Doména 1. řádu

Dobrý den. Když nechci adresu www.něco.wz.cz, ale jen www.něco.cz - můžu Vám posílat peníze a Vy mi to wz umáznete a dáte pryč reklamy? Díky

//EDIT: Nepsat název tématu velkými písmeny. Někdy se já naštvat a pranýřovat náhodné živé tvory z množiny tazatelů s velkopísmennými nadpisy dotazů. Nípal.
Zase to tak jednoduché není.

Prvně WZ toto zatím nepodporuje.
Za druhé pro použití domény druhého řádu (ne prvního) se potřeba tuto doménu zaregistrovat, nastavit pro něj DNS záznam.
Tož těm odbornostem zase nerozumím já, ale kdybyste o 1. řádu uvažovali, tak já bych měl zájem. Díky
<HTML>Já, sežeňte si doménu prvního řádu. Garantuju vám, že pokud nejste nějaký stát, že ji neseženete. Pokud máte na mysli doménu druhého řádu, ta možnost se chystá. Blíže neupřesním, nebo mě někteří kolegové umlátí, že uvedu nějaký údaj a ten se potom nedodrží.</HTML>
Aha, tak já měl na mysli druhého řádu.
Tak nejdříve ujasníme si pojmy.

Doména 1. řádu se nazývá tzv. generická doména. Je to ta nejvýšší možná úroveň. A jsou to ty koncovky za názvem domény - .cz, .org, .net, .sk atd. Tyto domény nejsou jen tak na rozdáváni.

Doména 2. řádu je to, co máte vy na mysli. Tedy něco.cz. Tyto domény jsou normálně dostupné všem. Chce-li klient využít nějakou doménu, musí si jej sám zaregistrovat a sám jej taky spravovat (tedy platit za jeho použivání). Pokud za tuto doménu řádně platí, tak o tuto doménu nepřijde a může si s ní nakládat jak chce. Ovšem, pokud máte o nějaký název zájem, tak tento název musí být volný. Je-li již zabraný, tak máte smůlu. Vyhrává, kdo přijde první.
Samotná registrace domény je ovšem k ničemu, pokud jej nevyužijete. Buď si vytvoříte vlastní server nebo využijete poskytovatele služeb. Jedním z nich je webhosting. Ty nabízí prostor pro webové prezentace a součásti bývá i správa domény (DNS). Poskytovatelé mohou také nabízet i jiné služby. Ovšem za jejich služby je potřeba také zaplatit.

Takže abychom si to ujasnili zde.

Webzdarma je sice poskytovatel webhostingu, ale nabízí pouze domény 3. řádu. To znamená, že jsou vlastníci domény 2.řádu (třeba wz.cz) a z této domény nabízí své služby.
Webzdarma už za Vás nemůže poskytnout správu druhého řádu.

Ještě jednodušeji.

Webzdarma nemůže "umáznout" to wz, ani kdybyste jim platil.

To co jsem napsal je pro aktuální stav. Jak psal Nipal, něco se může chystat. Ale zatím se držme aktuálního stavu.
Hmmm
No, a já ještě nastíním řešení...
jakýsi správce domén se povětšinu (vždy?) nachází na nic.xx, tedy u nás na nic.cz
Tam naleznete "registrátory", u kterých si můžete doménu 2.řádu zaregistrovat. Konkrétně hodousovi.cz ještě nikdo zaregistrované nemá, takže možnost tu je. (píšou tu 190 Kč/rok)

Tak získáte doménu, teď je potřeba získat hosting, kde podporují zaregistrované domény.

(google ...) a vidím kombinaci

http://www.domenyzadarmo.cz/
a j.

nechtělo se mi moc hledat.

Ale jak je vidět, je možnost zaregistrovat doménu a vybrat hosting nebo to udělat všechno naráz. Možností je spousta, stačí chvilku pohledat.

Asi bych se neupínal pouze na wz. Ne že by to tu nebylo super, ale jinde to taky funguje. :)
Třebas pipni.cz hostuje zadarmo domény 2. řádu, služby jsou +- podobné jako na WZ a je to bez reklamy.
<HTML>Následující slova vyjadřují můj osobní názor, který nelze v žádném případě považovat za stanovisko WZ.

Ano, služby jsou podobné. I co do kvality.</HTML>
Já bych imho spíš řek, že služby jsou *průměrně* podobné. Na pipni.cz je imho kvantita na úkor kvality - víc služeb, ale víc výpadků a víc omezení. Nicméně to je jen moje subjektivní (byť několikaletá) zkušenost.