to je fakt kdyz do win nikdo nehrabe (zadny nevyzadany aktive-x prvky
ruzne utilitky a takove picoviny tak je to stabilní ale jak u Windows 9x zamezit uzivatelum aby se do nih nehrabali u nt to jde proto se da zajistit
jejich stbilnost
¨
ps muze mi nekdo poradit jak realizovat prime propojeni kabelem mezi win98 a xp dekuji
Souhlasim s inteligentama, se zbytkem ne.;-).
Vážení, žádné urychlovače, čističe paměti ani nic jinýho nepoužívám. Myslím, že v počítačích se vyznám celkem obstojně. Wokna98 jsem instaloval na čistě zformátovaný počítač Celeron 366, RAM 32MB, 10GB HDD, ATI Xpert98, SB Live Pro. Sekly se již při instalaci... Znovu jsem formatoval... Nainstaloval do zvlastni partition Linux RH6.22 a pak do jine partition W98. Software mam MS Office, ktere uz temer nepouzivam a jedu na OpenOffice. Dale VisualBasic6.0, Adobe Photoshop, Borland Pascal, QBasic, Borland C++, nejaky ten hudebni software (notacni, sampler...) a to je zhruba vsechno. V registru se radeji nehrabu. Stejne mi to permanentne pada. Mozna je to malou pameti, ale zas tak velky bejkoviny tam nedelam...
Jinak to, ze pokud na nic nesaham, tak to funguje a pokud jo tak ne je JEDNA Z NEJVETSICH CHYB WOKEN!!! Vim, co da prace nasi informatikarce udrzet jaks-taks funkcni nasi ucebnu informatiky, prave protoze, ze kazdej debil tam muze hrabat na co chce a pokud to nekde zakaze, stejne to jde pokazde nejak obejit. Nebo vy snad dokazete zakazat ve W98 pristup uzivateli k systemovym souborum? Myslite, ze v Linuxu to jde?
Windows je pro uzivatele
ne pro ty machyrky co neco mazou a zkousi co to udela na siti atd..
je jasny ze pak nastupuje NT nebo Linux
ale pro veskerou praci DOMA je Windows nej-idealnejsim prostredkem...
2Café: To se musí umět, a nebo si měl špatnou verzi, se kterou jsem se apropos ještě nesetkal...
PsiegeR Tohle beru jako silnou urazku, me windowz na mim pocitaci nepadaj a vubec tam nemam zadnou spoustu blbosti a myslim si, ze s PC celkem umim.... Chapu, ze moje reakce byla trochu prehnana, ale napr. sit na 98/ME nigdy neudelam tag dobre, jako na Linuxu... Jinak mam radsi Linux, protoze windowz mi proste nesedej, nemam je rad, protoze se mi je nechce platit a gdyz je mam vypaleny, tag se zase vystavuju preci jenom jistymu nebezpeci... Nafic napr. windowz XP mi padly uz pri instalaci, na druhej pokus uz to jelo f pohode.... Ale jinak me padly jenom, gdyz padnul proud, nebo vyjmecne, gdyz sem je posilal do rezimu spanku s jaxi trochu moc programama a k tomu este subsystemem dos.... Potom mi este okamzite vypnulo PC, gdyz bezel FTP server a pri tom se pustil DOS na fullscreen.... Jinak sem naprosto spokojen a nestezuju si, pouzivam hlavne Linux a je to v pohode, vyber je na uzivateli...
Lidi, já Microsoft nekritizuji, ale nemám je moc rád. Microsoftským programům se pokud možno vyhýbám, ale nějak to nejde kvůli druhým.
To, že Windows padaji má výrazný vliv spuštěné programy. Jak už jich tam je moc spuštěných, tak to Windows nevydrží a spadnou. Jinak má vliv i hardware s jejíma ovládači. Já mám jisté znalosti s Windows i PC. Do OS se moc neštourám a používám pouze osvědčené utility, o kterých vím co dělaj.
Mám i Linux, ale moc ho ještě nepoužívám, Asi jsem zdrogovanej do Windows. Možná časem.
Většina tu pochváluje Win ME. Tak jsem se rozhodl si ho vyzkoušet. Doufám, že bude o něco lepší než dosavadní Win98SE. Na WinXP by nestačil můj kompík.
Tomík.
2Mater: Se svým modemem a telefonním připojením jsem rád, že můžu provozovat FTP a SSH a to je vše co má můj počítač společného se sítí.
Co se týče Woken jako pracovní stanice běžného člověka, který je rád, že může psát své textíky, sem tam nějakou tu tabulku a tím končí, je to samozřejmě nejlepší volba, protože tiskárnu by v Linuxu asi nerozchodil. Na druhou stranu pokud bude požadovat určitou bezpečnost svých dat, tak vzhledem k počtu bezpečnostních děr v IE a Outloocku to nebude ta nej* volba.
P.S.: Kdosi tu psal, že pokud se v tom člověk moc nehrabe... -> Myslíte, že operačák, u kterého se bojím, že se mi kvůli naistalování dalšího programu nezhroutí, je úplně OK? Já nepoužívám počítač proto, abych se bál, že nebude fungovat, když ho budu používat.
P.P.S: CO SE TÝKÁ WIN ME - ty jsem ještě neměl příležitost vyzkoušet - mé zkušenosti vyplývají z Win95,98,2000 a XP (XP nepadaj, tam padají jen programy :o) )
S pozdravem
Café