Jak udělat, aby se stránka otvírala jen v iframe oknu

... představte si stránku uprostřed s iframe ve kterém by se zobrazovala stránka třeba seznam.cz - stránka seznam.cz by se zobrazovala v tom rámečku iframu a při klikání na odkazy seznamu.cz by se nové odkazy otevírali i nadále v tom iframe rámečku (Klasika, takhle to funguje, neříkám to novinku, jen pro vysvětlení to vysvětluju, jak pro blbce, aby bylo pochopeno co mě zajímá a s čím bych chtěl poradit)

... všechno funguje jak má, až do doby, než člověk klikne třeba na nějaký banner a nebo nějaký odkaz a místo toho, aby se stránka otevřela v tom rámečku, tak se otevře celá nová stránka ...

a mě ted zajímá ... nedá se to nějak obejít ? Myslím nějak, že i u externích stránek otevřených v iframe by se nějak zamezilo, aby se některé odkazy otevírali v uplně novém okně a né v tom iframe rámečku ..


... doufám, že jsem to nějak pochopitelně vysvětlil ... poradíte ?
Hm, to je tím, že ta stránka má v sobě kód, který zabraňuje jejímu otevření v rámci anebo otvírá natvrdo nové okno... Nenapadá mě nic jednoduchého, jediné co mě napadá (a bylo by to sakra náročné na napsání) je ty stránky neotvírat prohlížečem, ale načíst je pomocí php, nežádoucí skripty z toho vymazat, přejmenovat odkazy, a tohle pak zobrazit... Něco podobného dělají třeba anonymizéry... Ale jak říkám, je to náročné na napsání, je to náročné na server, a nikdy to nebude fungovat 100% (což člověk může vidět například na těch anonymizérech). Možná se na to dá najít někde nějakej skript ke stažení, ale nebudu to ani zkoušet hledat protože dělat to takhle je dost pakárna.
Jiný nápad bohužel nemám.
a nejde to nějak udělat, aby tomu zabranoval ten samotnej iframe ? ... nějakým kódem nebo něco takového ..
Možná javascriptem. Jen nevím, zda prohlížeč nezakazuje zásah do cizího kódu.
Jde o to, že pokud je stránka v rámci, tak se lze do něj dostat a manipulovat s nim. Tedy najít v něm všechny odkazy a odstranit v nich indikátory pro nové okno. Většinou atribut target a rel.

Ovšem nic není růžové. Otevřít nové okno lze vícero způsoby. Takže odstraněním target to nemusí stačit. Jde především o otevření pomocí javascriptu. Navíc reklamy se ukládají rovněž do iframu, takže by se muselo rovněž zasáhnout i v něm.
Prostě z jednoduché řešení se stane řešení složité.

Takže si polož otázku, zda to má vůbec smysl.

Jinak celou dobu mluvím o DOM.
hm hm hm, nejsem si jist, jestli chápu co tím myslíš, ale budiž ..
Tomík: zakazuje. Aspoň já už jsem takovou zkušenost udělal, takže přinejmenším někdy zakazuje.

Jakub: tak už nám řekni, na co to chceš, ať ti můžem říct, proč to nemáš chtít. Protože jak vidíš (vidíme), jednoduché řešení (ty bys chtěl asi něco se složitostí třeba <iframe basetarget="_self"> a aby to ošetřilo šmahem všechny možné způsoby jak otevřít nové okno) zatím nemáme a ani se nerýsuje...
Myslím si, že je to jasné. Chce mít v adresním řádku stále svoji adresu a na ploše pár svých klikátek - nechce pustit návštěvníka ze svých stránek. Podobně jako po kliknutí na nalezený obrázek v Googlu zůstává nahoře malá lišta. Jenže ani tam to takto nefunguje.

Někteří webmasteři místo vylepšování vlastní prezentace chtějí za každou cenu ovládat prohlížeč klienta.
Kit (ekobrikety.vyrobce.cz)
To je spravna hlaska.
"Někteří webmasteři místo vylepšování vlastní prezentace chtějí za každou cenu ovládat prohlížeč klienta."
Take mi to uz zacina jit na nervy, jak se tady kazdy porad pta, jak neco prepsat ve frame.

Jakub (delabrutaleweb.borec.cz)
Pokud je ve frame tvoje URL stejna jako hlavni stranky, pak to jde.
Pokud do stranky das cizi, jako treba seznam.cz , pak ti v tom brani prohlizec, protoze je to nebezpecna akce mozneho uniku informaci. Prohlizec NESMI dovolit, aby jsi prepsal na cizi strance cokoliv, protoze bys tam mohl vnutit falesny kod odchytavajici prihlasovaci udaje (pres JS lze odchytavat treba zmacknutou klavesu) a tudiz treba v pripade seznamu by sis delal databazi prihlasovani.
Uz jen to, ze prohlizec dovoli zobrazit predchozi stranku (odkud jsi prisel) pro pocitadla je falesna hra, protoze ty tu stranku muzes mit nezabezpecenou heslem a mohl by ji nekdo zneuzit.
takhle, jestli chces reseni, pak je tu PHP file(), treba. stranku si nactes do promenne, nahradis, co chces a zobrazis ze sve url. Tudiz uz bys ji mohl upravovat i v js, ale kdyz uz mas php, tak je rychlejsi v php. Problem je, ze pak vsechny odkazy s relativni URL prestanou fungovat. a nepotrebujes uz pak teda frame.
Relativní URL mohou fungovat dál. Budou jen směrována na vlastní stránku a při správném ošetření je možné vygenerovat další podstránku třeba Seznamu.
peta2: šak to jsem psal. i jsem psal že je potřeba přepsat odkazy.

Jakub: ať už je účel jakýkoliv, tak je asi špatný.