Nesnášim ÍÉčko!

Když se kouknete na stránku http://new.hotvista.net e firefoxu nebo opeře, vypadá přesně tak, jak si ji představuju, ale v ÍÉčku je to naprostej hnus...

- netuší někdo, proč mi to menu tak hnusně bliká?
- netuší někdo, proč ten posuvník mizí až někde pod stránkou?
Čéče to se mi ještě nikdy nestalo, spíše naopak
>> MyFlower: nejsi sám ;) ==>> http://stopie.com

Bohužel neznám natolik sprosté slovo, které by vyjádřilo co si o IE myslím... Navíc sem nedávno zjistil, že IE zobrazuje jinak dokonce i barvy... a to dost viditelně.. No co sem zkoumal tvy cssko, máš ty obrázky přes background-image - to bohužel IE nebere. Jistej si nejsu, ale řek bych, že to pude pouze přes javascript a onmouseover a tak.
Mike: s těma barvama máš pravdu jenom napůl: IE špatně interpoluje barvy pouze u PNG, a to ještě jenom u těch, který mají uloženy inforamce o ALFA.

Teda doufám že jsem to nepohnojil, ale snad by to tak nějak mělo být?! =)
to MyFlower: tak tohle je velice zvláštní případ – když jsem si tu stránku včetně css stylů a grafiky uložil u sebe, IE zobrazoval všechno správně. Opravdu velice divné, a netuším proč. :-/ Asi pošlu výhružný e-mail do firmy Microsoft…

to Tom: u PNG nezvládá IE částečnou průhlednost (a tuším, že ani úplnou) – místo toho zobrazuje nějakou šedou. Ale jinak má Mike pravdu, konkrétně jsem si toho všiml u GIFu, IE opravdu nedodržuje barvy!
btw. IE špatně INTERPRETUJE barvy… ;-)
= mr.mare (mr-mare.wz.cz) =
"u PNG nezvládá IE částečnou průhlednost"
Je dulezite rici, ktery IE to nezvlada. I IE7? :)

= Tom (manual.wz.cz) =
Bohuzel musim souhlasit s Mike (djchemo.wz.cz), o tech barvach to plati obecne. Ale ted si nejsem jist, jestli IE nebo FF to spatne zobrazuji. konkretne v 1 prohlizeci je to svetlejsi a v jinem tmavsi.

= MyFlower (myflower.xf.cz) =
1) Rekneme to takto, vysledek JS konzoly pri nacteni:
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.vipad.cz/data/lista_0_frame.php?id=101&pocet=9&bg=2C8CD3&bt=FFFFFF&bo=2C8CD3&c=ano&hover=none&pismo=verdana
Řádek: 2
2) pravdepodobne mas v BODY nebo HTML nastavenou vetsi vysku, pto se zobrazi sroller vpravo, ikdyz nemusi. Nastavil bych si tam border:1px solid #000 abych videl, ktery prvek mi to roztahuje.
3) spodni lista se ti zarovnava na 100% stranky, protoze ji nemas obalenou nicim, co by ji udavalo sirku. Cili pri mensi sirce, treba 500px se ti spodek odtrhne (opet tve chybne CSS)
4) menu, hover. To je krasna ves, ale je treba si uvedomit, jak elementy chape IE.
pokud je element typu INLINE (treba odkaz), jeho vyska a sirka je rizena textem v nem, cili sirka x 1.5em. Pro inline neexistuje neco jako border nahore nebo padding. Je nutne element zafloatovat a tim jej zmenit na inline-block nebo na block.

- netuší někdo, proč mi to menu tak hnusně bliká?
mne tam nic neblika?
- netuší někdo, proč ten posuvník mizí až někde pod stránkou?
viz 2, to je problem s body height: 100%; -> no jo, ale HTML ma nastaveno 100% okna + padding asi 0.5em a padding se pocita do sirky, takze 100% v body pak znamena sirka celeho okna, ale HTML je mensi o ten 1em, takze se spravne zobrazi scrolovani. reseni viz tema:
"XHTML vyška tabulky nový"
IE má na PNG filtr, pomocí kterého pak png umí i vícebitovou průhlednost.
Jojo, IE do verze 6 alfa kanál u PNG neumělo. Sedmá verze tohoto "prohlížeče" už ji naštěstí umí.
Ale s tím zobrazováním světlejší/tmavší mám trochu jiné informace:jak všichni jistě víme, každý bod je popsán jeho souřadnicemi a barvou ve formátu R,G,B . V PNG je k dispozici i čtvrtý bit, který určuje i míru průhlednosti daného pixelu. Pokud tedy PNG uložíš s "GAMA" bitem, tak ti jej IE zobrazí světlejší než má, FF, to prý zobrazuje správně?! Pokud ale PNG uložíš bez tohoto bytu, IE i F jej zobrazí správně. Schválně to zkusím: http://manual.wz.cz/download/png.png (omluvte zhoršenou kvalitu, je to screen z videa) takže posuďte sami ...
peta: jo, myslel jsem IE6 ;-)