Hodnocení vzhledu stránky

Dobrý den.

Rád bych slyšel váš soukromí názor na stránky www.you.hu.cz. Nejde mi ani tak obsahovou čast ani co se týče správnosti kódování, ale spíše vzhled samotný.

Jak na vás stránka působí ?


Děkuji za odpovědi.
"Jak na vás stránka působí ?" Působí na mě tak, že ve velkém šíříš audiovizuální díla, na která nemáš autorská práva. Řeči o tom, že "Žádný ze zobrazovaných souborů filmů či seriálů se nenachází na tomto serveru a ani na serverech, které by měl ve vlastnictví provozovatel této stránky." si nechej od cesty.
A proč tady řešíš web, který běží na ic.cz. Tam nemají fórum?
"Pokud na této stránce objevíte odkaz nebo vložený EMBED kód na video, které porušuje platné zákony ČR, upozorněte prosím na tuto skutečnost neprodleně provozovatele..."
OK, upozorňuji tě tedy na to, že prakticky veškerý obsah porušuje zákony ČR, konkrétně autorský zákon (či jak se to jmenuje). Kategorie Seriály a Filmy imho komplet, Hudba a Videa nevím přesně do jaké míry. Klidně ti to i pošlu mailem jestli chceš, abych přesně splnil podmínky :-D
Děkuji za hodnocení vzhledu stránky ..
Vzhled není špatný, ale zároveň nijak neosloví. Prostý rámeček kolem x různých obdelníků. Fotky zaujmou, ale zbytek vzhledu nemá jak. Jestli jde o "titulkový text", tak ujde, ale vzhledem k rušivé reklamní liště pozornosti moc nezíská ;)

Mimochodem, porušením autorského zákona je i pouhé odkazování na místa, odkud lze věc (film/seriál/hudbu/fotku/..) chráněnou autorským zákonem stáhnout .. ;)
Já, legenda, Mystery Aljaška a Duchové Marsu vidím ve FF vepsané mezi text:

Používáním stránky you.hu.cz automaticky souhlasíte a jste obeznámeni s následujícími podmínkami. Žádný ze zobrazovaných souborů filmů či seriálů se nenachází na tomto serveru a ani na serverech, které by měl ve vlastnictví provozovatel této stránky. Pokud na této stránce objevíte odkaz nebo vložený EMBED kód na video, které porušuje platné zákony ČR, upozorněte prosím na tuto skutečnost neprodleně provozovatele na email: Projektdelta@centrum.cz. Dále Upozorňujeme, že používání a šíření takových souborů je zákonem postihováno dle platných norem.


Takový vzhled se mi nelíbí
Freeze::: Podle tvého výkladu autorského zákona: Když někomu ukážu, kde je knihkupectví a dotyčný tam ukrade knížku, tak jsem automaticky v base i já? Něco mi na tom nesedí... :-D
Ach, chápu kam všichni míříte.

Ano, i pouhé odkazování na stránky kde se takový materiál nachází je také proti pravidlům - Souhlasím.

Bohužel systém je zatím nastavený tak, že se za takové věci nezavírá. Na internetu a kór Českém existuje podobně zaměřených stránek asi "164" a některé i s tím prvoplánovým umyslem, že nejenom, že pouze odkazují na stránky s takovým obsahem (viz odkazy na filmy, kdy se na mé stránce po kliknutí pouze otevře nové okno na megavideu), ale přímo takový obsah vkládají na své stránky (Embed) a ještě s podrobnými návody ke stahování.

Tak co je menší zlo ?

Chápu, že oboje, ale zároven se to tím celé vrací k začátku mého příspěvku a to tam, že pokud takovým tvůrcům nebudou za podobné stránky chodit každý měsíc žaloby, trestní oznámení a bůhví co a dokud budou existovat oficiální servery stylu "ceknito.cz" nebo "megavideo.com", kteří si na takovéto prvoplánové nelegální činnosti založili výnosnej byznys ... tak já Jakub, mám svědomí čisté.

Tot vše k moralistům.
* teda "větší zlo" ... (aby následující věta dávala smysl)
Nechápu proč nás poučuješ o tom, co je a co není zlo. Poukazovváním na mnohem horší zla, abys z toho porovnání vyšel čistý jako lilie, nikam nevede.

