku a kradeni obrazku zabranis jenom tak, ze je nedas na web.
pokud das obrazky do flashe, tak se z toho krast nedaj;) leda použitim printscreenu.
<HTML>filo: aha a jaktoze ja to umim</HTML>
Ale to je taky na nic, z toho printscreenu si to kazdej kidu vytahne. Tim bych se asi zbytecne nezabyvala :)
Owen - já třeba na zobrazení zdrojového kódu vůbec pravé tlačítko nepoužívám, používám horní menu.

Každopádně, zákazem pravého tlačítka nic neochráníš. Zdrojový kód půjde zobrazit pořád neuvěřitelně snadno a i ty obrázky si nahraje 95% lidí co je budou chtít. Mimochodem některé prohlížeče umožňují zakázat zakazování pravého tlačítka (zajímavá formulace :).

Pokud se za svůj zdroják nebo obrázky stydíš nebo si chceš být 100% jistý aby ti je nikdo neukradl, nedávej je na web, to je veřejná "instituce" a cokoliv si někdo zobrazí to si logicky může i zkopírovat, ať už to legální je nebo není.
2 Owen: jakékoliv restrikce na uživatele přes javascript jsou důkazem nepochopení základních principů webu.

Aby se stránka zobrazila, musí se stáhnout zdrojový kód k uživateli na disk. Prohlížeč jej potom interpretuje a zobrazí, jak si myslí, že stránka má vypadat. Pokud někdo krade Tvé obrázky a kusy zdrojového kódu, nic mu nezabrání si stránku uložit. Získá obrázky a zdroják vykuchá v textovém editoru.

Spíš bych chtěl, aby všichni zdrojáky viděli a mohli ocenit, jak jsem si dal záležet :-D

P.S.: Nic nového ve webdesignu při současných možnostech stejně asi nevymyslíš a pokud má někdo potřebu vykráat stou variaci na třísloupcový centrovaný design nebo něco podobného, jeho problém. Možná bych mu nechal ve zdrojácích zakomentovaný odkaz na http://www.oswd.org/, kde budou za jeho snahu jen rádi :-)
loool koľko odpovedi :DDD...ja som vedel ze to nezabrani ale aspon aby to trošku vyzeralo :DD..aj tak zatial robim iba beta verziu stranky cize ak si chce nech si pozre bo este to ani trošku nie je urobene a dosť je to chaoticke kedze to robim cez noc :)...ale co aspon ste si všetci pokecali :D
>> "ale aspon aby to trošku vyzeralo"

Myslíš jako aby si o tobě všichni mysleli "páni to je frajer, on umí 'zakázat' pravé tlačítko myši, to určitě nebude žádný začátečník" ?

To tě musím upozornit že na zkušenější návštěvníky to bude mít efekt naprosto opačný ;)

Ale je to na tobě, je to tvůj web, klidně si tam dej i běžící text, animované gify, JS hodiny, JS ocásek za myší a hudbu na pozadí.
snazit se ochranit svy data na webu jo uplne k hovnu... proste to nejde kdyz to nekdo bude chtit tak si je proste veme. relativne spolehliva ochrana je tak extremne spatne napsanej zrdojak ze ho nikdo neprecte taky pomaha skomrimovat celej kod do nekolika radku proste bez jakyhokoliv formatovani. a nemel by jsi si myslet ze vykradani stranek je neco strasnyho ty se to nedozvis a on bude spokojej v podstate to kazdej obcas udela napr. kdyz si od nekad stahnes nejakej skript (je jedno od kad) tak jsi si privlastnil neco co jsi neudelal a to i v pripade ze to nekdo na svejch strankach primo nabizi!
Poslyš zablokovat kopírování zdrojovýho kódu pokud vim nejde IE to má v liště a mimochodem já osobně taky používám dost cizích kódů a naoplátku zase někdo používá podobnou webovou adresu jako já. Navíc když si pak upravíš hodnoty podle sebe řek bych že se to za krádež nedá považovat ;-)
2Paegaskiller: >> Navíc když si pak upravíš hodnoty podle sebe řek bych že se to za krádež nedá považovat ;-)
Tak to jses na omylu. Kazda stranka podleha autorskemu zakonu. Z teho vypliva, ze je zakazano jakkoli prebirat jine stranky bez souhlasu autora. To ze si poupravis parametry ti nepomuze. Stejne je to kradez. Ale ceska justice je natolik lina, ze je jim to fuk. Takze vsichni si kradou stranky jak chteji, a nikdo nic nedela :)