Error: uncaught exception: Permission denied to call method XMLHttpRequest.open

Uz par dni se snazim vytvorit skript, ktery by mi zajistil prihlaseni na server. Abyste rozumneli, pouzivam wi-fi pripojeni pres AP. Kdyz je AP aktivni a nemam pridelenou IP od serveru, nejsem prakticky na netu. Chtel bych vytvorit stranku, ktera by nejakym zpusobem zjistila, zda je net aktivni ci ne a podle toho se zachovala:
1) bud nic neresila, jsem pripojeny
2) nejsem pripojeny, odesle prihlasovaci formular a server mi pridely IP

Problem je v tom, ze jsem zatim nevymyslel zpusob, jak na localhostu pustit neco, co by zjistilo to pripojeni. Nasel jsem hezky skript v Ajaxu, ale prohlizec mi hlasi Error: uncaught exception: Permission denied to call method XMLHttp.
Nevite nekdo, jak se tohoto omezeni zbavit? Popr. jak jinak overit pripojeni?
mmnt, jestli jsem to dobře pochopil: ty chceš pomocí HTML přidělit počítači IP adresu?
Nejsou od toho v systému zabudované funkce?
Na čem jedeš (nemyslím perník ani omítku - Win, Linux)?
Omlouvam se, asi jsem mel situaci popsat trochu zevrubneji... Adresu mi prideli DHCP server. Kdyz jsem pripojeny k vysilaci me site, tak dokud se pres jejich stranky neprihlasim (klasicky formular), tak me jejich server nepusti kamkoli jinam nez na stranky o jejich pripojeni na jejich serveru. Proto napriklad nefunguje php fce FSockOpen, protoze ta nezjisti, ze se neotevrel pozadovany (proste se neco otevrelo a to ji staci). Me ted jde jen o tom nekde sehnat nejakou fci, ktera pozna, jestli jsem pripojeny na internet nebo ne. Pak by se sami od sebe poslali formularova data, ktera jsou pokazde stejna a ja bych se nemusel proklikavat jejich systemem, ktery me kazdych 12 hodin odhlasi a clovek se musi logovat znova. Vim, ze je to malichernost, ale rad bych ji vyresil...
jedu na Win...
e
<HTML>Osobně se domnívám, že zvolené způsoby řešení na obou stranaách jsou poněkud zcestné.

1) Každý dobrý poskytovatel to řeší jinak a sice tak, že používá WPA (WPA2 s použitím radius serveru; certifikáty atd.) zabezpečení accesspointu a každému klientovi přidělí potřebné údaje a zkombinuje to třeba s MAC filtrem - nemusí se nic řešit přes jakési pofidérní stránky a nemusí se nic opakovaně posílat.

2) Zjišťovat, zda se dostanu na Internet... no, je to jen odeslání packetu s přihlašovacími údaji. Dle mého názoru není ani třeba tu konektivitu testovat, stačí čas od času se přihlásit.

Takže doporučuju vyřídit si to s tím poskytovatelem, i když je asi z 90 % pravděpodobné, že fungující systém nebude nahrazovat něčím, co nemá vyzkoušené (ale co funguje např. na vysokých školách - eduroam).</HTML>