.htaccess a zobrazování adres bez přípon

Zkoušela jsem udělat v .htaccess zobrazování adres bez přípon, použila jsem tento kód:

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule .* - [L]
RewriteRule ^([\w-]+)$ /$1.html [L,QSA]

který ovšem nefunguje. Poradí mi prosím někdo jak to správně udělat?
Hned ze začátku se zeptám, přečetla něco o RewriteCond a RewriteRule (a modifikátorech v hranatých závorkách) předtím, než jsi se snažila použít tento kód? Pokud ne, doporučuji dostudovat (může se to hodit), v opačném případě by mě zajímalo, jaký byl zamýšlený účel oněch dvou po sobě jdoucích RewriteRules?

Správně by to mohlo vypadat např. takto:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule ^(.*)$ /$1.html [L,QSA]

Zmíněný kód kontroluje skutečnou existenci souborů, to je ale relativně náročná operace a v rámci optimalizace (dostatečně velké projekty) se potom takové kontroly často přepisují/upravují/vyhazují (např. ignorace takovýchto pravidel pro některé adresáře např. s css/obrázky/dokumenty).
Tak jsem to pěkně dopletl, příště si raději kód přečtu víckrát, než odpovím. Velmi podobný kód (je uveden v několika, i českých tutoriálech) se často objevuje negovaný jako:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ... a nějak jsem chybějící vykričníky přehledl (a tvůj kód tupě zkopíroval a upravil, jako by tam vykričníky byly). Omlouvám se.

Původní kód je tedy v pořádku, protože existující soubory nechává být tak, jak jsou. Druhé RewriteRule je také (relativně) v pořádku, protože kontroluje přítomnost tečky (a pokud není, přidá tečku i s příponou). To sice neumožňuje přistupovat stejným způsbem k souborům, které v názvu tečky obsahují, ale to chápu jako záměr.

Díval jsem se na web veganske-recepty.wz.cz a zobrazení html souborů bez přípony funguje (co jsem viděl tak minimálně index, odkazy..).

Co jsem si všiml problému, tak je podstránka recepty, která vyhazuje seznam souborů v adresáři. To je jednoduše proto, že zmíněné RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} zjistí, že adresář s takovým jménem existuje a tudíž neprovede předměrování na recepty.html. Rychle řešení jsou dvě:
a) odebrat z podmínek RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f (tzn. kontrola existence adresáře)
b) nebo přejmenovat soubor či adresář

___
Mimochodem, tenhle postup vede k jisté nekonzistenci, kdy http://veganske-recepty.wz.cz/odkazy a http://veganske-recepty.wz.cz/odkazy.html mají stejný obsah. Vyhledávací roboty to nemají příliš rády.
V těchto věcech se moc nevyznám a ten kód jsem měla zkopírovaný odtud:
http://tomaserlich.cz/pouziti-souboru-htaccess/

Zkoušela jsem ten kód co jste sem napsal, ovšem ten mi také nefunguje, u toho předchozího se zobrazil alespoň index, u tohoto se nezobrazí ani ten.
no tak jsem to zkusila a asi by bylo potřeba přejmenovat ten adresář. Díky za pomoc a info o robotech.