Dotaz ohledně kódu.

Mám jeden menší dotaz ohledně jednoho kódu. Tak pokud by byl někdo tak hodný a poradil mi.

Jedna holka si dělá web podle mně a všechny "zdrojové kódy" má zkopírované ode mně. Tak jestli náhodou neexistuje nějaký kód na skrytí zdrojového kódu. Koukala jsem se na jakpsatweb a je to tam ovšem ten kód tam napsaný není (teda myslím). Předem moc děkuji.

(ciline.wz.cz to není, mám ještě jiný)
Moc se omlouvám našla jsem ho ;-)
>> našla jsem ho
Ehm. Můžete se s námi podělit o objev? Jsem taký zvědav, jaký že je kód, který skryje kód.
Tomík: Najdeš ho na http://ciline.wz.cz/. Dokonale ukrytý kód:-)

Asi to bude nějaká trapnost na ošetření pravého myšítka.
skrytí html kódu jsou jen triky, které znepříjemní jeho získávání, ale nemohou jej nikdy znemožnit
<HTML>Ciline: Neznám Váš případ, nevím, o jakou úroveň opisování se jedná - zda jenom zdrojový kód, nebo texty, nebo i celý obsah stránky včetně souborů a obrázků. Vždy se samozřejmě lze soudit, bohužel průkaznost opisování je problematická - je obtížné/nemožné určit, kdo od koho opisoval, a tak většinou narazíte na souboj tvrzení proti tvrzení, který nelze rozhodnout. Většinou se dá slušně domluvit (požádat o doplnění informace o tom, odkud byl přejat kód apod.), případně pohrozit žalobou; to má smysl však jen v případě sprostého obšlehnutí celého obsahu včetně obrázků (a schýlil bych se k hrozbám až jako k poslední možnosti). Občas to stačí. Pokud je zkopírován POUZE zdrojový kód stránky (myslím tím jen nějakou kostru), asi bych to nechal být - každý nějak začíná, učí se, inspiruje se.

Internet je hyperprostor sloužící k předávání a šíření informací. Opisování a šíření informací jsou základem lidské civilizace - kdyby se nikdy nerozkecalo, jak se dá vyrobit oheň, tak stále lezeme po stromech. Člověk, vzešlý z opice, svůj opisovací a napodobovací pud nikdy neztratí. Internet šíření informací jen usnadňuje - je méně pracné a přístupné prakticky všem. Samozřejmě, slušný člověk, pokud od někoho opisuje informace, uvede původ informací (pokud podle podmínek, které si kladete, smí opisovat). Ale na Internetu nejsou jen slušní lidé a ne každého slušného člověka baví dotazovat se či bádat po původu (protože často opisuje opis opisu). Je třeba se s rizikem "popularity" smířit - pokud nechci, aby se moje informace šířily, tak je nebudu nijak šířit a nechám si je pouze ve své hlavě. Ale byla by to škoda - lidstvo žije z informací.</HTML>
Nípal::: No jó, ale mezitím k nám přišel hnusný kapitalismus a prozradil nám, že za všechno (doslova za kdejakou hovadinu) je třeba zaplatit. A ve spermabance ti naopak zaplatí za tvoje (DNA)informace. A s tou tvojí poslední větou bych taky polemizoval: informacemi žaludek ani děti nenasytíš! :-)
Hlavně dětem neříkej, že jsi ve spermabance prodal jejich bratříčky a sestřičky, aby ony měly co do žaludku!
<HTML>Lama: Nejde o rovinu základních životních "zvířecích" funkcí, ale o rovinu životních podmínek (a ještě navíc z hlediska civilizace) - a tam jsou informace zásadní - patří tam kultura, technologie... Možná proto se za ně platí - přitom obvykle nejde o nedostatkový hmotný statek, který by se měl stávat něčím majetkem.</HTML>
Lama (lama.webzdarma.cz) Z castych dotazu mam spis pocit, ze se jedna o tve bratricky a deticky.
Peta::: No tak to máš špatné, když mají tvé děti časté dotazy, kdo je jejich tatínek. Musíš prostě ty svoje děti nějak přesvědčit, že jsou opravdu tvoje. :-)
Pokud ukryješ zdroják, může se stát, že ho nenajdou ani vyhledávače, a pak bude tvůj web prakticky neviditelný.
Zkus se s dotyčnou domluvit, že za odměnu odkáže na tvůj web.
Ale bubaku... proc tak slusne?
Ciline, mile slecne vysvetli ze pouziti textu nebo zdrojaku bez svoleni autora je cinem internetoveho piratstvi - to je upraveno paragrafy a ze by ji taky mohli navstivit nasi uniformovani spoluobcane.
Pokud tedy tve stranky stoji za to...
Tohle mne vzdycky pobavi :)))
Zkopirovat source-code stranky podle mne kradez neni. To je jako rici, ze tim, ze mas ve strance tag BODY se dopoustis kradeze z meho source-code.
Kradez je az to, kdyz pouzije stejne texty, obrazky, bez odkazovani na autora, pripadne bez domluvy s nim. Viz prvni dotaz
"Jedna holka si dělá web podle mně a všechny "zdrojové kódy" má zkopírované ode mně. "

Jestli ma stejne usporadani prvku muze byt i celkem nahoda pri 7 miliardach lidi. Pravda, tohle bude jiny pripad.
Máš pravdu, že se to dokazuje hodně blbě, ale jako výhrůžka to může fungovat dobře, protože nelegální to skutečně je. Takže i když se slečna někoho zeptá, jestli má Ciline pravdu, tak ano, má, právo je na její straně, jen ta jeho vymahatelnost je už horší...

