Nový vzhled webu kaufner.webz.cz

Koukal jsem, že občas někdo požádá o "odborné posouzení" svého webu. Jelikož jsem před časem svůj web http://kaufner.webz.cz/ celkem zásadně přepracoval, také by mě zajímal názor ostatních... Tak tedy do mě! :-)
Díky.
<HTML>Konečně něco, co bych se nebál dát si ohodnotit. Co sem spousta lidí poslední dobou dávalo k hodnocení, byla hrůza.

<b>Začnu chybami. Od nejzávažnějších po doporučení.</b>

Ve zdrojáku chybí otevírací html tag, jinak mu není co vytknout - design není udělaný tabulkami a dá se to číst i bez stylů.

Projíždím si to bez stylů a na pořadí částí stránky bys měl zapracovat - obsah je až někde dole a všechna ta menu a ankety a návštěvní knihy musím přerolovat. Obvykle se dává "neviditelný" odkaz na přeskočení menu a za ním následuje obsah. Všechny ostatní nesmysly se případně dávají na konec nebo se přeskakují.

<em>GASTONOVO stránky o veteránech</em> předělej na nadpis (ostylovat se to dá vždycky a zbav se těch VERZÁLEK - dají se zařídit i stylem). Zlepšíš tím i SEO.

Dále si nejsem jistý umístěním některých odkazů v levém menu i v horním pruhu. Mně to přijde matoucí, ale není to nic, kvůli čemu bych "strhával body".

<b>A hodnocení jednotlivých částí:</b>

Obsahu není co vytknout, stránky mají co sdělit a jsou dobře čitelné a uspořádané. Koukám, že jsi podobný veteránový dobrodruh jako můj brácha - taky vždycky něco koupí (skoro šrot), opraví a pak to prodá. Ani různé offtopic lahůdky neubírají na půvabu.

Vzhledu také není co vytknout. Rozložení prvků, vzdušnost, velikost písma, paráda. Barvy taky OK. Sice tuhle barvu má spousta veteránových webů, ale zhruba tuhle barvu mají i ta vojenská vozidla, takže výběr barev je opodstatněný a pasuje k tématu. Kontrast písma výborný, sladění barev v pořádku.

SEO se zdá být dobré (testuju baj woko, ne online službami).

Celkově mohu říct, že až na pár drobných chybek je to perfektní.

<big>8.5/10</big> </HTML>
Stránky jsou hezké. Zarazil mě však titulek: "GASTONOVO stránky o..." Pokud jsi Gaston, tak by to snad mělo být česky - Gastonovy...
<HTML>Množič prasat: V některých částech republiky se přivlastňovací přídavná jména zjednodušila na nesklonné -ovo/-ino. Je to celkem fajn zjednodušení. Jasně, není to spisovná čeština, ale taky to není hrubka. Mně vadí hrubky - a autor si dal záležet, aby je tam neměl.</HTML>
Nípal::: Takže ty a autor těch stránek zřejmě předpokládáte, že většina lidí, kteří přijdou na tyhle stránky, jsou z těch "některých" částí republiky? Tomu říkám slepá víra! :-D
Nípal: hlásí se to ale k xhtml a tak alespoň v té "zápisové nekázni" by bylo vhodné se trochu ponípat, když už to není k vytknutí :-)

Gastonovo mi nevadí - otázka je, co se tím zkazí. Stránky se "najdou" i na zadání pouhého "stránky o veteránech" - kolik lidí z jiného kraje bude vědět, že je autor Gaston. A pak na frázi stránky o veteránech gaston - je to s vyhledávaním podobné. Možná by to do textu stránky chtělo vpašovat i to "Gastonovy"

Hlasují pro uznání Gastonovo - podle vzoru "Tady je Krakonošovo" - to by asi taky správně mělo být: Tady je to Krakonoše
Ovšem to by nesmělo být ve fóru uvedeno GAZtonovo.
Množič prasat: pokus se trochu oprostit od těch čuníků, zdá se, že nějak ztrácíš smysl pro nadsázku
Chtěl jsem si nechat na reakci trochu více času, ale nějak mi to nedá. Ty odborné připomínky musím vstřebat, takže zatím pouze ty obecnější...
Ano - říkají mi Gaston a proto Gastonovo, jako Krakonošovo (ds: díky za nápovědu to je přesně ono). Od toho neustoupím. Mě se to líbí a myslím si, že i většina jazykozpytců to pochopí... A proč GAZtonovo? Moje stránky jsou o veteránech i o kde čem ostatním, ale DF je speciálně o vozidlech GAZ (zejména GAZ-66, jak je v dovětku napsáno). Takže GAZtonovo mi přišlo jako zajímavá přesmyčka. :-)
Jinak děkuji za (zatím) veskrze pozitivní názory.
ds::: Na čuníky mi nesahej! Tou předchozí poznámkou jsem jen nenápadně upozornil na to, jak dalece jsem prošmejdil ty stránky. Nadsázka je dobrá, ale prejt je prejt! :-D
Nípal: Tak jsem se více méně zorientoval ve Tvých doporučeních, ale pořád mi není zcela jasný ten "neviditelný" odkaz na přeskakování určitých částí stránky. Tedy chápu, co by to mělo dělat, ale nevím, který nástroj (příkaz) na to použít. A ani nevím, jak to hledat na netu... Jsem pouhý samouk... ;-) Díky.
Gaston: Stačí na začátek stránky (například ještě před <div id="container">) vložit normální odkaz (například <a href="#right">Přeskočit na obsah</a>) a nastavit mu v souboru se styly neviditelnost (display:none).

Funguje to asi tak, že když se styl stránky načte, tak odkaz nebude vůbec vidět a nebude návštěvníka rušit. Když se ale styl nenačte, tak jedním kliknutím se může posunout o několik řádků dolů k obsahu stránky (místo scrollování na spodek ;).

Jinak v příkladu jsem použil #right, to je element s odkazem na tisk. Pro přehlednost v pozdějších upravách stránky by bylo lepší například přesunout obsah do zanořeného divu, na který budeš odkazovat -- <div id="content"><H1>Vítejte na kaufner.webz.cz!</H1>...</div> a odkaz jako #content

___
Jinak nedá mi to a taky vytknu pár drobností:
a) H1 tag by se měl ve stránce vyskytovat pouze jednou. V případě potřeby více podobných můžeš stejným způsobem nastylovat H2.
b) Tag <style> by měl být v hlavičce (včetně stylů pro smajlíky), ne uprostřed stránky (zejména z důvodu případných pozdějších úprav). Ve většině případů inline zápis stylů (přímo ve stránce) není nutný a je lepší přesunout veškeré stylování do externích souborů.
c) Některé tagy máš velkými písmeny, některé malými. Je to drobnost, ale je lepší to sjednotit :)

A jinak víceméně souhlasím s Nípalem -- po dlouhé době pěkná stránka na ohodnocení :)
To pořadí pro zobrazení bez stylů by takhle vyhovovalo: http://kaufner.webz.cz/gaz69_pratele.php - jsou jen přehozeny divy left a right... Asi to není úplně ono, ale vlastní obsah je skoro nahoře.