Prostě porušuješ pravidla a z toho se nevykecáš. Jestli máš horší kůži a myslíš si, že máš čisté svědomí, je pouze tvůj pocit.
@Lama: Knihovna je zajímavý přiklad, ale musel bys mu i ukázat, jak ji ukrást (např. mu vylíčit, jak udělat, aby si obluha nevšimla). Na webu většinou k ukradení nic nepotřebuješ (žádnou fintu, stačí download).. ale já jsem si to nevymyslel, zeptej se našich zákonoodárců -- ono se stejně počká na nový autorský zákon..:)

@Jakub: Ano, nezavírá se. Pouze jsou za to tučné pokuty. A más pravdu, že podobných stránek je hodně. O malé ryby (lokální warezáky, kteří na stránkách mají pár odkazů) se nikdo nestará, ale o větší (rozuměj navštěvovanější) ano. Stačí se podívat kolik podobných služeb měsíčně končí. -- příkladem za všechny může být nov3j.net nebo itelka.com. (Oboje byly navštěvované a použivané portály. Například itelka byla něco velmi podobného, jako tvé you.hu.cz -- akorát asi se stokrát větší databází..:)

@zbi: Zákony ano, ale pravidla pro provozování hostingu možná ne, nevím, jaké jsou na ic.cz ;)
'O malé ryby...'
Mno, jak bych to rekl... Kdybych byl policajt, tak...

KDE
1. na katalogy a casto navstevovane servery, vymuzu si povoleni zkontrolovat kompletne vsechny pocitace typu seznam.cz atlas.cz a pod
2. zamerim se na velke a bohate firmy
3. zamerim se na poskytovatele www prostoru, kde po dohode s timto poskytovatelem smazu jakoukoliv stranku, ktera nabizi neco nelegalniho.

JAK
klasickym hledanim bych hledal vsechny soubory obsahujici nejaky konkretni text, treba mp3 nebo nazvy pisni, zpevaku

POSTIH
Firma poskytujici www chte nechte zodpovida za obsah na svych pocitacich. Hlasky typu, ze si za to zodpovida autor stranky jsou fajn, ze mu je smazne, ale ta firma to poskytuje na svem pocitaci vsem. Je jedno, kdo ze spolupracovniku a odkud to tam nahral. Spolupracovnik je pak kazdy takovy uzivatel.
Cili zakonem bych stanovil lhutu rekneme tyden, kdy musi kazdy takovy novy soubor proverit.
Ano, ja vim, je to narocne, ale jedine tak lze zamezit masovemu sireni nelegalnich souboru. Ano, ja vim, klesne pocet poskytovatelu www.
Je to stejne, jako kdyz nic neudelate proti vietnamcum. Vesele si prodavaji levne nekvalitni zbozi z ciny a padelky znacek a poskozuji tak dobre jmeno firem. Pak zakaznik prijde k firme, ze chce reklamovat a ona mu tvrdi, ze to neni jeji vyrobek, ze je to padelek. Co si o takove firme v tu chvili jako zakaznik pomyslite? Ze vas sidi? Ano.
Myslím, že pro poskytovatele www jsou jiná nebo mirnější pravidla. Kdyby to bylo, jak říkáš, tak by tu dnes neexistovali freehostingy a většina placených. Kontrolovat tisíce účtu, zda dodržuji zákony, je nad lidské i počítačové síly. Kdyby existoval jeden účet nebo klidně i jeden soubor, který porušuje zákon, tak pro hosting by to byl rozsudek srmti. Toho si jsou ti nahoře vědomi a proto sáhnou po spolupráci nebo odstranění účtu.

Ve firmě je situace jiná. Za obsah zodpovídá firma. Počítače, programy, soubory, díla jsou majetkem firmy.

K tématu. Design ujde. Obsah nikoli.
Otázka. Proč jste si vybral k hodnocení konkurenční fórum? Kdybyste si to nechal hodnotit u nich, pak by si toho všimli a okamžitě Vám web zrušili?

Dostala mě hláška "Dále Upozorňujeme, že používání a šíření takových souborů je zákonem postihováno dle platných norem.". Takže Vy sám porušujete zákon, protože použiváte a šířite takový obsah.

Pokud nemáte na tento obsah souhlas od majitele díla, pak nemáte právo je šířit. Nezáleží, zda dílo máte přímo (na webu) nebo nepřímo (pouze odkazujete).

Dle českých zákonů je bez postihu pouze návštěvník, protože nic nešíří. Stahování není nelegální. Naopak postihován můžete být Vy, protože poskytujete a sdílite takový obsah.

