JS a nove okno :)

Zdarec, nesnáším pop-up okna, ale řekněme že bych potřeboval třeba při mazání textu vyhodit okynko :) (a třeba už ho nějak otevřu). Nevi někdo jak okno třeba vysekat z "panelu"(tabu) napriklad ve FF nebo Opere? (protoze pokud se treba udela zmena velikosti nebo cokoli jineho tak se zmeni okno celeho prohlizece a ne jenom to samotne okynko :) )dik ...
Asi jsem starý, ale tuhle otázku nechápu. Mohl bys to zkusit napsat česky?
Starium to nebude, ale spis tim že se neumím ptát:)

shrnu to jednoduše: :)

když už nějak otevřu nove okno... (prohlížeče které nepoužívají panely(taby)=vic stranek v jednom okne, prepina se mezi nima "zalozkama" navrchu) neberu, tam je to jednoduche ...)
A tady prave bych potreboval nejak to okno co nekdo otevre v panelu dostat pryc z toho panelu. (je to mozna pracaske ale zajimalo by me jestli by to mohlo fungovat... )
dik za odpovedi
To zalezi jak ma kdo nastaveny prohlizec... Jestli myslis ze FF a OPERA nove okna otevrou do "tabu" (noveho panelu). Skus to jedine pres JS window.open
viz.:
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/window.open.html
Chápu dotaz. Aby JS otevřel nové okno jako opravdu nové okno, ne jako nový panel. Myslím, že to je podle nastavení v konkrétním dprohlížeči a zvenčí to ovlivnit nelze. Lidi, co to maj takhle nastavený, jsou na to ale asi už zvyklí, a ostatním se to otevře normálně ;-)
Používám FF, který mám nastaven tak, že při kliknutí na odkaz s target=_blank se mi nové okno otevře do nového panelu. Při použití javascriptu window.open se mi přesto otevře nové okno (je možné nadefinovat velikost, posuvníky, atd).

http://www.jakpsatweb.cz/javascript/window.open.html
pouzivam ff a vsechno uplne vechno se mi otevira do novych tabu, i pri pouziti javascriptu window.open. zalezi, jak se nastavi prohlizec.
=tonik=
ve FF se do noveho panelu otvira vsechno krome window.open() kdyz ma definouvaou velikost ....

Dekuji za vase odpovedi, ale tohle vsechno zatim vim :)

Prave jsem potreboval vedet jak (a jestli) kdyz z to okno otevru pomoci target="new" a pak ho dostat mimo panel. Ale kdyz nikdo nevi tak to asi nejde. Mejte se
>> ve FF se do noveho panelu otvira vsechno krome window.open() kdyz ma definovanou velikost
jestli tim myslis neco takovehoto:
<a href="add_mess.php" onclick="javascript:window.open('add_mess.php','nova','width=425,height=655, menubar=no, toolbar=no, location=no, scrollbars=no, status=no, directories=no, resizable=no,top=20, left=20');">Nový vzkaz</a>
tak i toto se mi otevre do tabu.
proste kdyz rikam vsecko, tak vsecko. jeste se mi nestalo, aby se mi neco otevrelo do novyho okna.

cili jak si to nastavi uzivatel prohlizece, tak tak to bude, a nelze to zvenku zmenit (aspon to jako uzivatel toho prohlizece ocekavam, protoze jinak by to nastaveni bylo jaksi k nicemu)
Nastavení prohlížeče (aspoň tech lepších) nejde měnit zvenčí, tudíž pokud mám v FF nastaveno nové stránky otevírat v novém panelu, tak ať chceš, nebo ne, prohlížeč tvou stránku otevře v novém panelu a protože mám v nastavení JS zakázáno resize okna pomocí JS, tak jsi nahranej a ani to okno nezmenšíš ;)