Pohyb na stránkách pomocí šipek

Mohl by mi, prosím, někdo poradit, kde najdu na internetu návod na vytvoření šipek tam i zpět při pohybu na několika stránkách s tabulkami?
Nevím přesně, co máte na mysli, ale já bych to řešil následovně: někde si stáhnul obrázky šipek, vložil na stránku a udělal z nich odkaz na další. Něco takového jak mám na této stránce dole: http://djchemo.wz.cz/?page=foto_b
Mike-dík, píšete o odkazu - v které kapitole HTML pro začátečníky mám hledat návod jak na odkazy?
= entl.webzdarma.cz (entl.webzdarma.cz) =
viz Mike, upresni, o co ti presne bezi.
Jak to ma fungovat? Zobrazi se stranka, zmacknu "klavesu" sipky vpravo a stranka se presune na nejakou jinou?
Nebo to ma byt neco jako www prohlizecove sipky, co je uplne zbytecne
Nebo to ma pracovat jako zalozky TabSheet? (www.google.com tabsheet javascript)
Peto, máte-li čas, podívejte se na moje stránky: entl.webzdarma.cz - Index osob Nemilan - tam jsem se zasekl při odkazu na třetí stránku seznamu osob.Někde tam mám chybu - inovované stránky tam dávám podle rad a nemohu se pohnout z místa.
Index osob nemilan se mi normálně zobrazí, zkoušel sem klikat na tu věc, co vypadá jak šipka, a dostal sem se na index 51 - 100. Problém bude pravděpodobně v chybném odkazu. Možná to ale bude v těch rámech: jen od oka sem jich tam napočítal asi 7.... to je opravdu hodně. Pro takovouto stránku stačí 3.
1) http://entl.webzdarma.cz/
2) Index osob
a co dal?
?3) Index osob, které žily ve Vrahovicích (to je treti odkaz)
- objevila se mi tabulka, kde nevim proc je datum na 2 radky (tim je cela tabulka zbytecne vysoka)
- a doufam, ze se jedna jen o mrtve osoby, protoze zjistit rodne cislo je jedna ze 100 moznosti a rc se pouziva ke vsemu moznemu a tez bez souhlasu zobrazovat cizi udaje (i souhlas rodinnych prislusniku), to mi prijde trosku moc (ale v tomto nevim, jak je na tom zakon; jen umim pracovat s informacemi a hodne se da zjistit o cloveku z jeho puvodu)
?4) kliknul jsem na jakousi teckovanou sipku a tabulka mi normalne odstrankovala. Nezobrazila se vsak sipka zpet.
?5) Kdyz jsem kliknul opet na sipku dalsi, ztratila se mi z tabulky mrizka a tabulka se nezalistovala.
Kdyz jsem si zobrazil zdrojovy kod ramu, zjistil jsem ze je to nejaky vypis z wordu, cemuz se nerika HTML stranka, ale wordovy paskvil (v tuto chvili styl stranky naprosto nepodstatny, jen na okraj)
Tak jsem zkusil ZPET v prohlizeci a opet klikat. Klikani funguje normalne, jen je to posledni stranka io2n.htm. Proc se mi nezobrazil ramecek, to muze byt zpusobeno tim, ze je to z Wordu.

Nevim, jak je presne delany zbytek stranky, ale doporucil bych neco jako redakcni system, CMS. jakpsatweb.cz - diskuse - redakcni systemy
Protoze Word opravdu neni whodny pro rozsahlejsi www stranky.
Nebo mam neco takovehoto
http://mracek.hostuju.cz/rs2/
login = aaa
heslo = aaa
Ale nevim, zda tam pujde nejak jednoduse prevest tato stranka