O malé velké rybě. Na tom nezáleží. V americe obsoudili obyčejnou chudou matku, která sdílela jen několik mpetrojek. Takže na každého dojde. Přinejlepším přijdete pouze o web. Nejhorší varianta je, že Vás prásknou a budete obsouzen dle platných zákonů. V tomto případě půjde asi jen o peněžitou pokutu v řádu pár desítek tisíc.
Freeze::: Je to složité. Každá pojišťovna - pokud nahlásíš krádež a měl jsi pojištění - tak v prvé řadě kontroluje, jestli byl doličný předmět nějakým způsobem zajištěný (například na dveřích 2 zámky). Jen u autorského práva se z nějakého důvodu předpokládá, že stačí pomyslná cedule: "Nekrást!"

Tomík::: Sdílí (poskytuje, šíří) ten, kdo má soubor fyzicky na svém HDD a nemá k němu práva - to není případ odkazů na stránkách you.hu.cz (už z toho důvodu, že nevíš, komu server - potažmo HDD patří). Ono to není tak jednoduché - jinak by asi 9/10 národa bručelo.

PS: Musím udělat odbočku k sexu, protože až na tohle padne Thalia, tak to smázne! :-)
1. Ta chudá matka si stáhla mptrojky a dále je kopírovala, což nelegální je + my nejsme v Americe.

2. Na foru na ic jsem to nenapsal, protože budete se divit, ale o nějakém tamním fóru nemám ani tušení ...

3. Pokud mi někdo z ic můj učet smázne, nenadělám nic.

4. Pokud mi napíše někdo kdo zastupuje práva těch děl stím, že pokud to nestáhnu bude mě žalovat o pět miliónu náhrady, stránky sám stáhnu.

5. Jak už jsem řekl, jsem malá ryba a takových malých ryb je na internetu tři milióny - stačí si zadat do vyhledávače slovo "filmy online" či "seriály online"

6. Stránky dělám pouze ve volné chvíli a jen za učelem toho, abych si sám pro sebe dal dohromady moje oblíbený seriály typu Futurama, Simpsonovi a spol ... filmy jsou navíc, každopádně pokud se to někomu z mocí nebude líbit, že to zveřejnuju i pro ostatní, nevidím problém to smazat. Osobně třeba například Filmům po internetu také moc neholduji, protože kvalita není bůhvíjaká ...
1. Amerika neamerika. I u nás jsou známy připady, kdy (sice za větší množství) nechali pár lidí s pokutou (i když navrhovaný trest byl 5 let v chládku).

4. Dotčený tě vůbec nemusí informovat stylem "dej ze stránky pryč nebo.." ale bez problémů "dej ze stránky pryč, žaloba je podána"..

5. A viš proč jich je tolik? Protože nejsou lidi, kteří by toto kontrolovali/postihovali. A délka trvání jednotlivých soudních procesů v našem kocourkově to jen podtrhuje.

6. Když se ti podaří prokázat, že to máš pouze pro osobní potřebu (to by to ale nesmělo být na veřejně dostuplném místě v internetu), tak ti nic hrozit nemůže ;)
1. Co vím, tak u nás zatím byli potrestání pouze ti, kteří například natáčeli film v kině a následně jej dávali na internet volně ke stáhnutí a nebo takový (což bylo mám dojem týden zpátky), kdy šířili nelegální kopie po internetu ... Osobně si myslím, že nějaké sdílení pomoci EMBEDU je v tomhle to nejmenší ...

2. Maximální sazba za prokázáné obohacování na cizích dílech jsou dva roky natvrdo a pokuta 5 miliónů korun - většina takovým procesů, ale skončí pouze podmínkou.

3. Například protipirátská unie to tak dělá. Napíše provozovateli stránek, že pokud do pěti dnů neztáhne ze svých stránek ty a ty soubory, bude následně činit kroky v tresně právním řízení.

4. A o tom to je né ? Dokud to nebude nikdo postihovat ve velkém, tak je to v podstatě "legální" ...
Ad. 4 - logika není tvojí silnou stránkou, co?

PS. Jinak furt nechápu, proč to řešíš tady, když to provozuješ na ic. Oni nemají fórum?
... já nic neřeším ...

a na ic jsem žádné forum nenašel a tady jsem již zvyknutí - je to takový problém ? Nebo sem opravdu můžou jen "webzdarmáři" ?
Toto forum je předevšim pro uživatele, kteří využívaji služeb WZ. A problémy, či dotazy se týkaji pouze stránek umístěny na tomto serveru.
Což není Váš případ.

