javascript: document.getElementByID()

<body>

<div id="aa" style="color:white;">AAA</div>
<script language="JavaScript"><!--

var ss=document.getElementByID("aa");

ss.innerHTML="---";

//-->
</script>


</body>

Nefunguje mi to, môžete poradiť kde robím chybu? Už mi nič nenapadá...
Ahoj,

zkus napsat
document.getElementById("aa").innerHTML='---';
<HTML>Magnusi, to je tentýž zápis, jen nepoužíváš meziproměnnou. Problém je jinde - vlastnost innerHTML je pouze pro čtení, nikoliv pro psaní. Pro ovlivňování vnitřku se používá innerText - nicméně pozor, nejde tímto způsobem upravovat HTML strukturu vnitřku prvku, pouze text. Pokud má jít o úpravy vnitřní struktury prvku, najdi si funkce modifikující strukturu dokumentu (namátkou návod na <a href="http://www.howtocreate.co.uk/tutorials/javascript/dombasics">
http://www.howtocreate.co.uk/tutorials/javascript/dombasics</a>).</HTML>
Skript normálně funguje, pozor na velikost písmen (názvy funkcí jsou v javascriptu case sensitive).

var element = document.getElementById("id_elementu");
element.innerHTML = "Test output..";

Nípal: nevím, kde jsi přišel na read-only vlasnost innerHTML, ale není tomu tak. Používám tuto proměnnou docela často a funguje (dle mého pozorování) ve všech používanějších prohlížečích.
Freeze mě předběhl :)

Javascript je case sensitive. Takže getElementByID není totéž jako getElementById.

Jinak innerHTML je obousměrný. Rozdíl mezi innerText a innerHTML je pouze ve způsobu zpracování. InnerText pracuje pouze s textem. Takže jakékoli HTML značky ignoruje a bere je pouze jako text. Kdežto innerHTML nechává HTML značky zpracovat a začlenit do DOM.
Ďakujem za všetky odpovede. Mne by postačil aj innerText, žiaľ nefunguje ani to, naozaj je to divné chovanie. Nefunguje ani podľa skráteného zápisu, teda bez medzipremennej. Premýšľal som čím to môže byť, či nejaké neviditeľné znaky v kóde, ale všetko ostatné mi funguje, dal som tam aj alert. Chybová konzola Mozilly mi vypíše takúto chybu: document.getElementByID is not function, teda mi z toho vychádza, že prehliadač pod touto metódou chápe nejakú užívateľskú funkciu, ktorú som samozrejme nedefinoval (pretože to užívateľská funkcia nie je), takže to skončí chybou. Takisto nefunguje ani v IE. Napadá vás ešte niečo? Či náhodou v prehliadačoch nie je nastavené nejaké bezpečnostné kritérium na vykonávanie takýchto funkcií?
Barguzin: Ty jsi fakt tele. Přečti si znova předchízející příspěvky. Funkce, kterou potřebuješ se nejmenuje getElementByID() ale getElementById() -- poslední znak "d" je lowercase.

___
Chybová konzola Mozilly má samozřejmě pravdu.
Mal som to napísať už v mojom poslednom príspevku. Nemysli si, že som sa len tak uspokojil s výsledkom a neskúšal som rôzne varianty. Samozrejme som to skúšal pre ID aj pre Id, nefunguje to ani napriek tomu. Aj ta chybová hláška, ktorú som tu hodil som len ručne napísal. Viem, že JavaScript je na rozdiel od php citlivý na -upper -lower, ale tentokrát to nie je v tomto. Ak ale prídem na to, rád sa s vami podelím, každopádne vďaka ešte raz za prejavené úsilie.
Až na to déčko na konci je kód, který jsi dodal, správný a funguje. Takže nevím proč ti to nefunguje. Musíš tam mít jinou chybu nebo jsi něco dalšího pokazil.

Firefox je dobrý debuger, takže pokud narazí na chybu v JavaScriptu, tak má pravdu a lze z něj i vyčíst kde chyba nastala. Když klikneš na odkaz nebo soubor javascriptu, tak ti ukáže, kde chybu našel. Pokud to nic nehlásí, pak bere kód syntakticky správně a chyba pak bude v předávání hodnot do proměnné nebo ve způsobu zpracování.
Jen takové šťouchnutí. Bílá barva písma tam musí být? To jen, že na bílém pozadí se ten text ztratí ;)