Hodnocení vzhledu, ztraceni.xf.cz

Dobry vecer, snad vas nezatezuji, ale chci se zeptat, co rikate na tento vzhled www.ztraceni.xf.cz dekuji vsem :)
<HTML>Upřímně?

Nelíbí se mi. Nepasuje k tématu, je černý, "rozsypaný" (jasně, vypadá to asi tak, jak jsi to zamýšlel, ale mně to připadá rozsypané), blbý efekty (u Ztracených někdy sněžilo?) a po obsahové stránce je ten web děsně chudý.

Z hlediska kódu: nevalidní, některé tagy nejsou správně vyplněny (zejména meta tagy a alty u obrázků - link_1 není korektní alt, alt má být alternativní text, který se zobrazí, když nelze zobrazit obrázek), vzhled je řešen přímo uvnitř HTML tagů (a nevalidně, ale to se opakuju) a pomocí tabulek, o nbsp radši nemluvím. Nechtěl bych bejt slepec a projíždět si ten web "brejlovým" řádkem.

0.5/10.0 za snahu</HTML>
aha stym vzhledem mas pravdu, ale jeste nevim jaky presne obsah tam mam vlozit.. :(
Tak tento vzhled znám. Je převzatý. A tím vzniká i jeden neduh začátečníků. Sice si převezmou nějaký existující vzhled, ale už se nesnaží jít po jeho stopě. Vznikne pak naprostá plácanina.

>> jeste nevim jaky presne obsah tam mam vlozit
A to je druhá chyba začátečníku. Pokud něco chci dát na internet, tak musím mít nějakou hotovou představu. Ne stylem něco nahraji a časem se to nějak sesmolí.
Osobně nevím, co bych k tomu napsal. Sněžení mi připadá divné, červené tlačítko vlevo v rohu nic neříkající a jednotlivé prvky stránky "neoddělené".

Rád bych ale doplnil Tomíkův druhý odstavec:
Než člověk uděla grafický návrh stránky, potřebuje víceméně přesně vědět, kolik textu bude stránka obsahovat - jestli se bude jednat o krátké zápisky co pár hodin, nebo dlouhé články jednou za týden. To je zřejmě jediný způsob, jak může výsledny design webu fungovat tak, jak majitel (tvůrce obsahu) stránky zamýšlel. Ber to jako radu pro příště, která ti může ušetřit trochu času při další vývoji webu (věř mi, že layout stránky pro jeden typ webu na úplně jiný se předělává většinou hůře, než kdyby se layout vytvářel celý znova).

K praktickému provedení aktuální verze bych měl ale také své výhrady. Většina z nich "není vidět" - tedy vidí je jenom stroje (potažmo parsery v prohlížečích/čtečkách/crawlerech). Některé však vidět jsou - viz http://ztraceni.xf.cz/simp.html (aneb kampak se nám přesunulo menu?).
Michal: Možná už jsi pochopil, že žádat o hodnocení bývá většinou sebevražda, ale když už máš tu odvahu..

1. Tak že k designu:
Jak už tu bylo řečno, k obsahu se tento design vůbec nehodí. Člověk má nutkání kliknout na červené tlačítko a když kline, ono nic. Když už, tak to dej jako odkaz na úvodní stránku, i když ani to není ideální řešení.

Vločky se tam už vůbec nehodí, akorát to zatěžuje počítač a na starších strojích se může sekat.

Nějak mi tu chybí nadpis, logo. Chvíli mi trvalo, oč tam vlastně běží.
Také nechápu, proč je odkaz na hlavní stránku v menu, to se nedělá.

Z tou SMS podporou jsi to trochu přehnal, když uvážím, že nic z toho co tam je není tvá tvorba. Design, obrázky, mp3 - všechno je to předpokládám okopírované.

2. A teď ke kódu:
<meta name="description" content="Insert Description Here">
<meta name="keywords" content="Insert Keywords Here">

Naprosto zbytečné, nechápu proč to tam máš, když tam nic není. To mě akorát utvrzuje v názoru, že je to od někať okopčený.

Je toho mnohem víc coby ke kódu, ale myslím, že ani nemá cenu to rozepisovat.