Rámce

Ahoj všem, chci se zeptat, jak prosím Vás zadám vlastnosti rámce tak, aby se mi na internetu nedal posouvat levý rámec (s menu)?
Dělám to přes Front Page.
Děkuju předem za odpověď.
Samozřejmě aby se posouval nahoru dolů, to ano
ale chci aby se nedal posouvat do šířky a tak vytlačoval okno rámce textu.
díky
Pokud ti jde jen o zobrazování posunovacích lišt, tak stačí upravit obsah "rámce menu" tak, ať není širší než rámec ve kterém jej zobrazuješ.. ;) - tzn konkrétně změnit nastavení vkládání reklamy do jiného souboru..

Jiným způsobem se scrollovacích lišt spolehlivě nezbavíš ;)
Zbavíš. Když místo rámců použiješ DIVy. Rámce jsou stejně out.
Nazdárek, taky se vám to teď tak seká - myslím spráce souborů?
Ne, my pouzivame FTP program. Ten se vlece jen pri logovani. Aspon mi. A obcas vypadne pri kopirovani. Nic noveho pod sluncem na tak vytizenem stroji jako je na wz.cz .
Nevím, jestli jsem správně pochopil dotaz, jde to o to, aby se nedala měnit šířka levého rámu (s menu).
Teď máš v kódu stránky, kde definuješ rozložení rámů, něco takového:
<frame name="menu" src="menu.html">

Uprav to takto:
<frame name="obsah" src="uvod.html" noresize>
Jenže pak se text často nepříjemně zalamuje, když ten pruh uděláš moc úzký.

Když už něco takového dělám, definuji šířku v jednotkách "em" místo běžných jednotek "px" pro displej resp. "pt" pro tisk. Chová se to pak při zvětšení písma přirozeněji.
=Kit=
S použitím noresize neovlivníš velikost obsahu rámu, pouze prohlížeči "sdělíš", že si návštěvník nemůže velikosti rámů libovolně sám měnit. (což implicitně může..)

(prohlížečové pluginy a user-style nepočítám..)
Freeze: Otázkou zůstává, k čemu je to dobré a komu to prospěje. Návštěvník, který bude mít zprava ukousnuté menu a ani si ten úzký rámec nemůže roztáhnout bude přinejmenším rozmrzelý.
Můžu mít taky otázku na rámce, konkrétně se to týká iframe lze nějak nastavit aby se iframe zvětšoval zároveň s obsahem?
Mělo by stačit zadat jeho šířku v jednotkách "em".
Venda: scrolling="no" http://www.jakpsatweb.cz/html/ramy.html#frame Bohužel platí pro oba posuvníky.

Pavel: Zkusit dynamické jednotky.
když dám scrolling=no tak se mi oreže obsahm když auto tak když je obsah věčí vytvoří se mi rolovací lišta, já potřebuju aby se automaticky zvětšil bez scrolovací lišty, nevím jestkli to jde to em, nevím co tím máš na mysli KIT?
"...aby se automaticky zvětšil bez scrolovací lišty..." - takže ořezat NE, scroll lišta NE.

Ty bys vlastně potřeboval něco jako natahovací monitor (asi verze gumable). Uživatel přijde na tvoji stránku s nějakým monitorem, ten se automaticky roztáhne podle tvých představ (zapsaných ve zdrojáku). Má to chybku - musíš najít na jakpsatweb.cz ten správný příkaz pro roztahování monitorů uživatelů. :-)
=Pavel=
Jsi snad Venda, že vymýšlíš použití scrolling no, které se vázalo k jejímu dotazu?

Kitův nápad (nevím jestli bude fungovat) spočívá v tom, že rámci nastavíš velikost místo v pixelech v jednotkách em. Tedy šířka nebude 300px ale například 2em.
Freeze: Přesně tak jsem to myslel a tak to úspěšně používám s DIVy. Jak to bude fungovat s rámci netuším, neboť je nepoužívám.
No takže to em mi nefunguje, jde mi o to, má stránka se zkládá se 3 iframu a chci aby když obsah hlavního je veliký aby se to zvětšilo, ale protáhla se lišta uplně v pravo a né u toho iframu takže tou lištou by se hejbalo se všema famcema, myslím, ale že to nepůjde nikde jsem to nenašel :-(
=Pavel=
Přes klasické html s css asi težko.. stránka načtená v iframe je pro prohlížeč uplně samostatná stránka, stejně jako například jiná otevřená v novém panelu/tabu/záložce.

S pomocí javascriptu by to teoreticky mělo být možné - i když nevím, jestli se ti podaří zjistit velikost, kterou by stránka v rámci chtěla zabírat (zjistíš asi jen tu, kterou zabírá).
Autor: Pavel (fotbalujezd.euweb.cz) Datum: 28. 04. 2009 13:23
'Můžu mít taky otázku na rámce, konkrétně se to týká iframe lze nějak nastavit aby se iframe zvětšoval zároveň s obsahem?'

Ano. Navic jsi se neptal :)

Ale, ze ses to ty...
javascriptem, ale neni to uplne dokonale pro vsechny prohlizece a situace. Vim, ze mi to kdesi zobrazovalo spatne, tak at se aspon zobrazuje scrolovani.
http://axpsu.fpf.slu.cz/~prezentace/prezentace2009-2010/fpf/