Muj konecny vzhled

Dobre rano, vsichni jste mi psali at vzhled pasuje k osahu, tak jdem uz jeden vytvoril, prosim bych hodnoceni: http://snupacitabak.xf.cz/
Vzhled mnohem lepší, jen bych přesunul ru reklamu na všechny stránky dolů - dle mých zkušeností tam nikomu nevadí (ani načítání stránky, když se načítá až poslední) - ten vzhled titulní stránky jednoznačně kazí

Tak ještě něco udělej s těmi vnitřnostmi - viz např. ten odkaz na seo-pruvodce - to je zpětný odkaz na seo-pruvodce, ale tobě spíš dělá reklamu zápurnou - dotáhni to někam ke stovce




PS:
a udělej něco s obrázky, vyfoť je znova a lépe při tom ostři, zmenši je, co do pixelů i velikosti, je zbytečné načítat takové "obludy", zvlášť na WZ, viz:

There are 2.17MB worth of images. Optimizing them could save ~2.08MB (95.7% reduction).

* Compressing and resizing http://snupacitabak.xf.cz/snuff/jak5.JPG could save ~330.6kB (96.5% reduction). The image is scaled in HTML from 1280x1024 to 230x200.
* Compressing and resizing http://snupacitabak.xf.cz/snuff/jak6.JPG could save ~320kB (96.5% reduction). The image is scaled in HTML from 1280x1024 to 230x200.
* Compressing and resizing http://snupacitabak.xf.cz/snuff/jak7.JPG could save ~314kB (96.5% reduction). The image is scaled in HTML from 1280x1024 to 230x200.
* Compressing and resizing http://snupacitabak.xf.cz/snuff/jak4.JPG could save ~301.2kB (96.5% reduction). The image is scaled in HTML from 1280x1024 to 230x200.
* Compressing and resizing http://snupacitabak.xf.cz/snuff/jak1.JPG could save ~289.2kB (96.5% reduction). The image is scaled in HTML from 1280x1024 to 230x200.
* Compressing and resizing http://snupacitabak.xf.cz/snuff/jak3.JPG could save ~286.5kB (96.5% reduction). The image is scaled in HTML from 1280x1024 to 230x200.
* Compressing and resizing http://snupacitabak.xf.cz/snuff/jak2.JPG could save ~277.2kB (96.5% reduction). The image is scaled in HTML from 1280x1024 to 230x200.
* Compressing http://snupacitabak.xf.cz/logo.gif could save 7.2kB (27.9% reduction).
Jo, a zvolil bych větší kontrast mezi písmen a pozadím
Víceméně to shrnul ds.

K písmu bych podotknul toto:
Na monitoru s vysokým dynamickým kontrastem, u kterého sedím, je písmo rozeznatelné a v pohodě čitelné. Na monitoru notebooku, který mám o stůl vedle, je to o poznání slabší. Takže - změna kontrastu písma je na místě :)
<HTML>Další problém je s horním menu - položka Info je divným způsobem hozena o řádek níže (Opera 10).

A sloveso vzdělit neznám. Znám slovesa vzdělat a sdělit, vyber si jedno z nich.</HTML>
Ano, děkuji za rady :)
Fetak: Můj pohled na tento web je možná moc přísný, ale snad ti to pomůže.


http://validator.w3.cz/check?uri=http%3A%2F%2Fsnupacitabak.xf.cz%2F

1. Tvoje xhtml obsahuje docela markantní chyby, možná by to vyřešilo klasické HTML 4.1 . Není to sice tak důležitého, stránka se vykresluje správně, ale když už žádáš o kritiku :).

2. Obrázky tabáku se vykreslují docela dlouho, zmenšování velkých obrázků atributy width a height je základní chybou, protože prohlížeč je stejně načítá v původní velikosti a pak si musí dát ještě tu práci zmenšit je.
Můžeš udělat třeba galerii ze zmenšenin obrázků a po kliknutí se obrázek načte v plné velikosti, např. javascriptem - je to rychlé a elegantní.

Také bych obrázky krabiček tabáku udělal spíše transparentní, budí to profesionálnější dojem.

3. Je nepříjemné když uživatel klikne na položku Videa a ejhle, ono nic.

4. Nadpisy bych buď podtrhal všude, nebo nikde, to samé odkazy.

5. Záklaví by mělo fungovat zároveň i jako odkaz na úvodní stranu.

6. http://www.snupacitabak.xf.cz/uzivatele/natty.html -> nefunguje a u ostatních uživatelů se špatně zobrazuje reklama.

7. Guestbook z blueboardu se tam prostě nehodí.

Tip nakonec: PHP ti ohodně usnadní práci.
Aha, pracuji na tom to vse vylepsit, ale chce to cas jsem zacatecnik..
Nemusíš se tím vším řídit, jsou to spíš jen návrhy, typy.
Jen bych se tě rád zeptal - opravdu šňupací tabák neškodí zdraví? Mě se to nějak nezdá.
<HTML>Quagmire: To, co na cigaretách především škodí zdraví, je dehet. Ten ve šňupacím tabáku není. I tak jsou ale v tabáku další problémové látky, zejména nikotin, na kterém si lze vypěstovat závislost a který dokáže poškodit centrální nerovovou soustavu. Dále si nejsem jistý, zda mohou 15letí kluci cokoliv kouřit - šňupací tabák lze považovat za tabákový výrobek a jeho používání je osobám pod 18 let zákonem zakázáno (ale jak víme, vždycky kouřili, kouří a kouřit budou už žáci první třídy).</HTML>
K podtrhávaným textům bych rád podotknul, že kdysi platilo pravidlo, že podtrhát (text-decoration:undeline) by se měly jenom odkazy, nic jiného. Dnes už to není tak striktní (protože např. spousta odkazů podtržená není), ale stále bych se toho držel ;)

<mimo téme>
Nípal: Když jsem nedávno dopoledne potkal malou holku (tak 10 - 12 let) s cigaretou v puse jak si frajersky vykračovala (ani se nikde neschovávala), tak jsem ztratil všechny iluze o tom, jak neuživání tabákových výrobků (a kontrola prodeje) u dětí funguje.
</mimo téma>
<HTML>Freeze (ot): to nemusí souviset s kontrolou prodeje, stačí čmajznout žváro rodičům nebo sehnat od kámoše. Kdyby bylo po mým, tak ten zákaz zruším, protože jednak nefunguje a druhak spíše kouření mladistvých podporuje. Totéž platí s alkoholem. (/ot)</HTML>
Ano, skodi zdravi, ale s porovnanim 1 krabicky, ktera vydrzi na 2 mesice, kdyz snupete fakt dost a jedne cigarety, neskodi to temer vubec...