Jak se dělají rámy?pls pomocte mi!

protsím moc prosím vysvětlí mi někdo jak se dělají ty rámy abych mohla udělat menu?když tak mi napiište na icq 354-620-658 jestli mi někdo odepíše budu moc a moc ráda...děkuju
Prosím - nepoužívej rámy! pokud chceš třeba menu vlevo a obsah v pravo, udělej to přes tabulku. Jen ne rámy.... Rámy sou děs - a to je taky důvod, proč ti sem nenapíšu zádnej link, i když su schopnej jich docela rychle zjistit dost. Rámy sou dílo Satanovo a to přece na svých stránkách míte nechceš, ne? ;-)
no to ne a jak to mám teda dělat přes tabulky?
Opravdu se na rámy vykašli a podívej se třeba na můj web
já tam taky žádný rámy nemam protože je to hnus. Jak už bylo řečeno vytvoř tabulku a pak do ní udělej obzázky, vyjde ti něco o poznání hezčího než s rámcema. Jen na ukázku jednoduchá tabulka bez rozměrů:
<table border="1">
<tr>
<td colspan="2" align="center">Tady třeba logo</td>
</tr>
<tr>
<td>Menu</td>
<td>A pakliže neumíš v php tak si sem dej třeba ifram</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" colspan="2" align="center">Tady nějakej konec</td>
</tr>
</table>

Podobně jednoduše to mam udělaný, vem si inspiraci.
GL ve tvorbě webu.
díky moc nějak se to pokusím vykutit
>> jerry: iframe je také dílo satanovo.

>> teeranee: co todle: http://djchemo.wz.cz/www/tabulka.html
zkopíruj si zdrojovej kód /* pravý myšítko => zobrazit zdrojový kód */
a navštiv http://www.jakpsatweb.cz/ a tam pochopíš co znamená co ;o)
Skus to radej bez framu a bez tabulek. ;)
http://firstpage.wz.cz/
no jo a jak jinak si má udělat menu?hmm?
> tareene No jak... staci kdyz kukne/s na me stranky... viz ten odkaz...
>> Rellik: no nevím, ale pro začátečníka asi nebude zrovna snadný začít rovnou s (X)HTML a CSS. Ty tabulky sou takovej neškodnej kompromis...

>> Tareene: Hmm! V tom odkazu co sem ti poslal menu je. Páč ale nevím, na co bych odkazoval, tak to zatím nefachá.
http://www.wellstyled.com/css-2col-fluid-layout.html
>>Mike Ty stranky sou psane pro zacatecniky. Tak nevidim duvod proc by s tim mel mit nekdo problemy... a "XHTML 1.0 Transitional" se moc od "HTML 4.01 Transitional" nelisi...
jejda.......tam to je blbě tsm to taky tak řejne mi tu někdo co je správně a nikdo to nebude vyvracet?
>> Rellik: jakože tvý stránky sou good, o tom žádná. Připadne mi to ale že je tam strašný kvantum informací na příliž málo příkladech, jestli mi rozumíš. Prostě jak skripta na vysoký - člověk se u tebe dozví všechno co potřebuje, ale samotný procvičování už je na něm. ;-) ;-)

>> Tareene: no když to vezmu kolem a kolem, špatně není nic. Ale zkusím ti jednoduše přiblížit Rámy / Tabulky / CSS

>> Všemi těmito způsoby se dají dělat stránky, jistě. Rámy sou ale opravdu dílo Satanovo. Je to prostě děs a pěkný webovky tak nikdy neuděláš. Tabulkový lay-out je jednoduchý, nevyžaduje žádné hlubší znalosti CSS, ale je to "nemoderní". Toť vše. Já to ale považuju za dobrý způsob něco se naučit. CSS lay-out je moderní, má mnohem více možností než oba předchozí dohromady, ale musíš se naučit navíc CSS ==>> což chvíli trvá, čímž pádem je to složitější. Kapišto? ;-)

