index.html

Ahoj lidi, právě jsem se zaregistrovala, ale nevím, co dál...pořád se nemůžu dostat přes ten index..co s tím mám dělat?
Jak jako přes index.. Asi že se ti to nezobrazuje?
No.. Musíš svou stranku (moje.html, moje.php, moje.htm, nebo jak to mas)
Přejmenovat na index. a ta koncovka (htm, html, php, asp, ..)
a kde si to můžu přejmenovat?
No pokud tam nic nemáš.. tak se na wz.cz přihlásíš.. Dáš administrace.. Potom správce souborů, a tam je v levo nahrát soubor.. tak si uděláš např index.html a dáš procházet, tam ho najdeš a Nahrát..
promiň, že zas otravuju (asi sem úplně blbá)..ale jak jsi napsal větu: tak si uděláš např index.html....jak uděláš? v čem?
peta: wz.cz POUZE poskytuje prostor pro prezentace, které si sama vytvoříš. Nefunguje to tady jako na estránkách.cz (nebo jak to je), kde si jenom naklikáš barvičky dopíšeš texty a hotovo. Tady musíš začít pěkně od začátku.
index.htm (html, php [asp tady nejede, takže HBO29 nic ;)]) vytvoříš v editoru. V podstatě je to cokoliv od Poznámkového bloku až po Word (ten prosím nepoužívat)

Protože by tenhle text byl trošku (víc) delší, přečti si www.jakpsatweb.cz a potom určitě pochopíš.
děkuji :-)
:D asp nejde? :-( ja to nikdy nedelal, ani nevim, na co to asp je, nemuze mi to nekdo vysvetlit? Nebo na spoluzaci.cz maji index.py
>> HBO29: http://google.com ...a zapomněl si na cgi ;-)

no možná teď plácnu blbost, ale asp (a ms sql) mi připadne jako dost zoufalý pokus microsoftu o obdobu php (a my sql) Opravte mě kdyžtak někdo :)

>> Peta: zkus taky firstpage.wz.cz... No smekám před tebou klobouk, upřímně. Ještě včera si vůbec nevěděla co a jak, a dnes už máš stránku, která je bez rámů, a předně, (což je hlavní důvod mého uznání) VALIDNÍ. (laicky řečeno podle normy a bez hrubek) Vlož si ale na stránku script pro robota na vložení reklamy - nemáš tam reklamu, která je povinná. Takže vlož do stránky následující kód: <!--WZ-REKLAMA-1.0--> robot ti tam napchá reklamu, a bude vše OK ;-)
>> Mike: no dík, ale jakej je rozdíl mezi php a asp? ma to asp nejaky vyhody?
jakože o asp toho moc nevím (skoro nic) jen že začíná takto <% =o) na interval.cz je spousta článků o asp, stačí si je jen přečíst. má ale jednu gigantickou nevýhodu: fachá pouze na serverech, který valí pod windows. a jelikož všechny freehosting u nás jsou unixovský, tak s asp moc nepochodíš. stačí si vyhledat nějaký seznam hostingů, a uvidíš, jak málo asp podporuje...

z toho plyne: nevím, jaký má smysl pro průměrného smrtelníka se asp učit, i když jazyk by to třeba mohl být zajímavý =o)