>> na ic jsem žádné forum nenašel
Asi byste měl jít na oční. Odkaz na fórum jsem našel za pět sekund a to jsem tam nebyl snad dva roky. A je tam dokonce zvláštnost. Sekce "Stránky porušující pravidla". Jsem dobrák, takže jsem Vás tam nezapsal. Prozatím.

Jinak doporučuji toto vlákno ukončit. Jsme silně mimo téma a vymiká se to kontrole. Jakub má svoji vlastní představu o tom, co je možné a co ne. Co je dobré a co špatné. Neuvědomuje si skutečnost, že to co provádí, je špatné a nelegální. S takovým člověkem se nebavím.
For Tomík

1. Ač se semnou, jako darebáka a žrouta malých dětí asi bavit nebudete, přesto vám odpovím. - Já měl vždycky za to, že zdejší fórum není jen pro lidi, kteří využívají hosting webzdarma, holt možná je to moje chyba, ale na tomhle foru se mi vždycky líbilo, že jsem tu dostal hlavně radu co se týče tvorby stránek a bylo jedno jestli ty stránky mám u pana nováka nebo u pana Zelinky ...

2. Ano ! Odkaz na forum na IC jsem nyní opravdu našel ... ale moc viditelné to tam není ...

3. "Jsem dobrák, takže jsem Vás tam nezapsal. Prozatím." - to je výhružka ? Jako něco ve stylu - "Budeš zlobit a nebo já budu mít špatnej den, tak tě prásknu" ? Opravdu ?

4. Nevím jak se zdejší vláknou ukončuje, jestli mám požádat admina o uzavření nebo jak se to tady "na webzdarma" dělá a nebo prostě přestat odepisovat. Bohužel jediné co mě zajímalo a proč jsem založil toto vlákno byla otázka "Jak se vám líbí VZHLED stránky" ... docela mě mrzí, že to spoustu lidí nepochopilo a vstoupili do debaty do které jsem osobně stoupat nechtěl.


Přeji hezký den a prosím, budte i nadále dobrák. :)
Grrr ;)

1) Zatím jsem zde nenarazil na stránky odjinud, které žádaji o hodnocení. No až na pár výjimek. Ale opravdu je to předevšim fórum pro uživatele webzdarma. Ale klidně přimhouříme oko i externistům, pokud je téma solidní.

2) Ono celé IC je prd viditelné. Ale červené barvy by si určitě všiml kde kdo.

3) A viš, že jo? ;) Pokud budeš zlobit, bude se zlobit i já ;)

4a) Moderátoři, pokud ucítí, že vlákno se uhýbá jiným směrem a k tématu se už nevrací, tak vlákno jednoduše zamknout a hotovo.

4b) Já jsem ti na design odpověděl. Znovu: Grafika ujde. Barevné podání je dobré a informační hodnota (z pohledu grafiky, ne obsahu) je přijatelná.
Bohužel ilegalita je poněkud citlivé téma, takže se to muselo nějak rozkřiknout.
Freeze (dreamer.kvalitne.cz) / Tomík (tom.czweb.org)
5. A viš proč jich je tolik?
Uz jsem to psal, protoze Free a nefree hostinky si nehlidaji splneni podminek.
A meli by byt postihovany podobne jako firmy jen s tim rozdilem, ze by platilo urcite zpozdeni. Nema smysl vleted na hosting, kdyz je treba virove obdobi a maji furu jine prace.
Ano, kdyby se to zavedlo, vymizeli by free hostingy a hostovalo by se jen za penize nebo pres zname, aby se takovy clovek zaplatil, co to kontroluje.
ALE O TO PRAVE JDE!
Znas lepsi zpusob, jak zablokovat takoveto sireni na hostingu?
Jak to prohledavat? Uz dnes jsou nastroje, ktere hledaji fragmenty textu v souboru / databazi. Hostingy si obvykle vedou katalogy a indexovani. A tez mame google s parametrem site:wz.cz . Pustis program, pul dne sroti na duplicite disku, aby neblokoval hosting a hned mas more souboru.

Jakub (delabrutaleweb.borec.cz)
Zakon nerika, ze ma autor najit tve stranky v miliardach na webu a ozvat se ti. Bacha!
Autor nemusí nic hledat - stačí klasický teplý bonz! Autor nemusí vlastně NIC - má tady Ochranný svaz autorů, na který to hodí. My pak platíme povinné "desátky" různým "svazům autorů" za to, že jsme si koupili CD, DVD atd. a ještě je politujeme, jací jsou to chudáci... Odkdy jsou Čechové takoví filantropové? :-D