Problémy se zobrazováním textu

Zdraví,
jsem začátečník, potřebuji poradit, při zobrazení mích stranek místo písmen s háčky a čárky se zobrazují čtverečky a jiné patvary. Prosím poraďte co stím mám dělat. Tu www stránku jsem napsal v programu Poznámkový blok. Děkuji za každou radu
To, co tam máš není HTML struktura. Takže doporučuji nejdříve nastudovat základy HTML a zkusit to znovu:

http://www.jakpsatweb.cz/navigace/zakladni-kurz.html
Zbi,tohle sice neni HTML struktura,ale nemůže za to Thief.Měl jsem stejný problém.Částečné řešení je navolit reklamu dolů,ručně zadat reklamní kód a pozicovat tu reklamu dolů.Víc o tom je na Fórum-Podpora-Opět reklama.
PS.: Jestli se tu vobjeví Thalia tak to je uplně ,vono´ ;o)
za to teda reklama rozhodne nemuze. za to muze to, ze to je ulozeny v notepadu a na zacatku jsou byty pro identifikaci utf. to uz tady ale taky bylo, takze stejne hledej (napovim: nepouzivat notepad nebo ukladat v kodovani windows)
To. Tonik.No tak to bych netvrdil.Měl jsem to samé,celkem dlouho se to řešilo a takhle jednoduché to rozhodně nebylo.Editor ani nic podobnýho v tom prsty rozhodně nemá.Nebo Ty znáš tag,který by přidal,aby to směrovalo kód mimo tělo dokumentu?Pokud ano,tak Ti budu velmi vděčný když ho zde uvedeš,bude to řešení i mého problému.
Zjistit, zda je problém v editoru nebo v reklamě je jednoduchý. Stačí vyrobit jakýkoli jiný html soubor (tam se nebude cpát reklama), nahrát na web a zobrazit.
Děkuji všem za odpověď.
Ozkouším vše co jste mi navrhli a dám vědět jak to dopadlo.
S pozdravem Thief
Theif,tomu říkám řešení :o) ,ale bacha porušuješ podmínky WZ!Ale jestli je to školní projekt,tak bych se být Tebou podíval na ten pravopis... ;o).
cort: mermomoci se chces o tom bavit, takze ale upresni otazku, je nejasna: "Nebo Ty znáš tag,který by přidal,aby to směrovalo kód mimo tělo dokumentu?" - co je to "to" a jak by to melo kam smerovat jakej kod?
To Tonik.Vidíš zdroják?A kde je kód reklamy?
pokud jde o http://thief.borec.cz/ , tak hned za tagem body, to je tam, kde ma byt. nebo mas jinej nazor? jo, predtim to bylo jinak, ale to uz neuvidime. kazdopadne v tom indexu, kterej tam byl predtim (16. 04. 2007 12:56), byly hned za reklamou dva znaky identifikujici utf (nebo unicode, ale o to nejde) kodovani, ty tam vklada notepad, a diky tomu se ta reklama nacpala pred to a diky tomu se tagy za tim normalne vypsaly misto toho, aby je zpracoval prohlizec. jestli mi neveris, ze to tam notepad vklada, tak si to zkus. jestli mas tu potrebu, budu to s tebou resit jak dlouho chces, i kdyz je to naprosto bezpredmetny.
Tak finálovka.Nevím co jsi viděl Ty,ale podívej na můj kód a kde je teda chyba?
co presne se ti na pivnicenaskvarovne.wz.cz (nebo kde vlastne?) nezda? ja bych na prvni pohled vytknul zbytecny pouzivani í misto í (a podobne u dalsich dlouhych samohlasek)
To Tonik.K výtce dodávám,ano psáno v notesu,a česky nechtěl.Dál tady řešíme tu reklamu.Na stránkách pivnicena....... si stačí zobrazit zdroják a pod je vidět samé ? , zřejmě kód reklamy.A mě teď řekni který tag odkazuje mimo tělo HTML?
ehm, nerad se vam micham do debaty,...

cort: koukal sem na tvuj zdrojak. nejak mi unika o jakych ? je rec
To Mike.Koukni pod ,je to tam a je toho plno :o) .
patrne myslis pod </html>, ale na indexu tam zadny otazniky nevidim. nebo je to v jine strance?
To Tonik .Mimo indexu na všech.Ano myslel jsem opravdu pod tělem HTML(Někde jsem to tady psal,ale hledat to nebudu.Ale 10 bodů za správný odhad,rozhodně to není třeba pod stolem...)
cort: a co kdybys zkusil odstranit ze zacatku souboru ty znaky ˙ţ (hexa ff fe) a nebo jeste lip ukladat to v nejakym pouzitelnym kodovani, treba cp-1250, ktery tam mas v hlavickach, a ne v nejakym utf-16 nebo unicode nebo co to je. treba by ti pak sla i ta cestina
To Tonik.Pokud se podíváš na vlákno,kam jsem tady odkazoval,tak uvidíš co se řešilo.O kontrolu kódu ani případnou radu co se týká HTML jsem nežádal,přesto srdečně děkuji.
>> O kontrolu kódu ani případnou radu co se týká HTML jsem nežádal
taky jsem se k tomu vubec nevyjadroval. jestli si myslis, ze ty znaky ˙ţ za to nemuzou, ja ti to brat nebudu. ale resilo se to tady nekolikrat a vzdycky ty znaky delaly problemy. a klidne si ukladej stranky v jakym chces kodovani a do meta davej nejaky jiny, ale pak se nediv, ze to nefunguje.
tak jsem to vlakno, na ktery jsi odkazoval, procetl. ja tvrdim, ze problemy dela˙ţ a kodovani, ty tomu neveris, ale vyzkouset to nevyzkousis. poradit si nenechas a stojis si za tim, ze v tom chyba neni.
<HTML>Souhlasím s Tonikem. Něco podobného se tu už <a href="http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=6&i=45455&t=45443">řešilo</a>, divím se, že mě to hned nenapadlo... :-)</HTML>
No opravdu poslední. Toniku, myslíš že jsem to nezkoušel? Ať je klid,tak zkoušel. Jednoduchý soubor, HTML(ne XHTML), jiné kódování a nic. Pořád stejné. Jelikož mě napadá minimálně sto věcí, kterými se dá čas zabít jinak, prosím pokud nemáš opravdu řešení tak už nebudeme v této debatě pokračovat.
Thief (thief.borec.cz)
" při zobrazení mích stranek místo písmen s háčky"
- predevsim, stranky, kde jsou gramaticke chyby typu "mYYYch stranek", bych moc neukazoval
- pak, problem kodovani se da vyresit proohlizecem: Zobrazit - znakova asda a pasovalo mi tam win 1250
Jak se to pise do stranky viz
jakpsatweb.cz - HTML - tag META
jakpsatweb.cz - HTML - priklady
jakpsatweb.cz - HTML - jak zacit
jakpsatweb.cz - HTML - html tahak

Vic neni, co dodat.

Ja, treba, kdyz to napisi v poznamkovem bloku, tak mam linux a prednastavene kodovani je UTF-8.

<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;windows-1250">
TOTO neni platny zapis kodovani
viz: w3c.org - HTML validator, ktery ti rekne, ze to mas chybne napsane.
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub4
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub3