Web s webzdarma.cz

Složku index_soubory jsem zrušila, vše jsem volně uložila na plochu, změnila jsem názvy u souborů které měly velká písmena, na malá. A přetáhla jsem vše přes total commander na web. Používám MS publisher k výrobě www stránek.
MS Publisher a MS Word, to je pro tvorbu webových stránek jako "z bláta do louže"

Představ si místnost, kde je bytost, která se jmenuje Jana. Otevřeš dveře a zavoláš Nováková Jano, ona ovšem nereaguje protože se jmenuje Jana Dvořáková. Když zavoláš Jano, tak se ozve.

A teď internet:
ty voláš:
http://vlackytt.vyrobce.cz/index_soubory/image3571.jpg
a nikdo se neozývá,
když zavoláš:
http://vlackytt.vyrobce.cz/image3571.jpg
tak se z hlubin internetu vyloupně obrázek dvou červených mašinek

O tom se tu ovšem bavíme už od včera.
Počítače, a zvlášť webové servery, nejsou myslící, empatické bytosti, která se dokáží telepaticky napojit na tvé vědomí.
Dělají jen to, co se jim řekne.

Tedy to, co "něco" vytvoří "něco" na lokálním disku, aby fungovalo na webu musí se tam přenést ve stejné struktuře
A teď vážně - pro provoz webových stránek je bezpodmínečně nutné zbavit se "vytvářečů stránek", které si ke každému html souboru vytvoří vlastní adresář.
Dobře obrázky už fungují, ale teď menu? Já vím je to stupidní, ale už dlouho s tím bojuji, jde mi o to pochopit celý princip toho všeho.
je to samé jako s obrázky

odkaz na obrázek je odkaz na soubor, stejně jako odkaz z menu na nějakou další stránku je jen odkaz na nějaký další jiný soubor. Jen se to zapisuje pomocí odlišných značek (a a img). To vytváření cest (tedy úplných jmen souborů v internetu) platí univerzálně

U Wordu A Publisheru jde o to, že jsou to programy určené k jiným účelům - oni vytvoří svůj dokument (ve svém formátu) a ten umí uložit i ve formátu HTML - tedy jeden dokument převedou do HTML - webové stránky jsou typické tím, že je mezi sebou propojeno více "HTML dokumentů". A právě to, že Word a Publisher udělají HTML sami tím vnesou člověku, který nic neví o HTML do mysli ten zmatek
Když jsi takový zarytý příznivec Microsoftu, tak u nich se ten program, který vytvořili pro vytváření webových stránek, jmenuje FrontPage
Výborně už jsem to konečně pochpila, moc děkuji, stejně stránky nejdříve upravím než na ně budu odkazovat. Je to jednodušší než jsem si myslela. Moc díkkkkyyyyyyyyy
No tak sláva. Na internetu existují i např. šablony, které lze zdarma použít.
Pro tak jednoduché stránky, třeba:
http://www.dcarter.co.uk/templates_item.php?template=photo_art_5
když už to má sloužit k podnikání, tak ať to nějak vypadá. S základní znalostí HTML by se ty mašinky do toho daly nacpat docela úspěšně
Front page mám jenže tam nevím jak mám vytvořit formulář na objednávku? V Publisheru je již předpřipravená, na stránkách je to jediný co zatím nefunguje, v publisheru jsem si ji upravila tak aby chodila na email, jenže mi to vždy zobrazí "not found 404"
Jo formulář na mail tu nedavno také jedna posílala. Tedy tím způsobem, že v atributu action zapsal emailovou adresu. Bohužel MS má vlastní představy o odesílání formulářů, které jsou založené na tom, že na serveru je nahraný nějaký jeho software, který to podporuje. To tady, na unixovém serveru, není.
Pro odeslání formuláře musí být něco, co jej zpracuje, buď někde mimo WZ nebo je potřeba napsat vlastní PHP skript
Já mám zatím web na blog.cz (vlackytt.blog.cz) jenže právě tam to nejde udělat jako e-shop, protože je to dělané spíše jako deníček pro mlaďasy, tam jsem si s designem docela hrála.
aha tak že s tím si budu muset ještě pohrát a shlédnout "jak psát web"
A slyšela jsi už i těch ošklivcích, kteří ti pošlou třeba 50 mailů s reklamou na viagru nebo něco podobného? Odeslání dat z formuláře je první nutné, ovšem nikoliv dostačující pro provoz něčeho takového.

A e-shop ve stylu, který naznačuje ten objednávkový formulář by, dle mého skromného soudu, vyžadoval nějakou komplexněji napsanou aplikaci
například?
To záleží na tom jak by měl ten e-shop fungovat. Pokud to tedy má být vůbec e-shop.
<HTML>ds: FrontPage je starý, opuštěný a již pěknou řádku let se nevyvíjí. Nahradil jej Microsoft Expression Web, který toho umí podstatně víc a líp (jasně, blbého uživatele neopraví sebelepší editor). Ale samozřejmě nejde o bezplatný nástroj.

Jinak když koukám na ten web, pominu-li jistou nepřehlednost a neuspořádanost, tak jsem si stopro jistý, že by mělo jít o e-shop (byť v nějaké jednoduché podobě). Vyplňování objednávky opisováním čísel se v dnešní době nenosí (hlavně protože se v tom lze snadno splést), uživatel chce klikat přímo na položky v katalogu a házet je do košíku.</HTML>
Ahoj Lukáši
přejmenuj ho na index.html
Prosím,mohl by mi nekdo říct kam mám dat html,nemužu nikde najít chliveček abych to tam přetáhl,prostě nevim
Po přihlášení do Administrac tvého účtu najdeš Správce souborů - předtím si ale pročti toto:
http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?35
no ted sem dal správce souboru a neví co dál
Tohle jsi četl? http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?35
Na řešení tě odkázal už Lama, očividně jsi jej ale nepochopil.

Správce souborů neví nebo ty nevíš?

Pokud jsi zvlásl otevřít správce souborů na wz (admin.wz.cz), tak jistě také zvládneš v levém menu kliknout na "procházet", vybereš html soubor stránky a klikneš na "ok".
Ano,ale já si vytvořím html dám do do poznámkovém blogu nahraju to a nic se nedeje stránka se pořád nenačte
Dobře stránky už mám ale nenabehnou mi na te strance obrázky
Dobře, asi je bolí nožičky

Cesta k souborům je špatně, toto je cesta k souboru na tvém pevném disku, na webu nic takového není
místo:
C:/Documents%20and%20Settings/Dave/Plocha/Dave/Val%C3%ADk.JPG
tam musí být
Val%C3%ADk.JPG

Důrazně dopuručuji nepoužívat ve jménech souborů háčky a čárky, Hledej trochu ve foru, na toto téma je tady toho spoustu
Nák to nechápu,dam tam tu cestu a za to mám napsat Val%C3%ADk.JPG
prominte ze se tak ptát pořád mi to nedošlo sem v tom naký nováček