ccs vlastnost background-color a tisk

Lze nějak kódem vynutit, aby prohlížeš tisknul barvy definované jako background-color? Když si definuji styly pro tisk <link rel="stylesheet" type="text/css" media="print">, tak to nefunguje. Zdá se, že jediná možnost, je ručně to povolit v prohlížeči.
Pozadí je plně v moci prohlížeče. Jako kóder s tim nic nenaděláme.
"..jako kóder s tim nic nenaděláme."

Což je jenom dobře.. opravdu má někdo potřebu tisknout například na celý papír modré pozadí?
prohlizec ma tlacitka, kterymi lze vnutit ignoraci barev stylu. Barvy jsem nezkousel tisknout, mam jen cernobilou, ale zatim jsem s tim nemel problem.
Mas konkretni stranku?
to Freeze: Prosím, zdrž se podobných komentářů, když nevíš, o co jde.

to Peta: Jedná se o tabulku - jakýsi kalendář, kde jednotlivé řádky jsou dny v měsíci, buňky přestavující víkendy jsou zvýrazněny jinou barvou pozadí. No a obcházet několik set klientů a nastavovat jim prohlížeč je poněkud nepraktické, navíc tisk pozadí by měl být jenom pro tuto tabulku (jednu konkrétní stránku), pro všechny ostatní stránky je samozřejmě obvykle dobře, že prohlížeč pozadí netiskne.
<HTML>Tag img, který obsahuje barvu, roztažený na příslušnou velikost a překrytý textem (v tomto případě světlými číslicemi). Otázkou je, zda klient nebude chtít tisknout černým písmem.</HTML>
Díky za tip, takhle by to asi šlo realizovat. A proč světlými číslicemi? Image bude mít např. lehký odstín žluté, takže překryvný text může být černý.
<HTML>Protože jsem zvyklý na klasický vzhled plánovacího kalendáře - sváteční dny mají červené pozadí a bílé číslice.</HTML>
mno, jeste u td existuje neco jako bgcolor. Ale nemam to testovane. Obrazky se tisknou vzdy, to je dobry tip od Nípal. Mozna bych to zkusil jeste jako background-image.

Jinak s pozadim samozrejme souhlasim s Freeze. V tomto pripade by to vsak bylo vhodne. Jenze to jsi nerekl a to nemohl vedet. Nevim, proc te to tak vytaci :)

Ja osobne nastavuji rucne pro tisk pismo na bw, pozadi na bile.
je to tak, že bgcolor tagů TABLE, TR, TD, TH, BODY, ani CSS background, background-color, background-image většina prohlížečů ve výchozím nastavení netiskne.
Při zkouškách není třeba tisknout, stačí náhled před tiskem.

Jak poradil Nípal, řešením je použít tag IMG, nějak takto:
http://teststranek.kvalitne.cz/text-na-obrazku-1/
Obrázek, barvy, text a další "drobosti" snad zvládneš změnit sám.

Jiná možnost je použít PDF, to se vytiskne, tak, jak je.