Nejde mi vkladat MENU

cau, prosim poradte jak ma vlozit nejake menu. jeste to tu mic neumim a chtel bych se to naucit :)

Diky moc Tipesek
Rychle zahoď Microsoft Word 12 a projdi se po http://jakpsatweb.cz
=Tipesek=
Tzv. "menu" je pouze pár hypertextových odkazů na jiné soubory* pod sebou..

Ale Lama to vystihl docela dobře..zahoď Microsoft word 12. Pokud se ti ale nechce učit klasické html, tak zkus nějaky wysiwy(m)g editory (např. NVU, TinyMce, Kupu ..)
hele lidi ja menu na strankach mam ale nevim jak do nej neco davat.pls poradte mi.moje stranka je master.xf.cz.
stepan: Kde to menu máš? Já tam vidím akorát titulek "Untitled document", reklamu WZ a obrázek s nápisem "Enter".
=stepan=
Jakpsátweb.cz má nějaký výpadek?

http://www.jakpsatweb.cz/odkazy-html.html

Něco jako menu neexistuje. Menu je pouze označení pro "blok tématicky obdobných odkazů".. prostě do menu přidáš stránku jako obyčejný odkaz (kterých na stránce master1.xf.cz pár máš..).

Jinak bavíme se o stránce master.xf.cz nebo master1.xf.cz?
Pokud o té první, tak když už sis vyrobil flashové menu, tak je tvůj problém, že do něj neumíš přidat odkaz (protože to jde v Adobe Flashi velmi jednoduše). K master.xf.cz bych měl i další výhrady - pominu-li porušení podmínek wz.cz - většina zbytečných animací na stránce jen odvádí pozornost od obsahu..
CMS Plone :) Tam se to zapina v nastaveni, jaky chces portlet a kde. Take to mame pro skolni stranky, dobry system, ale trosku se to vlece.
Přečti si nějaký návod CSS. "bgcolor" už se nepoužívá. CSS ti umožní i pozicování, což ti umožní udělat si menu. Až se naučíš pořádně HTML a CSS, začal bych s PHP ;-)
=Quagmire=
PHP se netahej..
Proč by se bgcolor neměl používat? Je to regulérní html 4.01 atribut..
A nevytahuj staré vlákna.. ;)

___
Pravda, že v xhtml (o kterém se tady nikdo nebavil) bgcolor neexistuje, ale to je už jiná pohádka..
Tady je zase bludů.
Menu existuje, tag pro něj se kupodivu jmenuje <menu>. Méně otrné povahy, píšící ve strict a klanějící se před Validátorem na hubu do prachu používají <ul>.

Pravda, bgcolor v XHTML, o kterém se můj předřečník bavil exustuje, nevím, jak vznikla ta pohádka, že v XHTML není spouta věcí.
http://validator.w3.cz/check?uri=save:D72CE938588649D1B70BBD1112682031&type=xml&ss=1
<menu> je dle w3c nedoporučované; existuje a chová se stejně jako <ul>
=Bubák=
Záleží na tom, o jakém XHTML se bavíš..verze transitional podporuje snad všechny běžné html 4.01 tagy a atributy (taky to má v názvu). XHTML strict však už tag menu ani atribut bgcolor nezná.

=R.U.R.=
Stějně tak je nedoporučovaná většina ostatních seznamových tagů - dir, ol a dl.. (i když původní účel měly)..

___
Pokud někdo porovnává rozdíly mezi XHTML a HTML, tak by měl zohledňovat strict verze...
ol a dl používám, protože se chovají jinak než ul a nejsou v HTML deprecated; menu a dir nepoužívám, protože se mi všude chovaly stejně jako ul a jsou deprecated
Fakt, že je <menu> deprecated, mi docela vadí. Jednoduše z toho důvodu, že jeho sémantika je jiná, než <ul>. I když vypadá stejně. Místo toho musím definovat třídu nebo spíše id (sémanticky v tomto případě lépe odpovídá id).

Aktivně používám a jsem propagátorem XML, ale najdou se chvíle, kdy je mi přílišná redukce značek XHTML proti mysli. Nečíslovaný seznam má jiný význam než menu. No co, nějak to přežiju. Stránky píšu v XML a tam si dělám sémantiku podle sebe.
Jo, taky jsem si říkal, že je to škoda, protože většina stránek má menu... To, že to lidi nepoužívaj, je jedna věc, ale to, že se to na to výborně hodí, je jiná věc. Aneb XML rulez, jen to DOCTYPE je blbé a Scheme je k posrání... :-D