input v IE7 & rozhozené IE6

stránky sem delal bez pripojeni na net na notasi a ted kdyz sem se pripojil, tak sem i stahl IE 7, abych videl jak to bude vypadat tam. Pak sem ovsem shanel zpetne IE6. Nakonec sem to vyresil standalone verzemi, ale cekalo me par prekvapeni

http://class.webz.cz/_new

1. problém
jeste odpoledne se zdalo vse v poradku, ale ted je mirne rozhozena lista nahore v IE6, jinak je to vsude OK (FF, Opera, IE7)

2.problém
v jediném IE7 nelze klicknout do prihlasovaciho formu v pravém menu (prostě nelze umístit kurzor)
přitom když odpojím soubor s CSS (zbyle holé XHTML), tak to jde normalne

predem diky za jakoukoli snahu pomoci mi
tak problém s rozhozením v IE6 vyresen, zamozrejme, ze to byla klasicka kktina...

ale problem s inputem v IE 7 trva a s tim si rady bohuzel nevim... :(
"ale problem s inputem v IE 7 trva a s tim si rady bohuzel nevim... :(" nepoužívat IE?
Tom : nez sem psat tohle, tak si raci oprav ikonku na StopIE
IE taky rad nemam, ale rika ti neco optimalizace?
No řekl bych, že Tom pouze konstatoval stav věci. Pokud říká optimalizace něco Tobě, jistě víš jak to řešit. Prostě zkus něco co v IE chodit bude. A jestli Ti něco říkají pravidla WZ, tak radši být Tebou místo IE7 řeším prvně reklamu na vstupní stránce.
de o to, ze to neni chyba designu a optmalizace (rozhodne ne tradicni) ;)
uz sem prisel na to, ze se kurzor objevi, ale jen na horni hrane danyho inputu...

ad reklama, je to jen layout, kterej sem sem hodil aby to bylo na netu, jinak sem to psal na notebooku...a cilovy umisteni je uplne jinde...tak u toho reklamu snad vkladat nebudu...

o optimalizaci se prave snazim, to ze se tady ptam zanmena , ze mam problem s kterym potrebuju poradit. ovsem to zanmena, ze predpokladam, ze sem bude nekdo psat navrhy jak vyresit problem, na ktery se ptam. Pro ty co nevedi, nebo zadny napad nemaji a jen se chteji pobavit nebo do nekoho navazet , tak tu mame ruzna zrizeni typu chat, ze ano ? ;)
No v Tvém kódu se nemám čas prohrabávat, ale zkus se podívat na nějaké fórum o IE7 které funkce zase soudruzi neuznali za důležité podporovat.
Chyba je způsobena nějakou podivnou kombinací nastavené "background-color: transparent;" pro "input" a floatováním, nebo spíše nefloatováním DIVu "content", jsou tedy dvě možnosti:

- nepoužívat "background-color: transparent;" pro "input" (nehodí se do designu)

nebo, lépe:

- zadat pro "#content" "float: left;"

Na lokálu fungují obě možnosti.
ladik : diky moc
to s tim transparentem me napadlo jako prvni, ale kdyz sem ho jen odebral (nebo i kdyz sme odebral celou definici pro ty inputy v menu), tak se nic nezmenilo k lepsimu...ted, kdyz se to nahradi jinou barvou, tak to opravdu funguje :)

jinak ten float left mi taky hezky funguje, to bude spis ono :)
problem je jinde, zkousel si na to koukat ve Firefoxu nebo v Opere? Tam se to totiz content zasune az pod to kde konci to menu - jako kdyby byl pouzitej clear...

asi vyuziju reseni s barvickou, je to jednodusi, nez se starat o dalsi obtejkani (i z hlediska dalsiho rozvoje stranek)

este jednou diky moc