Mě osobně nevadí, když si ode mě někdo kopíruje kusy stránek, mě to naopak lichotí. Ale to je věcí názoru. Nicméně dokud si nekopíruje větší kusy textů, čímž by mi kazli pagerank, tak mi to opravdu nevadí.
R.U.R. (jsrosa.wz.cz) Presne tak, znamena to, ze to mas na tolik dobre, ze to muze pouzit vic lidi. Jenze umelci maji na kopirovani sveho dilka jiny nazor.
peta: no divil bych se jak by thalia hledala na netu stejny zdrojak :D. Byl tim myslen samozrejme text.
Vim ze vymahatelnost je nulova, ale u nekterych individui to zabira.
Pouziti stejneho "originalniho" textu od nekud jinud bez souhlasu autora nebo uvedeni zdroje je prasarna. Je to dukazem inteligence autora plagiatu a informacni hodnoty jeho webu.

--subj
Pokud by se elementarni pravidla slusnosti alespon castecne dodrzovala, pocet stranek na internetu by byl vice nez polovicni, hledani by bylo jednodussi, obsah relevantnejsi.

Internetova stranka by mela prinest svemu navstevnikovi informace, ktere jinde nenajde, nebo informace strukturovane tak aby podavaly maximalni informacni hodnotu oproti jinym zdrojum.
subj--
"vice nez polovicni" je co? Momentálně na internetu je víc než polovička stránek co na něm je, takže to by bylo splněno...
Net je plnej zmatku a nesmyslů, proto pro kvalitní vyhledávání informací používám wikipedii :-) Je to pro mě něco jako katalog...
<HTML>Nenajdeš v ní všechno...</HTML>
Co mi v ní chybí, dopíšu. Pokud něco nedopíšu, tak mi to nechybí.
U většiny věcí jsou dole odkazy, a ty bývají opravdu kvalitní, hodnotné, informačně bohaté a podobně. Komunita Wikipedie je pro mě lepším katalogem než seznam a lepším vahledávačem než google (pokud hledám informace dané povahy).
OT
Kit (ekobrikety.vyrobce.cz)
Muzu ti dat obrovsky seznam, ktere na wiki nenajdes. Hlavne, kdyz hledas v cestine. Uz jsem mel stesti neco najit v anglictine, co jinde nebylo, nebo v jinem jazyko, co ani v anglictine nebylo :)
Treba posledne jsem hledal konkretni nazev pro jetel a jine rostlinky. Zjistil jsem, ze u nejake rostlinky existuje 180 druhu. Mel jsem stesti, ze jsem to asi po 30ti minutach nasel v jednom herbari a pak z latinskeho nazvu dohledal dalsich asi 30 stranek googlem v cestine. Proste se nikdo nenamahal vyrobit stranku s kompletnim seznamem vsech 180 druhu. Nemusel by to rozepisovat, stacilo by vyjmenovat. V ruznych atlasech a herbarich bylo tak 5-10 druhu. Na wiki tusim 4. Odkazy kde nic, tu nic, nikdo nenapsal.
Ale od toho je wiki otevřená encyklopedie - kdybys (poté co zjistíš, že tam něco chybí) ji radši doplnil, rostla by výrazně rychleji.
peta si ten zjištěný seznam nejspíš nechal pro sebe. Proč by se o něj měl s někým dělit? Raději bude nadávat, že na Wikipedii není všechno.
?
Ja nasel vzdy 5 ze 180. Rostlinkam nerozumim, spravne informace by mel doplnit ten, co tomu rozumi. Ja to tam klidne nakopiruji, ale opovaz se si stezovat, ze oblama heblama (proste neco latinsky) se nepreklada jako jetel lucni ale jetel bily nebo naruzovely, nachovy, cerveny, dravy :)
Takhle jsem pro neco nasel asi 3 ruzne ceske nebo latinske nazvy. Bych se musel zeptat na podrobnosti znamosky, co to chtela hledat tehda. Paprika to tusim byla. Jednou to byla celed brukvovite, podruhe mirikovite. Tusim, ze na zakladce nam rikali, ze mirikovite je zastaraly nazev, bylo to v knizce v zavorce. Zakladka je ale pro mne 20 let zpet, takovou koninu si tak pamatuji s jistotou :)