PS.: index.py je python
Mike: tak všechny freehostingy nejedou na unixu, ale je jich drtivá většina.
Jinak ASP je výmysl Mrkvo$oftu a i když ho kupa lidí vychvaluje a kupa lidí zatracuje, pravda je asi takováto: ASP je vývojově tak 3 roky za PHP a určitě nemá takovou "sílu", jako PHP, protože pro něj neexistuje takové množství extensions, jako pro PHP.
Jinak podle přípony bych se moc neřídil, je mnoho jednoduchých způsobů, jak jí podvrhnout (mod_rewrite počínaje a nastavením serveru konče)
No diky.. třeba kdybych chtěl makat na gamepark.cz, tak ten je celej v .asp, tak by se to hodilo
HBO29: nebo pokud by jsi chtěl vyspravit lživě.cz, který je děravý jak to IIS, na kterým běží =D
Autor: Mike (djchemo.wz.cz)
tak na ASP bezi treba interval.cz a hostingu je celkem pozehnane.
Ale souhlas, ze proti PHP je to jen chabi pokus MS ovladnout trh. Zatim. V budoucnu se treba dockame fungujicich a nezavirovanych windows :)
peta (lunah.wz.cz)
jestli chces, muzu ti tam nainstalovat program na vyrobu ale jen jednoduchych stranek.
>> peta + tom: jj, já ale myslel freehostingy... tak z těch známějších wz, ic, sweb (myslím, že taky ne), volny, profitux, banán... ani jeden nechce mít s asp nic společného :)
no treba by i nekdo zajem mel, ale ten rozdil v porizovacich nakladech...;)
A to je te error, když tam něco napíšu, tak to na webu funguje jako zobrazení zdrojovýho kódu :-(
mohl by mi nekdo poradit ted jsem si udelal web a newim jak dal abych tam mohl dat barvu pozadi a tak
>>Martin: Je to proto, že sem právě došel z hospody, nebo si už tuhle otázku pokládal v jiném vlákně? ;-)

Jakože tady tě nikdo nebude navigovat, jak máš dělat web. Prostuduj si http://jakpsatweb.cz Tam se dozvíš vše potřebné pro tvorbu webu. Tu barvu na pozadí můžeš udělat třeba <body bgcolor="#808080"> nebo pomocí css: body { background: #808080 url('textura-na-pozadi.gif'); } Ale jak říkám, prostuduj si jakpsatweb.cz...
Ahoj, já mám taky problém s tím index.htm...
Proste si vytvořim index.htm, nahraju ho a když se pak podívám, tak nic, jen bíla obrazovka...čím to je? Je možný aby to bylo protože mám hned na indexu rámy? To je ale blbost, ne...?
A další, nějak sem nepobrala, jak můžu něco vymazat...připadám si fakt jak debil, ale ať koukám jak koukám, vidim jen úroveň, mód, odhlášení, práci se systémem a podrobnosti a pak info o nahranym souboru, ale jak to vymažu? Nehedě na to, ze mi to při kazdym třetim nahranym souboru spadne a musim se znovu přihlásit...
>>thessa:no, víš, nediv se, že se ti tam zobrazuje jen bílá stránka, vždyť tam nemáš vloženej žádnej layout.Musíš si udělat to pozadí(tj.jak to bude vypadat) to vytvoříš poocí css, ale jestli seš začátečník, tak si nějakej stáhni na netu, nebo jestli máš trpělivost, uč se html, a css zároveň, ale jako tvůj zdroják toho vážně moc neobsahuje, krom wz reklamy asi 4 řádky, z čehož je většina ještě hlavička...Jestli chceš, můžeš se kouknout na css styly na nějaký stránky...Normálně dáš, pravým, zobrazit szdorojvý kéd, tam se koukneš, kde má ten člověk uložený styly a pak to dáš za lomítko...
<HTML>2thessa:
ad mazání: jestli jde o správce, tak klikni na daný soubor a vlevo se ti objeví i položka Smazat.
ad bílá obrazovka: je to špatným nastavením reklamy. Když používáš rámy, nesmíš nechat reklamu aby se vložila do indexu, kde rámy definuješ. Otevři si ten idex, označ kód reklamy, vyjmi ho a vlož do souboru pravy.htm, kam imho bude správně patřit. A tento soubor nastav i v Nastavení reklamy, aby se do něj vkládala reklama. Viz <a href="http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?14">FAQ</a>.

2Hwebsterka: ten layout bude předpokládám v těch dalších souborech, který se načtou do těch rámů ;-). V definici rámů žádnej layout nebývá.</HTML>
Hwebsterka: já tam pozadí mám, myslim, že o html už něco vim, to co se tam objevuje vubec není moje stránka, ten index.htm co sem tam nahrála...

Thalia: jo, to s tim mazáním jsem už našla, děkuju:) Jinak k tý reklamě; já jsem jí z tý úvodní okopírovala a vložila do pravy.htm, normálně se tam zobrazuje, ale pořád se nic neděje s tim indexem...jen když jsem zkoušela dát hned na index celou stránku, nerámovanou, tak to šlo...