>> Je jen na tobě, jak začneš. Ale raději už začni, páč tady nám už taky začíná vznikat trochu flame :o)
Mike a další: dílo Satanovo? Vždyť ani Satan s rámy nechce mít nic společného.
Jo, tabulky jsou vážně jednoduché řešení, ale škoda že jsi mimo toho, že jsou "OUT", ještě nedoplnil jejich nevýhody v nerozšířenějším prohlížeči ... ;)

Nevím, zda má cenu, abych něco psal, protože jediné, co mě napadá, tak je něco jako "Pokud nejsi schopný/á ani najít na webu potřebné informace, tak se o tvorbu webu radši ani nezajímej..." ale to by mě potom někdo spražil s tím, že WZ je pro všechny, nejen pro odporníky!
Kapišto? =D

BTW: asi by nebylo od věci začít učit místní "amatéry" učit hledat na webu...
tak to si mě trochu urail!trochu více....všechno co znám z html jsem našla na webu jen jsem trochu nepochopila ten způsob těch tabulek kapito? a když už se tak zajímáš tak už mi to někdo vysvětlil!
>> Tareene: tak se hned neurážej... Tom to tak nemyslel. Takže už víš jak na to? ;-)

a ještě trošku přiložím do flame:

>> Rellik: máš pravdu, tvé stránky sou psané pro ZAČÁTEČNÍKY. Ale ne pro LAMY. :o) Cože je někdy rozdíl :)
jo chápu
>Mike cituju: "Prostě jak skripta na vysoký" Tak to nevim... ja na vysoke nebyl... sem jen pouhy automechanik... :) A to ze tomu nekdo neporozumi sice chápu, ale i tak si to muze cele prekopirovat a skusit co to dela. Tak pochopi jak to funguje a pak uz nebude mit problem dopsat dalsi stranky a odkazy na ne... :) Kdyz ty stranky vznikaly psal sem je jako "zacatecnik" pro zacatecniky, pac sem nikde nenasel popsane jak vyresit web bez pouziti ramu... vsude bylo jen "include, include, include" ale nikde vysvetleni jak na to... Pak sem nasel nejaky script ktery to umel... Tak sem k tomu napsal v podstate takovy "navod". A myslim ze kazdy prumerny zacatecnik ktery ma zajem o tvorbu webu tak to pochopi... :)
>> Rellik: nesmíš mě brát zas tak doslova ;-) Nic ve zlým, mě taky tvý stránky dost pomohly... Jakože máš to psaný dobře, ale zas na druhou stranu... Uznej že někomu, kdo dělá stránky v FTP [je tu takový exot] nebo někemou jinýmu, kdo kopíruje 4MB na web 6 hodin [zas jiný exot co sem taky psal] nepomůže ani firstpage :o)
<b>Rellik</b>máš tu stránku super ale nechtěl by jsi tam nějak jednoduše,ale stručně,jak se dělají jednoduché tabulky?základy znám jen třeba jak udělat prostor pro logo atd...díky:-))
Proc tabulky?! Lepsi je to pres divy... Tebulky se pomalej nacitaji..

Jinak takova jednoducha tabulka je treba tak:
<table>
<tr>
<td>V levo</td><td>Uprostred</td><td>v pravo</td>
</tr>
</table>

;)
Jestli mohu poradit, nejlepší řešení je pomocí PHP. Spusťte na svém webu PHP. Vytvořte si menu, uložte ho do souboru, který nazvete například menu.php, a do vlastních souborů stránek ho vložíte tímto kódem: <?php include "menu.php" ?> soubory je nutné přejmenovat z např index.html na index.php. Umožní to změnit obsah menu pro všechny stránky na jednom místě, stejně, jak při použití rámů, prohlížeče stránky indexují(což při použití rámů je asi největší problém) a ještě ušetříte nějaké místo z prostoru pro stránky.
serafX: <?php include "menu.php" ?> krásnej příklad PHP injection, jen co je pravda ;) A potom proč jsou hackeři tak úspěšní?!
Tom: mohl bys to trochu vysvetlit?