Prosim pomoc s tabulkou

Prosim pomozte mi napiste mi kod na tabulku velikosti chatboxu
http://www.blueboard.cz/nahled_shout.php?id=405880&hid=7j37rjjhnt9a2ad80habcse3nesmpk
a prosim aby byla v pravo an strance prosim vas na kolenou.. :(
<HTML>Klidně napíšu. 1500 Kč, termín 31. ledna 2010, vyhovuje?

Mám pro tebe ale jednu radu zadarmo - můžeš si to zkusit napsat sám.</HTML>
Zadara http://www.jakpsatweb.cz/html/tabulky.html
Jestli chces tabulku tak si ji napis. Je to tak lehky. Zacinas tagem TABLE BORDER='1-8' pak TR pro novy radek nezapomen zakoncit / a do tagu TR se pise budto tag TD coz je obycejny text bez uprav a nebo tag TH ktery je vybaven tagem B a samozrejme musis vse zakoncit /. Pak jeste pises za tag TR pokud chces COLSPAN a ROWSPAN a za to ='a cislo kolik chces mit v danem radku dilu' a az to budes cele mit nezapomen zakoncit tagem TABLE.
<HTML>Pauly:

Tag TABLE BORDER='1-8' neznám.
Znám tag table. V některých DTD má atribut border. Ale rozhodně není vhodné jej použít - k řízení vzhledu se mají používat styly (CSS), ne kód stránky (HTML).

Je mnohem lepší přenechat tyhle rady na jakpsatweb.cz, ten to vysvětluje daleko líp než ty. Pokud jsou tvé znalosti vyjádřitelné tak, jak je popisuješ, jsou silně nesystematické, nelogické a vypadají na našprtané kusy kódu.

"Pak jeste pises za tag TR pokud chces COLSPAN a ROWSPAN..."
Psaní za tag je silně laický pojem, protože tagem se rozumí celý prvek (element) ve stromu dokumentu. Tag má název, parametry a potomky (obsah). Tag je buďto párový - pak se píše jako počáteční značka, obsah a koncová značka; nebo je nepárový - pak se píše jako samostatná značka. (Pozn. Někdo rozlišuje tag a element. Tag je zápis elementu v kódu.)

Dle tvé rady bych musel napsat cosi jako <TR>...</TR> COLSPAN. To však nevytváří kýžený efekt. Pokud se má člověk naučit HTML, má se nejprve naučit filozofii - co je tag, co jsou značky, jak se píší, co jsou parametry (atributy), jak se píší, jak se tagy vnořují... a pak se může učit jednotlivé tagy a jejich vlastnosti. Pokud totiž člověk nezná ani ten základ, nemá smysl mu vysvětlovat, jak se píše tabulka - a obvzlášť ne způsobem "semhle patří středník, semhle lomítko a sem rovnítko").

PS. Nauč se psát česky. Věnuj péči diakritickým znaménkům a interpunkci.</HTML>
sory ja psal na mobilu a nesly tam nektere znaky a pospichal sem. samozrejme ze vim jak se to pise <table border="sem pak číslo 1-8 což znamená jak bude tlustý okraj">poté jako nový řádek pokud nejaký chceme napíšeme <tr>..</tr> a kdyz chceme colspan a nebo rowspan tak se pise <td/th colspan="a cislo za to">pak nejaky text</th nebo /td></tr></table> dam priklad

<table border="4"><tr><th colspan="2">NAZEV</th></tr><tr><th>PODNAZEV1</th><th>PODNAZEV2</th></tr><tr><td><center>TEXT1</center></td><td><center>TEXT2</center></td></tr></table>
Doufám, že tvůj příspěvek ocení i -michal- :-)
Diky moc :)
Lama: Neco pro tebe mam koukej treba se ti to bude hodit na tvuj lama web :D
http://lama-tym.unas.cz/ OMG LOOOL :D:D:D