mohli byste mi prosím zhodnotit stránky www.zrec.xf.cz? nedělám je pro sebe a rád bych slyšel vše, co se vám nezdá a nějak byste to změnili. Děkuji za případnou kritiku :)
ještě poznámka...obsahově to je pouze zkušební...např. historii jsem zatím zkopíroval ze starých stránek, aby tam nebylo prázdno atd..
zrušil bych tu úvodní stránku - je to otrava překlikávat na další stránku, v souvislosti s reklamou dole a zrovna v barvách která zbytku stránek moc neladí, jako je to když na to koukám, to nepůsobí hezky. Taky je to proti pravidlům WZ.
Pro reklamu bych udělal samostatný rám aby se necpala do stránek načítaných do rámů (je to posané na stránce podpory - http://www.webzdarma.cz/podminky-reklama.html
Zrušil bych rámy a vymyslel citlivější umístění loga do stránek. Také bych se zamyslel nad tím jestli je vhodné, že obě pozadí jsou stejně barevná - objekty, jako třeba posuvník dole, tam jen tak volně plavou v prostoru. A to vlastní posunování obsahu stránky je ještě větší otrava než to překliknutí z uvítací stránky takže spolu se zrušením rámá bych eliminoval i tohle. Také ta dřevěná hlava v záhlaví kouká pryč ze stránky - dle mého to působí divně, nebo něco chybí vpravo aby to vyvažovalo
A doplnil bych těch pár chybějících alt aby stránka byla validní podle W3C
<HTML><i>Taky je to proti pravidlům WZ.</i><br>
Pokud zobrazuje reklamu na všech stránkách dole, tak ta vstupní stránka proti pravidlům není.
Jinak souhlasím. Zejména s tím, že tomu záhlaví vpravo něco chybí. A ty bannery wz tam opravdu nemusí být dvakrát :-)</HTML>
No tak abych se zase vetřel do nějaké debaty, na začátek : jsem teda nikdy žádný generátor nepoužil.. vždy jen z hlavy .. ostatně jde to vidět na kódu :-), ale jak tak koukám, tak každý by se měl pořádně připravit než něco strčí na web, souhlasím, ten úvod je otrava. A prog. umění taky trošku slabé, ale časem.. :-)
Stránky dobré, ale ukládej obrázky v gif nebo png...pak se stránka bude načítat rychleji :)
2Michal Šípek: Proč by měl ukládat obrázky do gifu nebo png? Co máš proti jpeg? A rozhodně není pravda, že tyto formáty jsou rychlejší. Ono žáleží pouze na velikosti souboru a kvalitě. Ne na formátu.
Moonchild: Vzhled. Není to špatný. Akorát to není ještě vyladěné. Zvláště černý text na dřevu v menu. Ty názvy jsou tam sotva vidět. dále ten obličej v záhlaví kouká někam pryč. Buď to zrcadli nebo přemístit na druhou stranu.
HTML kód. Začátečnický kód. Pro začátek odpustím. V dnešní době už rámy nechodí. Takže bych se zbavil toho iframu. ALE jelikož začínáš, tak to zatím necháme tak. Do budoucna pak popřemýšlej o jeho nahrazení.
proti jpg nemam vubec nic...jen ze jejich velikost (gif,png,..) je o mnoho,mnoho mensi a tim padem se i rychleji nacitaj z wz.cz diky maly velikosti.......to by si mohl vedet
jo a ještě....chtěl jsem jenom poradit...tot vše, nemusíš mě vůbec poslouchat..já vím svoje,prec jenom studuju informacni technologii
Michal Šípek: To nic neznamena. Ja se taky rad smeju a nestuduju herectvi :)
Michal Šípek: tak jsem to zkusil, celkem hezky vypadající jpg, který měl 50kB jsem převedl do gif a png, fakt jsem se snažil udělat je co nejmenší, ale ten png má 450 KB a gif má 259 kB - bohužel jsem neměl možnost studovat informační technologie a tak bych chtěl poradit co dělám špatně protože předpoklad, že gif a png bude o mnoho a mnoho menší se mi nějak nepodařilo splnit. Neměl bych ještě zkusit bmp?
Michal Šípek: Pokud opravdu studuješ IT (a chceš i úspěšně dostudovat), tak si dávej před profesory majzla na podobná tvrzení!
Lama: co tím chceš říci? To mi jako neporadí?
<HTML>Tak se mi zdá, že nám tu trochu odbíháme od tématu. Držte se, prosím, kritiky uvedeného webu...</HTML>
Já to vím. Nestudoval jsem sice informatiku (krom střední), ale elektrikařinu, ale k informatice jsem neměl daleko. Například jsem měl základy grafiky, počítačové vidění a s tvorbou webu mám osmiletou praxi. Takže vím své. Na fotky rozhodně JPEG, Na kreslenou grafiku, čí jednoduché objekty pak gif, nebo moderně png.
Mě to rozvržení stránky připadá jako stůl, kde menu tvoří zásuvky a tak mám pořád dilema jesli by obsah stránky měl být pod stolem nebo nad stolem...
Thalia: Sorry. Tvoje rekace přišla mezi tím :)
děkuji všem za rady, ale nevím čím nahradit iframe :( mohli byste mě prosím nasměrovat k lepšímu řešení? :)
Jak jsem říkal, teď bych se tím netrápil.
Ono to totíž vyžaduje určité vědomosti, které ty asi nemáš. Jde o nahrazení iframe za include. Tedy znalost PHP.
Pokud se však na to cítíš, tak můžeme pokračovat. Jinak to nemá smysl.
Co to tady měleš? Jaké zbavení iframe, to mi neříkejte, že to dnes odpadá... :-(, to je na sebevraždu, takový dobrý způsob...
jean: buď klidný, dnes ještě ne...
Mysteria : A co mám teď dělat, jsem nikdy nevěděl, že to jde udělat taky jinak, zdá se mi to jako dobrý a spolehlivý způsob, nechápu proč se to bude odstraňovat. To je jako by někdo odstranil Frameset.. To se mi nechce věřit, a jestli se to odstraní, tak za hodně dlouho ... doufám :-)
jean::: tak to dopadá, když se do jednoho tématu nacpe několik dalších... podle mě ds i Tomik reagovali na Autor: Moonchild (zrec.xf.cz).
PS: asi jsi zaměnil "odstranit z webu" a "odstranit kompletně z jazyka html" :-))
jean: musíš to brát trochu s nadhledem, použití rámů je skutečně docela vymakaná technologie, ale je s ní trochu problém u vyhledávačů, zaindexují nějaké informace ze stránky načítané do nějakého rámu a pak se dostaneš na stránku, která není úplná. A o odstraňování tu snad nikdo nic nezmínil.Zvláštní je, vzhledem k tomu, že jak píšeš nic jiného neznáš, že http://jgc.xf.cz/ rámy nepoužívá. Takže si tam někde asi nerozumíme, ale i přes to žádné obavy mít jistě nemusíš.