Jinak teda nechapu problem, jestli toz toho postupu, co jsem psal, neni jasne, ze jsem se k nicemu kloudnemu nedobral.
Péťo, mockrát Vám děkuji za pomoc.Na vysvětlenou:1.Seznamy jsem dělal v excelu a jsou tam lidé z 99% mrtví 2.Jedná se mi o nefunkční šipku ze seznamu 51 až 100 na seznam 101 až 150 atd - šipka má otevřít seznam další padesátky osob, celkem tam mám 201 lidí. Chci se dopátrat, kde jsem udělal chybu, protože inovovaný soubor Hněvotína, který mám nachystaný na výměnu má osob přes 500 a chtěl bych ho stvořit už bez chyb. Na internetu stále pátrám po nějakém srozumitelném návodu pro staré a nepokročilé (mám sedmdesátku na krku) ale nikde nic takového nemohu nalézt (myslím ten pohyb po stránkách pomocí šipek). Původní stránky mi dělal manžel vnučky, ten ale nemá z pracovních důvodů čas, občas mi něco navrhne, ale já to asi popletu. Ještě jednou díky!
...zapomněl jsem na občasné zmizení mřížky - bylo mi doporučeno kliknout na ctrl a F9
entl.webzdarma.cz: takže pokud jsem dobře pochopil problematiku, tak by mělo být vysvětlení následující:
šipka v seznamu Nemilany ze seznamu 51-100 (název stránky io2n.htm) neodkazuje na seznam 101-150 (io3n.htm), ale sama na sebe.
U seznamu 101-150 je to samé: místo toho aby byl cíl odkazu io4.htm, je io3.htm
Tudíž stačí opravit odkaz a vše opět bude fungovat.

Mizení mřížky jsem sice nezaznamenal, ale CTRL+F9 je nesmysl. Pokud chcete obnovit stránku, tak klávesa F5 (případně tlačítko Obnovit v prohlížeči), nebo pokud chcete, aby se stránka znovu načetla ze serveru webzdarma, tak CTRL+F5.

A pokud bych mohl doporučit nějaké to čtení pro začítečníky, tak Vám doporučuji server www.jakpsatweb.cz, kde se dozvíte o tvorbě webových stránek od základu vše.

PS: musím smeknout, Vaše dílo je mnohem lepší, než díla některých mnohem mladších a pokročilejších ;)
entl.webzdarma.cz (entl.webzdarma.cz)
Viz Tom. Jak uz jsem popsal, pri klikani jsem se doklikal na sipku io2n.htm ktera dal odkazovala uz jen na io2n.htm. Cili chybny odkaz
Co se tyce ctrl+f9, at je to, co je to, za zmizeni mrizky zodpovida tvurce a ne, aby si musel citatel mackat nejake klavesy navic proti jinym strankam.
Jinak u problemu je dulezity podrobny popis, jakym jem muze dotazovany vyvolat. Presne, na co ma kliknout, aby to nemusel hledal. Z nasich poslednich prispevku konecne i ostatni dospeli k problemu...

Pokud mas v tabulce 500 osob, mozna by bylo lepsi dat ji do SQL.
Jinak dobry prevod z wordu (excelu) jsem docili v FCK editoru, ale prevodniku je vice. Prekopiroval jsem to pres schranku a pak si vykopiroval zdrojovy kod :)

Zdroj pro www - opet souhlas s Tom, jakpsatweb
Zakladni tagy (znacky) HTML muze vypadat treba takto:
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/html/tagy1.htm
(popis na jakpsatweb)

=Tom (manual.wz.cz)=
Mizeni se mi stalo jen jednou, pri nacteni stranky jakoze io3. Z bejakeho duvodu se mi ztratila mrizka. Nevim proc, ale prikladal bych to k tomu word formatu (nebo xls)
ad Tom a Peta: opět velký dík Vám oběma za pomoc, jste oba obdivuhodní, mnozí jiní by mne už někam poslali.Tu F9 jsem popletl, dělám to samozřejmě F5. Dnes jsem se byl na OA přihlásit do kursu pro tvorbu vebových stránek - bojím se ale, že tam budu ve svém věku (a se svou mizernou pamětí) raritou. Měl bych už opravdu poslední prosbu: v té změti tagů se těžko orientuji - nenapsali byste mi z řady tagů tu malou část, kde mám opravit odkaz na další padesátku osob?( ten odkaz na io3n.htm).Dík
Takže, v souboru io2n.htm přepište <a href="io2n.htm"> na <a href="io3n.htm">, v souboru io3n.htm přepište <a href="io3n.htm"> na <a href="io4n.htm">. Bohužel nejsem na svém PC, takže Vám neřeknu na kterém řádku to je, ale stačí, aby jste to v kódu našel (CTRL + F -> najít '<a href="io2n.htm">') ...
... jinak tag pro odkaz je <a>, parametr href udává, kam bude odkaz směřovat.
Tome, dík...