Nefunguje mi PC

Ahoj,
mám tento problém s počítačem. Když ho zapnu, tak mi tam naskočí místo pracovní plochy s ikonama černá obrazovka s tímto nápisem:
Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key

Flashku tam strčenou nemám a na jejím místě svítí kontrolka.

Dá se to nějak vyřešit.
Moc děkuji za pomoc
A zkusil jsi tam tu flashku zastrčit?
To jsem nezkoušel, ale zkusím to. A mám ji tam strčit než PC zapnu?
Děkuji za odpověď
Pokud je na ní operační systém, který v tomto případě nemůže bios najít aby počítač nabootoval tak ano, potom je to potřeba aby tam byla před zapnutím počítače. Pokud na ní operační systém není tak je potřeba vybrat v biosu jiné médium odkud nabootuje, což bývá obvykle pevný disk (tedy pokud tam vůbec operační systém je)
viz ds (ds.mysteria.cz)
'Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key'
Znamena, ze nenasel bootovaci oblast systemu na zvolenem mediu.

Muze to nastat z nekolika pricin:
* umele - nejcasteji v nastaveni bios zmenis bootovaci oblast na jine medium, CD, flash, disketu a na zaver zadas teprve disk nebo nic.
Pokud v zadnem oblasti ze zvolenych medii nenajde nic k bootovani, pak vyhlasi problem.
* Na starsim PC muze dojit k poskozeni biosu nebo disku a tima padem nastava pripad podobny 1, nenajde bootovaci medium.
* a potom nektere dalsi...

Co s tim?
* zkus vytahnout vsechny flash, diskety, cd a resetuj pc.
* zkus se podivat do biosu, jak je nastavene bootovani (reset, hned po pipnuti mackat del / f2 nebo klavesu, kterou se dostanes do biosu, viz obrazovka); Pak na zalozce je Boot nebo jine je nekde na obrazovce text boot, boot device, boot neco. A ted se to lisi od biosu, nekdo ma poradi device, jiny ma pouze device 1 a 2, a jine. Na zaver to treba ulozit pres Save and Exist.
* muzes zkusit tam dat instalacni cd

Mrkni do biosu a rekni, co tam mas kde napsane s textem Boot. Treba ti tam jen nekdo preskladal boot zarizeni, vyradil disk z boot zarizeni a pod.